virtuaalihevonen // a SIM-game horse


© Colin Green

PERUSTIEDOT:
Virallinen nimi: Ibicus
Rotu: Cleveland Bay
Sukupuoli: tamma
Syntynyt: 12.05.2003 (VHKR)
Väri: Ruunikko
Säkä: 165 cm
Rekisterino: CBt-003
Isä: Nightmare Mystery
Emä: Sweet Cabbage


Kasvattaja: Royal Stables, Iso-Britannia
Omistaja: Salla
Hoitaja: Veera/Päiväkirja

Koulutustaso: Va:C, re: 110 cm
Käyttö: Kisahevonen ja siitos

Ibicus

Nightmare Mystery

Brown Peanut

Vénérable

Sweet Cabbage

Rainmaker’s Bad Boy

Lionheart's Flower

LUONNEKUVAUS:
Yleisesti:Ibicus on ehdottomasti tallin johtajatamma, joka laittaa nopeasti muut tammat kuriin. Se myös näyttää nopeasti, että kuka on vanhin. Ensi silmäyksellä Ibicus saattaa vaikuttaa hienostelevalta tammalta mutta kun sen oppii tuntemaan se on aivan erilainen. Välillä Ibicus käyttäytyy todella tammamaisesti ja todella ylpeästi. Tämä tamma on luontainen esiintyjä ja sitä se myös rakastaa.

Hoidettaessa Ibicus on kuin enkeli. Uteliaasti se seuraa pienintäkin liikettä ja välillä tuntuu, että sen turpa on koko ajan tiellä. Kaviot se antaa kiltisti jo pelkästään sanomalla ”nosta”. Mahasta Ibicus on hiukan arka ja saattaa siitä syystä hiukan tökkiä ja heiluttaa päätään. Tamma ei kuitenkaan pure. Pään harjaamisesta Ibicus nauttii silmittömästi ja sen takia se hiukan nuokkuukin kun sitä harjaa. Vesiboksissa käyttäydytään nätisti eikä keksitä mitään metkuja hoitajan pään menoksi. Ibicus on kaikin puolin kiltti hoidettava.

Ratsastaessa Ibicus on oiva opettaja. Se rankaisee pienestäkin virheestä ja voit olla varma, että jos et anna oikeita apuja niin Ibicus ei tee mitään. Tamma kuitenkin palkitsee taitavan ratsastajan ja kun sen saa toimimaan niin se on oikea unelma hevoseksi. Ibicuksen on askel on kevyt ja lentävä ja sen laukka todella ilmava. Mikään ei ole mukavampaa kuin ratsastaa niityllä täyttä laukkaa. Esteillä Ibicus on oikea hirmu. Se rakastaa esteitä ja myös näyttää sen. Monen aloittelevan esteratsastajan kannattaakin aloittaa tällä tammalla, koska se on todella varma hyppääjä. Se ei myöskään ryöstä helposti ja on helppo hallita, vaikka Ibicus innostuukin aika ajoin.

Maastossa Ibicus on pirteä tamma, joka haastaa muut nopeasti laukkakilpailuun tilaisuuden sattuessa. Maastossa tamma on huomattavasti erilainen kuin kentällä. Maastoon se tarvitsee ratsastajan, joka varmasti pystyy sen hallitsemaan. Se saattaa saada omia päähänpistoja ja esim. lähteä aivan erisuuntaan kuin oli tarkoitus. Maastoesteillä Ibicus lentää ja se pitää osata hallita kunnolla muuten saattaa löytää itsensä ojanpohjalta.

Kisoissa Ibicuksella on hyvät kisahermot eikä se paljoa stressaa. Muista hevosista se ei välitä tuon taivaallista ja itse kisasuorituksen aikana se on rento ja luonteva. Jos kisaaja ei hermoile ei hermoile Ibicuskaan.

Tarhassa tamma ei malta pysyä paikallaan vaan koko ajan pitää olla komentelemassa muita. Jos yksikin tamma tulee liian lähelle, se saattaa saada hampaista. Omaa aluettaan Ibicus puolustaa koko ajan. Tarhassa se pysyy kiltisti ja antaa itsensä hyvin kiinni.

Eläinlääkäriä tamma ei pelkää vaan suorastaan odottaa innolla. Sillä on ollut tähän mennessä vain hyviä kokemuksia eläinlääkäreistä eikä siksi varmaankaan välitä siitä mitä sille tehdään. Rokotukset ja raspauksen se ottaa tyyneesti mutta jos hiukan väärään kohtaa tökkää niin tamma saattaa suutahtaa kunnolla.

Kengittäjä on oikeastaan vain yksi tallin vakiokävijöistä Ibicukselle. Se antaa kiltisti kaviot ja nuokkuu koko kenkien vaihdoin ajan. Kengittäjä saa rauhassa laittaa kengät eikä tarvitse odottaa milloin jalka vedetään pois tai saa hampaat takapuoleensa.

KISAKALENTERI:
Päivämäärä & laji
Järjestäjä
Luokka
Sijoitus
30.11 /kenttä (KERJ)
Kilpatalli Golden Willow
He A/re 110 cm/me 100 cm
?/?
06.12 /kenttä (KERJ)
Stall Ambarendor
He:A/re 110 cm/me 100 cm
?/?
21.12/kenttä (KERJ)
Agave Sport Horses
He A/re 120 cm/me 110 cm
?/?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

ASTUTUKSET JA JÄLKELÄISET:

  • 16.11 || AR's Shadowlands Child || tamma || Woodenhill's Granit || om. Hämypuro
  • Layoutin ja taustojen © pirtelö,
    kuvien © Colin Green (oikea hevone kuvassa on cb-tamma Tregoyd Annie//the real horse in this picture is cleveland bay mare Tregoyd Annie)
    ja tekstien © Salla