"AUPAIR-t keresek"

Kedves Au Pair érdeklődők.

Ezúton egy magyar születésű, hosszú évek óta Németországban élő és itt, mint a Hildesheimi városi színház zenekara első fuvolása dolgozó magánszemély sorait tartják kezükben.

Személyes ismerettségek kapcsán, ami túlnyomóan magyar aupair-ekre és német befogadó családokra terjed ki, szeretném Önnek is lehetővé tenni, hogy egy Németországban tevékenykedő, hivatalosan regisztrált és megbízható munkájáról ismert aupair közvetítőhöz a legelőnyösebb feltételekkel bejelentsem.

Sokoray Zsolt

D-31137 Hildesheim

zsolts@freenet.de

Az összes információ

 itt letölthető:

word 2000

vagy

word 6.0

formátumban

 --> Ez az aupair pályázó, tehát az Ön számára díjtalan.

 --> A teljes folyamat kezelése, biztosítása, a hivatalos aupair közvetítő feladata lesz. Az idevágó információk alább következnek.

 --> Ami a magam részét illeti, én segítek a szükséges bejelentkező űrlapok lefordításában, kitöltésében. Helyzetemnél fogva alaposan tapasztalhattam a német családok légkörét és életmódját. A Hamburgi székhelyű német iroda kifogástalan helytállását több német család jó tapasztalata alapján is dícsérhetem.

 --> A két nyelven túl a két kultúrát is ismerve talán egy szélesebb körű alátámasztást tudnék Önnek is adni, mint egy csupán formális és esetleg költséges bejelentkezésre alapuló színes reklámmal körülvett iroda!

2002 Január                      Sokoray Zsolt, Hildesheim      

További részletek az aupair tevékenységgel kapcsolatban. Ezen túlmenő kérdésekre is szívesen válaszolok. A leírottak tartalmuk szerint megfelelnek a hivatalosan elismert és engedélyezett megálapodásoknak:

 

Az aupair-ek közvetítése kizárólag német befogadó családokhoz történik. A közvetítés a német munkaügyi hivatal egyetértésével és rendeletei alapján lesz lebonyolítva. A Hamburgi német közvetítőiroda több mint 40 társával együtt a Londonban regisztrált „A.Z.E.aupairs” szervezet tagja. A német befogadó családhoz készülők

 Németországban ugyanígy kitöltik a kérdőíveket, de továbbá személyes kapcsolat felvétele alapján történik végül is a kiválasztásuk. Így Ön biztos lehet, hogy megtaláljuk az Önnek megfelelő családot.

Ha az Ön életkora 18 és 25 között van, és egy befejezett iskolai végzettséggel rendelkezik, szívesen várjuk mint aupair-t Németországban.
A befogadó család Németországban Önnek legalább 205,- Euro zsebpénzt fizet havonta. Ezen kívül megfizet egy nyelvtanfolyamot, betegbiztosítást, és egy havi bérletet a városi tömegközlekedéshez. Önnek egy saját szobája van, étel és szállás ingyen, továbbá egy egyéves tartózkodás mellett két hét megfizetett szabadság.
Ennek ellenében Önnek kb heti 30 órát kell gyerekekre vigyázni, könnyebb házi munkát elvégezni, és maximum heti háromszor este mint Babysitter rendelkezésre állni.

A következőket kell Önnek ehhez megtennie:

1. A mellékelt űrlapokat gondosan és olvasható írással kitölteni.

2. Egy személyes bemutatkozólevelet pl. „Liebe Familie” címen németül írni, amiben Ön önmagát, az ön érdeklődéseit, az ön családját, és az ön jövőre vonatkozó terveit leírja.

3. Az egészségi bizonyítványt egy orvossal kitölttetni.

4. Az ajánlást (egyet vagy kettőt) olyan személy töltsön ki, aki Önt jól ismeri, mint pl. egy barát vagy egy tanár, de ne a saját szülei.

5. Mellékeljen fényképeket saját magáról. (2 igazolványképet, esetleg fényképet gyerekekkel)

6. Amennyiben munkája kapcsán is rendelkezik tapasztalatokkal, főleg gyerekeket illetően, mellékeljen erről bizonyítványt vagy vizsgát is.

 

Az összes iratot kérem postán vagy e-mailben hiánytalanul elküldeni.

Még valami: Gondoljon arra, hogy a befogadó családhoz történő közvetítés pár hétbe is beletellhet. Tehát pályázzon időben!

Amennyiben mi Önnek találtunk egy családot, és Önök telefonáltak egymással, elküldjük Önnek a szükséges papírokat. (meghívólevél, munkaszerződés), amelyekkel Ön a hazai német követségen vagy konzulátuson egy aupair vízumkérelmet be tud nyújtani. Ehez Önnek magánál kell tartania egy érvényes útlevelet, 3 igazolványképet és a befogadó család iratait.

Eddig a hivatalos információ! Gyakorlatilag manapság Magyar jelentkezőknek módjukban van, még a hivatalos aupair vízum nélkül is, érvényes útlevéllel kiutazni Németországba. Ez sokkal gyorsabban lehetőséget ad az aupair viszony megkezdésére, mint az otthon benyújtott vízumkérelem teljes kivárása.(látsd a munkaügyi információ-t) Viszont az itteni szervek szigorú nézőpontja szerint a túrista célú utazás itt és utólagosan nem alakítható át aupair című tartózkodási vízummá! Ez tehát azzal járna, hogy a három hónapos túrista időn belül újra haza kéne látogatni, és otthon a hivatalos vízumot megkérelmezni.

                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Egy még nem tökéletes WEB oldal előnye, hogy van heletőség a továbbfejlesztésére!...

Amennyiben ez a számláló működik, a látogatók számát mutatja... Counter
                                                                                                                                                              

1