Sydänyön Horjahdus


© Tiina

Lempinimi: Henni
Rotu: suomenhevonen
Väri: punarautias, liinahtava
Sukupuoli: tamma
Säkä: 159cm
Syntynyt: 17.5.2002
Rekisterinumero: SHR-163
omistaja: Ukkosmyrskyn siitostalli
Kasvattaja: Hanna L.
ex-Omistaja: Kuujärven Kartano
koulutustaso: Va B/100cm

hoitaessa

Henni on kiltti mutta topakka tamma. Henni tekee täsmälleen sen mitä käsketään muttei mitään muuta. Tämän tamman kanssa tulee hyvin toimeen, joskus saattaa yrittää pomotella, mutta silloin täytyy vain kertoa kuka oikeasti on se pomo. Harjattaessa saattaa välillä vielä pyöriä, mutta kyse taitaa olla vain siitä, ettei Henni oikein ole sisäistänyt harjauksen tarkoitusta ja ideaa ;) Taluttaessa pysyy hyvin käsissä, ei rynni eikä riehu ja juoksutus sekä lastaus sujuvat hyvin.

Ratsastettaessa

Henni on mukava, ehkä ihan hieman laiskahko tamma. Koulua menee mukavasti ja hyppää todella hienolla tyylillä! Jos tamman saa keskittymään, saa sen tekemään melkein mitä vain, tietenkin vain hyvän ratsastajan alla. Enemmän Hennissä kuitenkin on kouluhevosta ja kouluun painotetaankin enemmän, esteitä silti unohtamatta! Aloittelijoille Henni ei todellakaan sovi koska virheistä tamma hermostuu. Maastossa Henni on rauhallinen ja menee lujaa jos vain saa luvan.

Laumassa

Muiden hevosten seurassa Henni on ärhäkkä, muttei vahingoita silti muita. Puolustaa omaansa kyllä näyttävästi, mutta ei koske yhteenkään hevoseen vahingossakaan hampaillaan tai kavioillaan. Puolustaa myös yleensä itseään pienempiä hevosia ja poneja, joita toiset kiusaavat. Tarhasta haettaessa kannattaa olla jotain hyvää mukana, koska Hennin hakeminen laitumelta on kuin villipedon saalistamista :) Varsojaan näyttää rakastavan todella paljon ja hellii omiaan todella paljon koko ajan.

arvosteluja

Mukava, vankka tamma. Runko hyvä, selkä näyttää hieman tasaiselta. Hyvä asentoiset jalat, kaula sopivan "raskas", ei liikaa. Hyvä rotu- ja sukupuolileima. Terhakas tamma!(-katina-, 3.8.2002)

Jälkeläiset:

astutettu 15.10.2002 Metsänkuiskauksen Kasperilla
t. Ukkosmyrskyn Hentonen s. 21.7.2002 i. VIR MVA ch Nora´s Kuunvalon Ukkonen
t. Kuujärven Hajamieli s. 29.5.2002 i. VIR MVA Ch Taikatuulen AjatusAM Komea Kuiskaus

Taikatuulen Tuiskaus Hevosenkengän Kuiskaus
E.N.Katariina
Mopedimuorin Piip Mopedimuorin Ah´Mikä Hihitys
Mopedimuorin Täysi-Virne
AM Satsuma
D.G. Vauhti-Poika VIR MVA ch Hurmuri-Poika
E.P Emmin-Vire
Mandariini ?
?
Suvussa lisäksi myös iiii. Iki-Ihana ja iiee.Ihanmahoton