AIKAJANA

Resident Evilin historiikki, aikajärjestyksessä

Tiedot ovat peräisin mm. RE-peleistä ja niissä olevista tiedostoista

1950-1960

Edward Ashford ja Ozwell E. Spencer löytävät "Äiti Viruksen" ja tajuavat sen mahtavan potentiaalin tulevaisuuden bioaseiden kehittelyssä. He alkavat työskennellä luodakseen jotain mitä eräänä päivänä kutsuttaisiin T-virukseksi. Alexander Ashford alkaa myös auttaa isäänsä tämän tutkimuksissa opiskeltuaan biogenetikkaa.

1953

Kenneth J. Sullivan syntyy.

1957

Enrico Marini syntyy.

1960

Barry Burton ja Albert Wesker syntyvät.

1962

William Birkin syntyy.

1963

Brad Vickers syntyy.

1963-1967

Viidessä vuodessa suuri kartano rakennetaan lähelle Raccoon Cityä Ozwell E. Spencerille kuuluisan New yorkilaisen arkkitehdin George Trevorin toimesta. Hän rakentaa taloon paljon salaisuuksia Spencerin yksityiskohtaisten ohjeiden mukaan, ja vain he kaksi tietävät niistä.

10. marraskuuta 1967

George Trevorin vaimo Jessica ja 14-vuotias tytär Lisa saapuvat Spencerin kartanolle New Yorkista saatuaan kutsun Spenceriltä. George on kuitenkin liian kiireinen ja hänen täytyy lykätä saapumistaan muutamalla päivällä. Jessica soittaa Beethovenin Moonlight Sonataa Spencerille, ja saa kiitosta soitostaan. Pian Jessica ja Lisa katoavat.

13. marraskuuta 1967

George Trevor saapuu Spencerin kartanolle ja tapaa isäntänsä. Spencer kertoo arkkitehdille että hänen perheensä täytyi lähteä tapaamaan Emma-tätiä, joka oli yllättäen sairastunut. Trevor tuntee suurta ylpeyttä työstään kun hän vierailee kauniissa kartanossa, ja hän ja hänen isäntänsä nauttivat juhla-illallisen ruokasalissa.

14. marraskuuta 1967

Spencer vie Trevorin kierrokselle kartanossa ja näyttää hänelle valtavan ja arvokkaan taidekokoelmansa. Spencer kertoo Trevorille suunnitelmistaan perustaa farmaseuttinen yhtiö nimeltä "Umbrella", ja että hän aikoo tehdä kartanosta lomapaikan yhtiön työntekijöille ja heidän vierailleen.

18. marraskuuta 1967

Trevor alkaa huolestua perheestään ja turhautuu siihen ettei puhelimia ole. Tutkiessaan kartanon aluetta hän huomaa sisäänkäynnin tunneliin pihalla. Hän ihmettelee tätä kummallisuutta joka ei ole hänen työtään, mutta yhtäkkiä monta miestä ilmestyy paikalle ja pakottaa Trevorin lähtemään, varoittaen häntä ettei hänen tulisi kuljeskella ympäriinsä ilman seuraa.

20. marraskuuta 1967

Trevor ihmettelee missä on haulikko jonka hänen vaimonsa antoi Spencerille syntymäpäivälahjaksi. Hän löytää rikkonaisen haulikon yhdestä huoneesta, mutta se ei ole sama haulikko. Trevor alkaa olla todella huolestunut perheestään, mutta kun hän kertoo Spencerille halustaan lähteä ja liittyä perheensä seuraan huomenna, Spencer vain nauraa ja sanoo hänelle että on turhaa huolehtia.

21. marraskuuta 1967

Pakattuaan tavaransa Trevor viedään vastaanottohuoneeseen pohjakerroksessa joka on täynnä maalauksia jotka kuvaavat miehen elämää syntymästä kuolemaan. Trevor odottaa isäntäänsä yhdessä oudon miehen kanssa joka on yksi niistä jotka käskivät hänet pois pihamaalta. Mies kertoo yhtäkkiä Trevorille että hänen perheensä on kuollut ja ruiskuttaa häneen jotain joka saa kovaosaisen arkkitehdin menettämään tajuntansa.

24. marraskuu 1967

Trevor on monen päivän ajan vangittu huoneeseen joka on täynnä outoja muurahaisen tapaisia olentoja. Yksi pihamaan miehistä tuo hänelle ruokaa ja kertoo hänelle että hänestä on päästävä eroon jotta kartanon salaisuudet pysyvät salaisuuksina. Trevor tajuaa että hän oli sunnitellut pakotien tästä huoneesta rakentaessaan kartanoa, mutta miettii onko tämä vain Spencerin testi.

27. marraskuuta 1967

Trevor pakenee huoneesta, mutta ei vieläkään pääse ulos kartanosta joka on täynnä outoja lukkoja ja pulmia. Hänellä ei ole aikaa etsiä tarvitsemiansa avaimia.

28. marraskuuta 1967

Tutkiessaan kartanoa Trevor löytää hirvittävän mutanttikasvin joka täyttää kokonaisen huoneen.

