maatila Kastanja

main. > esittely > hevoset > muut eläimet > copyt > nessufani@suomi24.fi
lehmän silmä selvennykseksi. se on älykkyystesti, ette te sitä kumminkaan ymmärrä. :p 


___Ympäristö & yleisesti

Castanja on siis virtuaalitalli, keksitty - mielikuvitustalli.
Talli sijaitsee luonnonkauniilla seudulla vehreissä maisemissa lähellä merenrantaa. Maastoreittejä on valtavasti ja niillä tehdäänkin usein vaelluksia.
Tallin lähellä on myös erittäin jylhiä kallioita ja lampia, joilla sijaitsee myös mökki, jossa ratsastajat sekä muut voivat yöpyä. Lammilla ei saa ratsastaa yksin, sillä ne ovat todella etenkin kokemattomille vaarallisia. Siellä laiduntaa myös joitakin lampaita silloin tällöin - tallin omistuksessa nekin, niillä ei ole omaa sivua.
Laitumet sijaitsevat lähellä tallia, mutta myös 300 metrin päästä löytyy erittäin vahvoja lauta-aitauksia, joissa ainakin tammat voivat lepäillä aivan rauhassa tallin hälinästä päivisinkin. Lisäksi metsässä on yksi tarhan, sen aidan korkeus on 170cm ja lankkuja on tihein välein, eli oriitkin voivat tarhailla siellä mainiosti.
Tallin läheisyydessä on paljon villieläimiä, kettu ja siili ovat erittäin tavallinen näky illanhämyssä tallipihalla, kuten myös harvinaisemmat eläimet - kerran saimme olla todistajina maakotkan lentonäytöksessä maastoreissulla.
Tallin kaikki tiet ovat pehmeitä hiekkateitä, joiden varrella on joissakin luonnonesteitä jotka on myös mahdollista kiertää.
Merenrannalle on 1200 metriä, joka voidaan taittaa nopeasti ratsain. Uittaminen on mahdollista, sillä meri ei ole lainkaan äkkisyvä. Kalliot ovat erittäin liukkaita toisinaan, mutta myös hiekkarantaa löytyy, hieman syvempää. Toisinaan laivoja menee ohitse, joka saattaa säikyttää arimpia hevosia. Sumu nousee usein, sillä merivesi on tallin rannassa erittäin lämmintä.
Tielle ja bussipysäkille on 700 metriä koivukujaa pitkin.

Katso myös kuvia tallista.


___Talli

Talleja on yksi, käytävän vasen puoli oreille ja tulisille ruunille, oikea tammoille ja rauhallisille ruunille. Varsomiskarsinoita on kaksi - eri tallirakennuksessa, jossa on myös kaksi pakkopilttuuta eläinlääkäriä varten sekä viisi sairaskarsinaa eristettyinä muusta osasta hoitotallia. Karsinoita on yhteensä 20. Yhden karsinan koko on 4x3 metriä.
Tallikäytävällä on pitkä musta matto vaimentamaan äänet ja katossa kaikulevyjä, eli siellä on melko hiljaista. Karsinoiden ovissa on kalterit, mutta ne voi avata säpillä - vaikeita hevosia varten on myös koukut munalukolle. Karsinan seinät on ulkopuolelta kalkittu valkoisiksi, sisältä ne ovat tummaa puuta. Lattia on tavallista betonia. Hevosilla käytetään heinäverkkoja ja vesiautomaatteja, loimitelineet, suitset ja satulat ja hoitovälineet ovat satulahuoneessa, johon pääsee tallin päästä kuten myöskin rehuvarastoon. Kuivikkeena käytämme purua ja varsovilla tammoilla olkia.


___Navetta

Pihan toisella puolella on myös 10-karsinainen erikoisnavetta, jossa käytämme lehmillä eräänlaisia karsinoita. Tämä on täysin uusi koe, jolla kokeillaan eläinten hyvinvointia ja hyvin menee. Yksi karsina on 3x2 metriä ja kuivikkeena on purua. Lehmät viedään lypsyhuoneeseen lypsyä varten. Lisäksi navetassa on 10 pikkukarsinaa esim. sioille, vuohille ja lampaille. Yhteensä navettaan mahtuu 20 eläintä. Myös tallikissoille on karjakeittiössä nukkumalaatikoita kolme kappaletta. Lehmiä pyritään pitämään ulkona koko kesän ja talvella yritämme ainakin puolta päivää, riippuen säästä. Kylmällä ilmalla lehmät ovat sisällä. Navetassa on 4 huonetta, maitohuone, karjakeittiö, eläintilat ja lypsyhuone.


___Copyt

Kaikki sivujen sisältämä materiaali on suojattua tekijäinoikeuslailla, jonka rikkomisesta - siis materiaalin kopioinnista - seuraa 20 euron sakkorangaistus.
Tahtoisin myös huomauttaa, ettei se ole virtuaalirahaa.

Etusivun kuvat © tibby
Layout © tibby
Tekstit © tibby