HECO TRANSFORMER

                                   PECO TRANSFORMER

                               De sensatie op antenne gebied.

- De PeCo Transformer is een hoogwaardige impedantie transformator opgebouwd volgens een uniek door ons ontwikkeld principe. We zijn er vanuit gegaan een transformator te ontwikkelen die ook bij antenne plaatsing moeilijkheden een goed resultaat boekt bij plaatsing binnenshuis of op een balkon. Bij transformatie van HF signalen ontstaat er warmte en om deze op een goede mannier af te voeren, zodat deze niet schadelijk is voor de transformator hebben wij de PeCo Transformer inwendig met een speciale stof bewerkt. In het verleden vulde ik de transformer met een hoogwaardige olie maar door deze nieuwe behandel methode is dat niet meer nodig. De werking van de PeCo Transformer is gelijk aan de met olie gevulde versie.

- Om de PeCo Transformer in gebruik te nemen geef ik u graag een paar tips.

- Aan de onderzijde van de PeCo Transformer sluit u de coaxkabel aan doormiddel van een PL 259 coaxplug op de SQ 239 female conector. Aan de bovenkant ziet u een sterschroef en een boutje met een dubbele moer. De sterschroef is de afdichting van het olie vul gaatje. Door een draad van een minimale lengte ( 2.50 meter ) te bevestigen tussen de twee moeren ( de onderste moer NIET losdraaien ) is de PeCo Transformer door middel van een antenne tuner (tunen met maximaal 25 Watt) te gebruiken van 150 KHz tot 32 MHz. Het maximaal toelaatbare vermogen  is 150 Watt SSB power. Hierbij moeten wij wel vermelden dat hoe langer de draad  des te beter de werking. Indien u de mogelijkheid heeft tot het spannen van 14 meter draad heeft u een zeer goed rendement met de PeCo Transformer.
- Ikzelf heb diversen testen gedaan en er is gebleken  dat er zeer goede resultaten te behalen zijn . Ook door amateurs.

-  Er is met 2.50 meter draad gewerkt met onder meer EA, I, TK, EZ en YU1 dit alles op de 14 MHz. band, met deze zelfde lengte draad werkten we op de 7 MHz. band DL, EA, ON en LX ook hebben wij hier getest met 14 meter draad. Op de 3 MHz. band werkte men zowel met 2.50 meter en met 14 meter draad onder andere DL, PA, en LX.

- De resultaten op de 14 MHz. band varieerden van 5-5 tot 5-9. Op de 7Mhz. band varieerden de rapporten van 5-4 tot 5-5 met de 2.50 meter draad en van 5-7 tot 5-9 met 14 meter draad.
Op de 3 MHz band waren de resultaten met 2.50 meter draad niet erg goed te noemen daar dit wel erg kort is voor deze band maar met de 14 meter draad boekten we goede resultaten en varieerden de rapporten van 5-5 tot 5-9,10 dB. Hieruit blijkt dat hoe langer de draad hoe beter de werking.

- Als laatste adviseren wij u om bij plaatsing buiten de bevestigingen van draad en plug tegen inwerking van vocht te beschermen door deze in te smeren met ZUURvrije vaseline of in te spuiten met een blanke tectyl.

                                                                                                

                                                                           

Voor verdere informatie bel: 06-21414625 of e-mail                       

Voor bestelingen: e-mail.

                                               SC.Overamstel              

                                                     
 

©opy®ight 2001 by B&B Webdesign