30. marraskuuta 1967

Käyttäen muistojaan kartanon suunnittelusta Trevor onnistuu löytämään salaisen käytävän laboratorioon luolista kartanon alta. Hän miettii ovatko hänen vaimonsa ja tyttärensä käyneet läpi saman koettelemuksen kuin hän, ja vakuuttaa itselleen että he onnistuivat pakenemaan ja että hän tekee saman.

5. joulukuuta 1967

Trevor kärsii nestehukasta ja ei ole syönyt päiväkausiin. Hän on yhä ansassa labyrintissa kartanon alla.

7. joulukuuta 1967

Trevor ryömii viimein salaiseen käytävään ja löytää sieltä hautakiven jossa on hänen oma nimensä. Hän tajuaa että Spencer oli järjestänyt kaiken alusta asti, että Trevor tulisi tähän umpikujaan, ja valmisti hänen hautansa. Trevor pyytää anteeksiantoa vaimoltaan kun hän kuolee yksinäisyydessä.

1967-1968

Naamioidakseen toimintansa Edward Ashford ja Ozwell E. Spencer perustavat yrityksen Umbrella Chemical, Inc.

1968

Edward Ashford kuolee.

1968-1970

Alexander Ashford rakentaa salaisen edistyksellisen tutkimuslaitoksen Antartikselle missä hän voi työskennellä "Veronica"-projektin parissa herättääkseen henkiin himmentyneen Ashfordin nimen. Laboratorio on piilossa kuljetusterminaalissa joka aikaisemmin rakennettiin Umbrellalle hylättyyn kaivokseen. Alexander rakennuttaa itselleen luksusasumuksen laitokseen, mallinaan Spencerin kartano.

1969

Forest Speyer syntyy.

1971

Vuosien tutkimustyön jälkeen Alexander Ashford löytää geenin joka säätelee ihmisälyä. Antartiksen laboratoriossaan hän ottaa DNA-näytteen legendaarisesta kantaisästään Veronicasta, lisää siihen älykkyysgeenin ja istuttaa sen sijaisäidin munasoluun. Alfred ja Alexia syntyvät. Alfredilla on yli keskitason älykkyys, mutta Alexia on todellinen nero.

Joseph Frost syntyy.

1973

Chris Redfield syntyy.

1975

Richard Aiken ja Jill Valentine syntyvät.

1977

Leon Scott Kennedy ja Carlos Oliveira syntyvät.

29. heinäkuuta 1978

16-vuotias nero William Birkin ja 18-vuotias Albert Wesker aloittavat työskentelyn Umbrellan Arklayn laitoksessa.

31. heinäkuuta 1978

Birkin tutkii uutta virusta, Eboraa, ja Wesker alkaa miettiä mitä tapahtuisi jos tappavaa virusta muutettaisiin niin että tartunnan saanut ei kuolisi heti vaan pystyisi tartuttamaan muita. Uutta, paranneltua virusta, jonka pohjana Ebora olisi, käytettäisiin bioaseena. Tämä oli "T-virus" suunnitelma. Birkin ja Wesker kohtaavat naispuolisen koekaniinin ja saavat tietää että hänellä on tehty monia kokeita monilla viruksilla 11 vuoden aikana.

1979

Claire Redfield syntyy.

1980

Rebecca Chambers syntyy.

1981 Kesä

10-vuotias nero Alexia Ashford valmistuu luokkansa parhaana arvostetusta yliopistosta ja hänelle tarjotaan päätutkijan paikkaa Umbrellalla.

1981

Sotilaskoulutuskeskus Rockfort Islandilla valmistuu.

1981-1982

Tuleva S.T.A.R.S.:in jäsen Barry Burton aloittaa uransa lain parissa ja liittyy S.W.A.T.-tiimiin.

30. tammikuuta 1983

Alfred Ashford löytää salaisen käytävän Umbrellan Antarktiksen laitoksesta, joka johtaa paikkaan missä Ashfordin perheen salaisuuksia säilytetään. Hänellä ei ole aavistustakaan siitä mitä siellä on. Avatakseen oven hänen täytyy jotenkin saada käsiinsä isänsä jalokivi, jota täytyy käyttää yhdessä Alfredin ja Alexian jalokivien kanssa.

17. helmikuuta 1983

Alfred Ashford onnistuu viimein pääsemään sisälle Antartiksen laitoksen salaisiin huoneisiin, mistä hän löytää isänsä tutkimusmuistiinpanot, ja salaisuuden Ashfordin kaksosten syntymästä.

3. maaliskuuta 1983

Alfred ja Alexia Ashford suorittavat ensimmäisen kokeen ihmisruumiilla käyttäen uutta Alexian kehittämää virusta, jossa on T-virus yhdistettynä vanhan, kuningatarmuurahaisesta saadun viruksen kanssa. He ruiskuttavat tämän uuden viruksen omaan vihattuun isäänsä, Alexanderiin, ja pitävät huolta siitä ettei perheen hovimestari Scott Harman saa selville totuutta.

