![]()
Genel Cerrahi Uzmanı
Genel Bilgiler :
Dogum Yeri : Ordu, Mesudiye (1958)
- Medeni Hali : Evli ve iki çocuk babası
Hastane Adresi
İstanbul Ün. İstanbul Tıp Fak. Travma ve Acil Cerrahi Birimi Çapa/İstanbul Telefon : (0.212) 531 0939 - 531 1246 Faks : (0.212) 533 1882 E-Posta : certekin@iname.com
İlgi ve Uzmanlık Alanı : Travma ve Acil Cerrahi
1988 yılında genel cerrahi uzmanı olduktan sonra, İstanbul Tıp Fakültesi Travma ve Acil Cerrahi Bölümü'nde "baş asistanlığa" başlamış, o tarihten bu yana aynı bölümde çalışmakta olup 1993 yılında "Genel Cerrahi Doçenti" olmuştur. 1995 ve 1997 yıllarında düzenlenen Travma ve Acil Cerrahi Kongreleri'nin genel sekreterliğini üstlenmiştir. Süreli yayın olarak yılda dört kez yayınlanan 'Travma ve Acil Cerrahi Dergisi'nin yardımcı editörlüğünü de yürütmekte olup, aynı zamanda 'Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği'nin başkanıdır.
Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği, İstanbul Tıp Fakültesi Travma ve Acil Cerrahi Birimi işbirliği ile ülkemizdeki tüm hekimlere yönelik Travma ve Resüsitasyon Kursu (TRK) düzenlemektedir.
Tıp Eğitimi Süreci
- 1976 - 1982 İstanbul Ün. İst. Tıp Fakültesi Mezuniyet
- 1982 - 1984 Adana Feke İncirli Sağlık Ocağı'nda mecburi hizmet.
- 1984 - 1988 İstanbul Ün. İst. Tıp Fakültesi Genel Cerrahi ABD 'de uzmanlık
- 1988 - 1993 İstanbul Ün. İst. Tıp Fakültesi Travma ve Acil Cerrahi Birimi'nde baş asistanlık
- 1993 İstanbul Ün. İst. Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Doçentliği.
- 1999 İstanbul Ün. İst. Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Profesörlüğü.
Travma ve Acil Cerrahi Konusunda Görüşleri
Ülkemizde gerek hızlı nüfus artışı, gerekse çarpık kentleşme sonucu başta trafik kazaları olmak üzere, yaralama ve terör olayları da giderek artmaktadır. Bu nedenle ülkemizde travma ve acil cerrahi organizasyonuna bugüne kadar verilmemiş önemin ivedilikle verilmesi gerekmektedir. Ülkemizde travma hastalarının primer sahibi yoktur. Bilhassa multi-travmalı hastalarda hangi bölgenin yaralanmasının daha ciddi olduğu düşünülüyorsa hasta o bölgenin uzmanı tarafından üstlenilmekte, diğer hekimler "konsultan" durumuna düşmekte, bu da bir bütün olarak ele alınmayan hastanın mortalite ya da morbiditesini artırmaktadır. Bu nedenle Türkiye 'de ilk yapılması gereken travma ve acil cerrahi uzmanlarının yetiştirilmesidir. Amerika gibi travmanın yoğun olduğu ülkelerde travma ve acil cerrahi, Genel Cerrahi 'den sonra bir üst ihtisastır. Ülkemizde de bir an önce bu üst ihtisas dalı kurulmalıdır. Böylece gerek travma hastalarının bakımı, gerekse de travma organizasyonunu ve travmadan korunma konusundaki çalışmalar bu uzmanlar tarafından daha bilinçli bir şekilde yürütülecektir…