HG Matic Touring 2001

 

HG Matic Touring 2001 är en racingserie med ambitionen att erbjuda mycket nöje till en rimlig KOSTNAD. Därför är reglementet utformat för att under stor kreativ bilbyggarfrihet begränsa sådant som tär på ekonomin.

Däcken är en central faktor i reglementet då det inte är meningsfullt att åka med snabbare bil än däcken tillåter. 

Motorerna får visserligen bytas fritt och prepareras efter alla konstens regler så länge de har max två ventiler per cylinder och saknar överladdning.

Med minsta åldersgräns på motorerna försvinner möjligheterna att köpa det senaste i teknikväg och därigenom skaffa sig en extrem bränslesnål motor med möjlighet till större effektuttag och bibehållen bränsleförbrukning. 

Bränslebegränsningen håller ner trimningsgraden med automatik så att en naturlig nivå på effektuttaget skapas. Trots allt så måste man åka hela tävlingen för att vinna den, och det gör man inte om bensinen är slut efter tre fjärdedelar av racet.

Med hjälp av detta reglemente har vi roligt och infriar ambitionen att skapa mycket nöje med god ekonomi. Långdistansracing är ett sampel mellan människorna i ett team. Vi kör för att ha kul, precis som det skall vara i clubracing. Mycket nöje för pengarna. Motorsport för alla. Långlopp ger många möjlighet att prova motorsport utan jätteplånbok. Här kan alla få mycket nöje för pengarna. Det krävs inte flera hundra tusen kronor för att tävla här. Här kan man ha roligt, köra biltävling till en låg kostnad. Vill man göra av med mycket pengar kan man välja andra motorsport klasser eller satsa dem på andra ekonomiska ändamål. här kör vi med ledorden ekonomi långdistans, nöje. Clubracingen finns för dig som vill köra i höga hastigheter under säkra former.

Till startsidan

1