3. maaliskuuta - 22. huhtikuuta 1983

Alexian viruksen vaikutuksesta Alexander Ashford mutatoituu hirveäksi olioksi. Alexia saa selville että Alexanderin ruumis tuottaa outoa myrkyllistä kaasua, ja Alexia kehittää sille vasta-aineen sen varalta että hänen aivoton isänsä pakenee. Alexia tajuaa että hänen uudella viruksellaan on uskomaton potentiaali ja antaa sille nimeksi "T-Veronica" virus.

22. huhtikuuta 1983

Ashfordin kaksosten koe isällään muuttuu täydelliseksi epäonnistumiseksi. He kahlehtivat järjettömän, mutatoituneen Alexanderin selliin syvällä Antartiksen tukikohdan syövereissä. Kuitenkin Alexia luulee ymmärtävänsä syyt epäonnistuneelle tulokselle ja päättää suorittaa tutkimuksen itsellään. Hän aikoo ruiskuttaa T-Veronica viruksen omaan ruumiiseensa ja nukkua sitten jäädytettynä 15 vuotta välttääkseen mutaatiot jotka vaivasivat hänen isäänsä.

Toukokuu-Joulukuu 1983

Alexia Ashford ruiskuttaa itseensä T-Veronica viruksen ja jäädyttää itsensä kapsuliin uskoen turvallisuutensa typerälle, mutta lojaalille veljelleen.

31. joulukuuta 1983

Birkin ja Wesker kuulevat huhuja että Alexia Ashford oli kuollut ruiskutettuaan T-Veronica virusta itseensä. Tehtyään lukuisia testejä naiskoekaniinilla, Birkin alkaa huomata muutoksen hänessä ja saa idean uuteen projektiin - "G-Virus Projekti."

1986

Sherry Birkin syntyy.

Tammikuu 1988

Michael Warrenista tulee Raccoon Cityn pormestari.

1991

Albert Wesker lähtee Arklayn laitoksesta.

1992

Pormestari Michael Warrenin johtamana, ja farmaseuttisen yrityksen Umbrellan lahjoittamilla rahoilla, Raccoon City rakentaa uuden sairaalan ja uusii kunnallistalon. Mayor Warren palkitaan patsaalla, joka sijoitetaan kunnallistalon pihamaalle.

Huhtikuu 1993

Brian Irons saa ylennyksen Raccoon Cityn poliisipäälliköksi.

1993

Raccoon Cityn poliisipäällikkö Brian Irons alkaa saada lahjuksia Umbrellalta.

1994

Robert Dorson alkaa työskennellä Alfred Ashfordin henkilökohtaisena palvelijana Rockfort Islandilla.

1995

Umbrellan salainen laboratorio Raccoon Cityn alla saadaan valmiiksi.

31. heinäkuuta 1995

Albert Wesker palaa Arklayn labraan ja hän ja Birkin tapaavat uuden tutkimusjohtajan, Johnin, Umbrellan Chicagon labrasta. G-virus projekti etenee mallikkaasti ja Birkin ja Wesker päättävät tappaa naiskoekaniinin joka ei ole kuollut sen jälkeen kun kokeet hänellä aloitettiin vuonna 1967.

1.-3. elokuuta 1995

Naiskoekaniinin kuolema varmistetaan, ja hänen ruumiinsa viedään labran johtajan toimesta tuntemattomaan paikkaan.

1995

Tuleva S.T.A.R.S.:in jäsen Chris Redfield liittyy USA:n ilmavoimiin.

1996-1997

Special Tactics And Rescue Service (S.T.A.R.S.) perustetaan.

Helmikuu 1998

Albert Wesker saa ylennyksen S.T.A.R.S.:in kapteeniksi.

1.-7. maaliskuuta 1998

Väärin syytetty sotilas joka on tuomittu kuolemaan ulkomailla saa toisen mahdollisuuden Umbrellalta ja aloittaa kuuden kuukauden intensiivisen harjoittelun.

Maaliskuu 1998

Ada Wongin poikaystävä John katoaa yhtäkkiä. Hän on työskennellyt Umbrellan haarakonttorissa Chicagossa ennenkuin hänet siirrettiin Spencerin kartanolaboratorioon Arklay vuorilla auttamaan T-viruksen tutkimisessa.

7. huhtikuuta 1998

Päällikkö Ironsin sihteeri saa tietää että jokainen esine tämän taidekokoelmassa on satojentuhansien dollarien arvoinen. Mistä Irons saa rahansa?

25. huhtikuuta 1998

Uusi johtaja siirretään yliopistolta Umbrellan hävityslaitokseen lähellä Raccoon Cityn puistoa. On hänen 30. syntymäpäivänsä.

9. toukokuuta 1998

Spencerin kartanon siivooja pelaa pokeria joidenkin toisten työntekijöiden kanssa, mukaanlukien Scott, yksi vartijoista, Steve, yksi tutkijoista, ja Alias, toinen työntekijä laitoksella. Siivooja epäilee että Steve huijaa.

