Sorry, your browser doesn't support Java.

Min datorhistoria

I fyran köpte jag mig en Commondore 64 och tillbringade mängder med tid framför den spelande alla spel man kom över. Med hjälp av en dubbelbandspelare och program som 1001 Crackware hade man alltid nya spel fast det behövdes ju en hel del skruvande på tonhuvudsskruven. Någon programmerare blev jag ju inte men jag lärde väl mig att låsa datorerna i datorbutikerna med en textslinga och scrollande bakgrund. Datorn fanns kvar tills spelintressen slocknade ungefär i sjuan (fast Spyhunter och A Quest For Tires är fortfarande coola). Högstadiet och gymnasiet gick utan att man blev speciellt bra på vare sig Basic eller Pascal.

Efter ytterligare några år började jag på Chalmers och surfade för första gången. Efter ett år köpte jag mig en P 200 och började med att mixtra med den (man måste ju veta hur långt man kan gå innan man går för långt). Jag insåg att datorer inte var så dumt i alla fall och att programmera går ju faktiskt om man försöker. Fast mycket längre än så har jag ju inte kommit i C eller C++ men det kommer tror jag. Fast jag föredrar ju PLC programmering eftersom jag inte kan sticka under stolen med att jag egentligen är en praktiker.

En sak kan man ju vara säker på! Det är att man kan tillbringa mycket tid framför datorn, speciellt om man har modem!

Göra hemsidor är ju ganska skoj fast lite mer tidskrävande än jag trodde från början och kräver även en del planering. Men så är det väl med allt att det går att göra det mesta utan planering men skall man göra mästerverk behövs lite stuktur !

Eftersom det ju är absolut nödvändigt att ha en fjärrkontroll till datorn när man bor på 23 kvadrat har jag och några kompisar gjort sådana. Det är en ir-mottagare som ansluts till com-porten och kan styras från vilken fjärrkontroll som helst. Den kan användas för att styra Winamp, surfa från fotöljen , starta slideshow i ACDSee, stänga av datorn, aktivera skärmsläckaren om man inte orkar gå fram till datorn, fjärrkontroll för DVD-filmer eller nåt (Om någon kan hitta på fler användningsområden så maila mig).

Ide och plugin till Winamp från nätet och PCB ritat av Kalif .

Just nu använder jag programmet PC remote 3.0 för att styra hela datorn. Inte lika lättanvänd som Winamp's plugin men har mycket större möjligheter.

kostar omkring en hundring

Länkar


Vill du köpa de bästa och billigaste data grejerna!

Download.com - Behöver du nya program och drivrutiner?

Astalavista - För dig som inte har råd att köpa programlicenser? Här finns crack och serialz för det mesta

ELFA - Om du behöver du komponenter till elektronikbyggen - Inte billigast men störst sortiment

Billiga PIC-datorer mm.

PC remote -för att styra andra saker än winamp