10. toukokuuta 1998

Korkea-arvoinen tutkija Spencerin kartanolla pyytää siivoojaa huolehtimaan uudentyyppisestä bioaseesta joka näyttää nyljetyltä gorillalta. Hän syöttää niille elävän sian ja ne repivät sen julmasti kappaleiksi.

11. toukokuuta 1998

Onnettomuuden seurauksena T-virusta leviää labraan kartanossa. Vartija Scott tuo siivoojalle suojaavan puvun.

Yksi tutkijoista tulee hulluksi ja rikkoo akvaarion kellarissa, kellari tulvii.

12. toukokuuta 1998

Siivojan iho alkaa kutista suoja-asussa. Vähäpätöiseksi kostoksi hän ei ruoki koiria.

13. toukokuuta 1998

Siivooja menee lääkärin luo näyttämään turvonnutta ja kutisevaa selkäänsä. Lääkäri laittaa kääreen hänen selkäänsä ja kertoo hänelle että hän ei tarvitsee suojapukua enää.

Uusi vanki tuodaan Rockfort Islandin vankilaan. Vankien parakissa hän tapaa Alfred Ashfordin entisen sihteerin, Robert Dorsonin, joka nukkuu sängyssä hänen allaan.

14. toukokuuta 1998

Siivooja huomaa rakkulan jalassaan, ja hänen täytyy laahustaa kävellessään. Hän huomaa myös että useita koiria on karannut karsinoistaan, ja pelkää joutuvansa vaikeuksiin esimiestensä taholta.

Jätesysteemi Umbrellan tehtaassa valmistuu, muttei ole 100% vakaa.

15. toukokuuta 1998

Siivooja päättää ottaa vapaata ja vierailla tyttöystävänsä Nancyn luona, mutta vartija estää hänen lähtönsä Spencerin kartanon mailta.

Iso kasvi kartanossa alkaa kasvaa nopeassa tahdissa, varmaankin johtuen kemikaaleista vedessä joka tulvii kellarissa, vesi on lähtöisin rikkoutuneesta akvaariosta.

(yö)

Yksi tutkijoista yrittää paeta kartanon mailta ja vartijat ampuvat hänet kuoliaaksi.

16. toukokuuta 1998

Siivoojan koko vartalo tuntuu olevan tulessa ja kutisee. Möhkäle mädännyttä lihaa tippuu hänen turvonneesta käsivarrestaan kun hän raapii sitä.

Robert Dorson kertoo uudelle vangille Rockfort Islandilla kuinka hän työskenteli Alfred Ashfordille kunnes hänet vangittiin pienen ja mitättömän virheen vuoksi.

19. toukokuuta 1998

Siivoojan muuttuminen käveleväksi ruumiiksi on käytännöllisesti katsoen valmis ja hänen mielensä melkein mennyttä. Hän tappaa ja syö vartija Scottin, mutta onnistuu silti raapustamaan siitä jotain päiväkirjaansa.

20. toukouuta 1998

Jätelaitoksen päällikkö lukitsee itsensä vahingossa tunniksi käsittelyhuoneeseen tarkastaessaan laitteita.

Monta sotilasta vie Robert Dorsonin vankilan parakeilta mystiseen rakennukseen joka on giljotiinin takana Rockfort Islandilla. Uusi vanki on huolissaan Bobista, koska kukaan joka viedään tuohon rakennukseen ei palaa takaisin, mutta ruumissäkkejä kannetaan usein ulos sieltä. Uusi vanki suunnittelee pujahtavansa ulos keskiyöllä löytääkseen Bobin.

(ilta)

20-vuotiaan naisretkeilijän silvottu ruumis löydetään Marble Riverin vasemmanpuoleiselta rantatörmältä Raccoon Cityn vanhemmassa osassa.

21. toukokuuta 1998

Uusi vanki pujahtaa ulos parakeilta löytääkseen Robert Dorsonin ja katuu nopeasti että teki niin. Hän kuulee Bobin huutavan oudossa rakennuksessa. Bobin huutoa säestää mielenvikainen, kammottava nauru.

Henry Sarton, yksi yhä elossa olevista tutkijoista Spencerin kartanossa, saa valmiiksi raporttinsa Plant 42:sta. Tähän mennessä kasvi on tappanut monia työntekijöitä.

22.-31. toukokuuta 1998

Henry Sarton yrittää tunnistaa kemikaaleja joita voitaisin käyttää Plant 42:n tuhoamiseen.

27. toukokuuta 1998

Raccoon Times-lehti kertoo silvotun retkeilijän löytymisestä Marble Riveristä.

Uusi vanki on viimeinen ihminen vankiparakeilla Rockfort Islandilla. Hän tajuaa että joutuu seuraavaksi mystiseen rakennukseen. Päiväkirja päättyy tähän...

1.-14. kesäkuuta 1998

Martin Crackhorn, Spencerin kartanon tutkija, kirjoittaa itsemurhaviestin tyttöystävälleen Almalle ja kertoo siinä labrassa tapahtuneesta onnettomuudesta ja muutoksestaan zombieksi.

7. kesäkuuta 1998

Hävitettävien, saastuneiden ruumiiden määrä on kasvussa tehtaalla, mutta jätesysteemi ei toimi kunnolla. Tehtaan päällikkö alkaa olla hyvin turhautunut labran henkilökunnan kanssa.

8. kesäkuuta 1998

Poliisipäällikkö Irons suuttuu suunnattomasti sihteerilleen, joka vain siivosi hänen toimistoaan. Sihteeri luulee tosissaan että päällikkö satuttaa häntä. Heitettyään sihteerinsä ulos toimistostaan Irons lukitsee itsensä huoneeseensa eikä suostu tulemaan ulos.

John, yksi tartunnan saaneista tutkijoista Spencerin kartanolla, kirjoittaa jäähyväiskirjeen tyttöystävälleen Ada Wongille. Hän pyytää että Ada julkistaisi Umbrellan toimet, ja että Ada tappaisi hänet jos löytäisi hänet "täysin muuttuneena."

10. kesäkuuta 1998

Päällikkö Irons on yhä lukkojen takana toimistossaan eikä tule ulos. Huhut alkavat levitä poliisilaitoksella koskien päällikön outoa käytöstä.

15. kesäkuuta 1998

Ironsin sihteeri saa selville että Irons työskentelee Umbrellalle. Sihteeri tajuaa että hän on hengenvaarassa. Sihteerin päiväkirja loppuu tähän...

16. kesäkuuta 1998

Raccoon Times-lehti kertoo "villikoirien" hyökkäyksistä Arklay Mountainilla.

24.-30. kesäkuuta 1998

Rebecca Chambers värvätään S.T.A.R.S.:iin toimimaan lääkintämiehenä Bravo Teamissa. Hän liittyy myös poliisilaitoksen koripallojoukkueeseen.

28. kesäkuuta 1998

Don Weller, kemikaalien kuljettaja Raccoon Cityn labrassa, palaa töihin oltuaan eiliseen asti kipeänä sängyssä. Viemäripäällikkö näkee hänet ja huomaa että hän on erittäin hikinen ja raapii kokoajan itseään.

7. heinäkuuta 1998

Viemäripäällikkö panee merkille että päällikkö Irons on käynyt usein labrassa ja on näyttänyt kovin tuimalta viime aikoina.

9. heinäkuuta 1998

Metsässä tapahtuneiden hyökkäysten ja murhien vuoksi tie Arklay Mountainille suljetaan Raccoon Cityn viranomaisten toimesta. S.T.A.R.S. määrätään etsimään kadonneita retkeilijöitä. Tähän mennessä myös "irvokkaita hirviöitä" on havaittu vuorilla.

2. osa

16. heinäkuuta 1998

Umbrellan salainen hävityslaitos ei pysty hävittämään kaikkia ruumiita.

23.-24. heinäkuuta 1998

S.T.A.R.S.:in Bravo Team katoaa Raccoon Forestiin. Rebecca Chambers kohtaa Billy Coenin, ja yhdessä he selviävät junasta ja kartanosta. S.T.A.R.S.:in Alpha Team lähetetään Raccoon Forestiin tutkimaan outoja murhia ja etsimään Bravo Team. Kesken tehtävän, Spencerin kartanossa, kapteeni Wesker ruiskuttaa itseensä William Birkinin tekemän viruksen, laittaen näin itsensä väliaikaisesti "kuoleman" tilaan ja saaden Umbrellan ja S.T.A.R.S.:in uskomaan että hän on kuollut. Näin Wesker voi myydä itsensä Umbrellan kilpailevalle organisaatiolle. Yö päättyy lähellä Raccoon Forestia olevan Spencerin kartanon tuhoon. S.T.A.R.S.:in jäsenet Jill Valentine, Brad Vickers, Rebecca Chambers, Chris Redfield ja Barry Burton ovat ainoat jotka selviävät tehtävästä hengissä. Kapteeni Albert Weskerin raportoidaan kuolleen. Paljastuu että kemikaaleja tehtaileva yritys Umbrella Corporation teki kokeitaan kartanossa.

28. heinäkuuta 1998

S.T.A.R.S. otetaan pois tutkimuksista.

29. heinäkuuta 1998

Umbrellan salaisen hävityslaitoksen ongelmat jatkuvat kun ruumismäärä kasvaa. Jotkut laitoksen työntekijöistä saavat virustartunnan. Laitoksen johtaja tajuaa että hänen on parasta pitää asetta aina mukanaan, ja säästää yksi luoti itselleen.

5. elokuuta 1998

Umbrellan palkkasotureiden komentaja Nicholai Ginovaef raportoi Arklay-vuorten onnettomuudesta ja siitä että S.T.A.R.S. aikoo julkistaa tapahtuman. Hän raportoi myös että kaupungissa ei näytä olevan virusvuotoa, mutta alueen valvomista täytyy jatkaa.

Labratyöntekijä Sheena Islandilla tajuaa ettei hän voi enää jatkaa kokeiden tekemistä ihmisillä, sillä se on väärin.

8. elokuuta 1998

Chris Redfield tajuaa että hänellä ei ole mahdollisuuksia löytää todisteita vuorten tapahtumista, kukaan kaupunkilainen ei halua puhua hänen kanssaan. Niin moni kaupunkilainen on Umbrellan työntekijä...

16. elokuuta 1998

Raccoon Cityn viemärilaitoksen johtaja yrittää vitsailla päällikkö Ironsin kanssa, mutta tämä uhkaa häntä aseella.

17. elokuuta 1998

Raportit oudoista olioista Raccoon Cityssä lisääntyvät ja Chris Redfield epäilee kaiken olevan Umbrellan tekosia.

21. elokuuta 1998

William Birkin kertoo Raccoonin viemärilaitoksen johtajalle että poliisi ja media ovat alkaneet tutkia Umbrellan toimia. Birkin käskee miestä lopettamaan kaikki Umbrellan viemärilaitoksen toiminnot kunnes tutkimukset ovat loppuneet. Jos kukaan saisi tietää Umbrellan toimista, viemärilaitoksen johtaja saisi potkut.

24. elokuuta 1998

Chris Redfield, Jill Valentine ja Barry Burton alkavat suunnitella matkaa Umbrellan päämajaan Eurooppaan saatuaan tärkeää tietoa Arklay-vuorten tapahtumista.

? syyskuuta 1998

Saadakseen takaisin kaiken minkä menetti uudessa organisaatiossa Wesker liittää voimansa yhteen Ada Wongin kanssa. Ada on naisagentti joka lähetettiin vakoilemaan Umbrellaa.

1. syyskuuta 1998

Kuolematuomiota odottava Umbrellan palkkasoturi saa toisen mahdollisuuden elämään.

4. syyskuuta 1998

Umbrella ilmoittaa alkavasta suuresta remontista Raccoon Cityn kemikaalilaitoksellaan.

5. syyskuuta 1998

Raccoonin poliisilaitoksen vartija suunnittelee pelaavansa shakkia seuraavana päivänä vanhan miehen Thomasin kanssa, joka tekee töitä romuvarastolla. Vartija ihmettelee miksi Thomas raapi itseään niin paljon. 

Koekaniini Sheena Islandilla tajuaa että hänellä aiotaan tehdä kokeita.

6. syyskuuta 1998

Sheena Islandin viemäreiden huoltomies Andy Holland saa tietää että Umbrellan työntekijästä Vincentistä on tullut saaren ylikomentaja.

9. syyskuuta 1998

Vartijan mielestä Thomas on paljon parempi shakinpelaaja kuin hän oli odottanut. Vartija ihmettelee miksi Thomas puhui vain ruuasta koko pelin ajan. 

10. syyskuuta 1998

Koekaniini Sheena Islandilla saa tietää että Umbrella on laittanut lääkkeitä heidän ruokiinsa ja päättää olla jatkossa varovainen. Lott Klein näkee koekaniineja Sheena Islandilla. Komentaja Vincent kertoo hänelle ja hänen isälleen että Umbrella auttaa näitä ihmisiä.

12. syyskuuta 1998

Thomas perui toisen shakkipelin koska ei voinut hyvin ja näytti itse asiassa "elävältä kuolleelta". Vartija tajuaa ettei ole voinut kovin hyvin.

15. syyskuuta 1998

Umbrellan palkkasotilas jonka kuolemantuomio peruttiin joutuu työtehtäviin Raccoon Cityyn.

18. syyskuuta 1998

Lääkäri Raccoonin sairaalassa huomaa että sairaalaan on tuotu toinen potilas jonka oireet ovat "kannibaalitaudin" ensioireita.

20. syyskuuta 1998

Poliisi vastaa hätäpuheluun ja ajaa epäilyttävän olion pois Raccoonin viemäreistä. Sheena Islandilla Andy Holland saa selville että kaupungin uusi komentaja tekee kokeita ympäri maailman tuoduilla lapsilla.

21. syyskuuta 1998

Koekaniini Sheena Islandilla stressaantuu kun hänen ystävänsä Chin viedään labraan vuorille. Mies alkaa suunnitella pakoa.

22. syyskuuta 1998

Teinin kimppuun hyökätään Raccoonissa.

23. syyskuuta 1998

Raccoonin poliisipäällikkö Irons tajuaa ettei hänen kaupungillaan ole toivoa ja alkaa epäillä että hänellä itsellään on virus. Hän suunnittelee tappavansa kaikki jos hänellä todella on tartunta.

24. syyskuuta 1998

Päällikkö Irons levittää onnistuneesti hämminkiä poliisien keskuuteen ja varmistaa ettei kukaan pääse pakenemaan Raccoon Citystä hengissä. Kaupungintalon kellon kahden jalokiven ryöstöstä ilmoitetaan, R.P.D.:n konstaapeli Marvin Branagh on pakotettu lykkäämään tapauksen tutkimista koska poliiseja ei ole tarpeeksi.

26. syyskuuta 1998

Zombit hyökkäävät Raccoon Cityn poliisilaitokselle. Poliisit eivät pysty estämään hyökkäystä koska päällikkö Irons määräsi kaikki ammukset siirettäviksi uusiin, tuntemattomiin paikkoihin päivää ennen hyökkäystä. Päällikkö Irons päättää myös tappaa kaikki vielä hengissä olevat. 42-vuotiaan ravintolanomistajan ruumiinavausraportin perusteella R.P.D.:n konstaapeli Marvin Branagh saa selville että miehellä on yksi varastetuista jalokivistä. Myös Raccoonin sairaalaan hyökätään ja melkein koko henkilökunta kuolee "zombien" käsittelyssä. Konstaapeli Meyer, yksi parhaista tarkka-ampujista, pelastaa Davidin mutta kuolee sitten zombien hyökätessä. U.B.C.S.:n jäsen kirjoittaa muistikirjaansa että hänen tiimistään on jäljellä vain hän ja Campbell. He ovat ruiskuttaneet viruksen vasta-ainetta itseensä mutta eivät tiedä auttaako se...

27. syyskuuta 1998

Zombiet pääsevät poliisien asemalle asettaman läntisen barrikadin läpi. 12 ihmistä loukkaantuu. Kolme ihmistä kuolee toistaiseksi tuntemattoman olion hyökätessä. Hengissä selvinneet poliisit nimeävät otuksen "lickeriksi" sen veitsimäisen kielen ja puuttuvan ihon takia. R.P.D.:n konstaapeli David yrittää pysyä selväjärkisenä juomalla pullon viskiä ja ampuen zombeja Mossbergillaan, mutta kun viskipullo on tyhjä, hän ampuu itsensä... Palkkasoturitiimi joka ruiskutti itseensä antivirusta pääsee St. Michaelin kellotornille. Epätoivoissaan he varastavat hengissä selvinneiltä jäseniltä aseita ja käyttävät hengissä olevia kaupunkilaisia houkutuslintuina...

28. syyskuuta 1998

Zombit etenevät syvemmälle poliisiasemalle ja tappavat neljä poliisia, vain neljä poliisia on enää hengissä. Samana päivänä Jill Valentine yrittää lähteä zombien kansoittamasta Raccoon Citystä matkustaakseen Eurooppaan. S.T.A.R.S.-ryhmän jäsen Brad Vickers haavoittuu kuolettavasti ja muuttuu zombieksi. Umbrellan palkkasoturi jonka kuolemantuomio peruttiin tajuaa että kuolema on "taivaallinen turvapaikka" Raccoon Cityyn verrattuna ja tekee itsemurhan. Dario Rosso pelkää kuolevansa kaduilla eikä siksi suostu pakenemaan Jill Valentinen kanssa. Myöhemmin Dario kuolee zombiehyökkäyksen uhrina. Hengissä selvinneet palkkasoturit tapasivat kellotornilla tytön ja tämän isän, he eivät suostu lähtemään kaupungista koska se on miehen rakkaan vaimon ja tytön äidin leposija. Weskerin uuden organisaation on pakko saada haltuunsa "Nemesis" data.

29. syyskuuta 1998

Veljeään Chrisiä etsivä Claire Redfield saapuu Raccoon Cityyyn. Alokaspoliisi Leon Kennedy saapuu myös Raccoon Cityyn aloittaakseen ensimmäisen työpäivänsä Raccoonin poliisivoimissa. Umbrellan tiedemiehet William Birkin ja hänen vaimonsa Annette kuolevat räjähdyksessä Umbrellan maanalaisessa labrassa, heidän tyttärensä Sherry selviää hengissä. Umbrellan vakooja Ada Wong ilmoitetaan kadonneeksi. Albert Wesker lähettää Ada Wongin etsimään Sherry Birkiniä samalla kun hän, "kuollut mies", pysyttelee varjoissa. Mutanttihirviö tappaa poliisipäällikkö Ironsin. Wesker pelastaa Adan hengen tämän pudotessa Umbrellan maanalaisen labran ylemmältä tasolta alas ja lähettää väkeään hakemaan G-virus-näytteen jonka Leon heitti pois, mutta se on jo Hunkilla.

1. lokakuuta 1998

Umbrellan palkkaama palkkasoturi Carlos Olivera yrittää löytää lääkkeen Jill Valentinelle, joka on saanut T-virustartunnan...

Carlos onnistuu hankkimaan vastalääkkeen ja herättää Jillin henkiin. Myöhemmin he onnistuvat yhdessä pakehemaan Raccoon Citystä Barry Burtonin avustuksella, juuri ennen kuin kaupunki räjäytetään taivaan tuuliin. Raccoon City häviää kartalta.

4. lokakuuta 1998

Umbrellan ravintolan johtaja Sheena Islandilla kuulee uskomattoman jutun Raccoon Cityn tuhosta. Hän huomaa myös että kiertelevät huhut väittävät Umbrellan olleen koko jutun takana.

6. lokakuuta 1998

Umbrellan ravintolan johtaja kuulee vielä enemmän juttuja Raccoon Cityn tuhosta ja sen että Umbrellan työntekijä, William Birkin, ruiskutti itseensä T-virusta ja muuttui bioaseeksi. Hän kuulee myös että viemärirotat levittivät viruksen ympäri kaupunkia.

7. lokakuuta 1998

Sheena Islandin kirkollinen johtaja tapaa saaren komentajan. Tapaamisessa puhutaan Raccoon Cityn tuhosta ja siitä että jos joku saarella paljastuu William Birkinin kaltaiseksi petturiksi, hänet teloitetaan heti mitään kysymättä.

8. lokakuuta 1998

Umbrellan ravintolan johtaja kuulee että T-virusta on Sheena Islandilla. Mies on kyllästynyt siihen että hänen ravintolansa on avoinna vain Umbrellan työntekijöille.

9. lokakuuta 1998

Sheena Islandin koekaniini saa tietää että hirveä onnettomuus tapahtui yhdessä Umbrellan Amerikan labroista. Mies päättää että hänellä on nyt mahdollisuus paeta sillä vartiointi ei ole niin tiukkaa johtuen siitä että vartijat keräävät tietoa USA:n onnettomuudesta.

10. lokakuuta 1998

Andy Holland kuulee huhuja että Vincent on tehnyt jotain kamalaa Sheena Islandille, mutta ei tiedä mikä tuo kamala juttu on... Joukko koekaniineja yrittää paeta Sheena Islandin vankilasta iltayhdeltätoista.

11. lokakuuta 1998

Sheena Islandin komentaja Vincent Goldman kirjoittaa päiväkirjaansa että hän tappoi kaikki koekaniinit jotka yrittivät paeta ja että hän määräsi vankilanjohtajan raportoimaan murhat Umbrellalle "joukkoitsemurhana."

15. lokakuuta 1998

Lott Klein saa tietää että komentaja Vincent tappoi pakoa yrittäneet koekaniinit, mutta ihmettelee miksi tämä tappoi heidät koska Umbrellan oli määrä auttaa näitä ihmisiä.

20. lokakuuta 1998

Sheena Islandin vankilanjohtaja saa vastauksen Umbrellan päämajasta. Viestissä sanotaan että heillä ei ole mitään epäilyksiä siitä etteikö koekaniinien kuolemat olleet joukkoitsemurha. Vankilanjohtaja tietää ettei se ollut joukkoitsemurha ja että Vincent tappoi nuo ihmiset, mutta vankilanjohtaja ei uskalla nousta Vincentiä vastaan.

8. marraskuuta 1998

Vincent Goldman saa tietää Lott Kleiniltä että Sheena Islandilla on vakooja ja että saaren asukit saavat tietoa ja aikovat ilmoittaa hänen tekemästää massamurhasta Umbrellalle.

9. marraskuuta 1998

Sheena Islandin komentaja Vincent Goldman tekee tutkimuksia viemäreissä ja kun Andy Holland on ottanut hänestä kuvan, hän vihastuu tosissaan. Andy kutsuu häntä "idiootiksi".

19. marraskuuta 1998

Vincent Goldman saa tietää että saaren ihmiset valmistautuvat toimittamaan syyteraportin Umbrellan päämajaan. Vincent päättää tehdä jotain opettaakseen näille ihmisille mitä tapahtuu kun he puuttuvat hänen asioihinsa.

22. marraskuuta 1998

Vincent päättää T-viruksen levityksen Sheena Islandille ja valmistautuu pakenemaan tapettuaan vakoojan.

23. marraskuuta 1998

Lott Kleinille selviää että Sheena Island on täydessä paniikissa. Lott haluaa että joku pelastaisi hänet.

24. marraskuuta 1998

Lott Kleinin vanhemmat ovat saaneet T-virustartunnan ja muuttuvat zombeiksi. Lott päättää että hänen ja hänen siskonsa Lilyn täytyy paeta saarelta.

17. joulukuuta 1998

Veljeään Chrisiä etsivä Claire Redfield saadaan kiinni Umbrellan Pariisin laitoksessa ja viedään Umbrellan vankilaan Etelä-Amerikkaan Rockfort Islandille.

27. joulukuuta 1998

Claire Redfield pakenee vankilasta haavoittuneen vartijan avustuksella. Claire saa selville että ilmaiskun aikana T-virus pääsi vapaaksi ja nyt koko saari on täynnä zombeja ja hirviöitä. Claire ja 17-vuotias poika Steve Burnside pakenevat Rockfort Islandilta kuljetuskoneella, mutta päätyvät Umbrellan Antarktiksen tukikohtaan. Myöhemmin Claire pakenee sieltä veljensä Chris Redfieldin avustuksella V-TOL suihkukoneella, mutta Steve ei ole niin onnekas... Umbrellan Antarktiksen laitos räjähtää taivaan tuuliin.

Jatkoa saattaa seurata joskus...

Takaisin Ressa-sivuille...