¬ Hessun kilpailukalenteri
Hessu on kilpaillut yhteensä 03 kertaa, rankingpisteitä: -

  Päivämäärä   Järjestäjä   Kilpailujen laji   Luokka   Tulos
  01.01.2007   Erinev Estate   Kouluratsastuskilpailut   KN Special   Hylätty
  02.01.2007   Northern Cranberry   KRJ Kouluratsastuskilpailut   Helppo B   156/169
  15.01.2007   Möngertäjä   KRJ Kouluratsastuskilpailut   KN Special   22/101

¬ Hessun kanssa käydyt valmennukset ja ratsastustunnit

Estetunti Whisperissä 28.11.2008

Saavuimme Hessun kanssa Whisperiin hyvissä ajoin ennen tunnin alkua, ja ilma olikin mitä loistavin estetreeneihin. Laitoin Hessun kuntoon rauhassa traikkumme sivussa ja kävin juttelemassa toisen tuntilaisen ja opettajamme kanssa. Pikkuhiljaa siirryimmekin hevosten kanssa kentälle ja rupesimme töihin.

Alkuverryttelyssä Hessu oli hiukan laiskalla päällä, liekö sitten sitä mieltä että tunnit ovat tylsiä! Alkukäynnin aikana teimme jo voltteja ja yritinkin hiukan saada ruunaan eloa taivuttelemalla kunnolla. Aloittelimme vihdoin lämmittelyravit ja sain Hessuun hiukan enemmän vauhtia. Hessu rupesi kuuntelemaan apuja tarkasti ja ryhti suoreni askel askeleelta. Välillä ruuna meinasi kuitenkin lepsua ja yritti saada pitkiä ohjia päätään heittelemällä. Ratsastin sitä kuitenkin nopeasti eteenpäin jolloin pysyimme tahdissa mukana. Vaihdoimme suuntaa, ratsastimme kahdeksikkoa ja isoja ympyröitä. Ravailtuamme pidimme viiden minuutin kävelytauon pitkin ohjin ja kuuntelimme opettajan ohjeita ja neuvoja seuraavia tehtäviä varten.

Seuraavaksi aloittelimmekin puomien kanssa, jotka oli laitettu kahteen erilaiseen kuvioon. Toinen oli pitemmällä välillä ja meni niin, että joutuisimme ratsastamaan puomien yli kiemuraurassa. Toinen oli ison voltin muodossa. Opettajan käskystä keräsimme ohjat ja nostimme temmokkaan ravin. Toinen tuntilainen meni ensin volttipuomeille ja minä ja Hessu lähdimme ratsastamaan kiemurapuomeja. Valmisteluista huolimatta Hessu kolautteli jalkojaan puomeihin, ihan kuin sitä ei olisi kiinnostanut pätkän vertaa. :D Uudella kierroksella panostin puolipidätteisiin ja oikeaan tahtiin ja menimme MELKEIN puhtaasti yli. Vaihdoimme kummatkin suuntaa ja teimme samaa harjoitusta vielä vähän aikaa. Sitten vaihdoimmekin niin, että me menimme volttipuomeille. Voltilla Hessu keskittyi hiukan enemmän, mutta kolautteli taas jalkojaan. Opettajan ohjeistuksella kokosin sen kuitenkin paremmin ja vaihdoimme tempoa, jolloin sujui hiukan hienommin. Hessua rupesi kuitenkin taas kyllästyttämään eikä se enää oikein jaksanut välittää mihin astui. Puomiharjoitusten jälkeen opettaja kokosi meille muutaman yksittäisen harjoitusesteen, joita hyppäsimme enimmäkseen laukassa. Kunnon esteiden tullessa kuvioihin Hessu innostui ja oli oikein eteenpäinpyrkivä. Hyppääminen sujui hyvin ja estettä korotettiin välillä muutamalla puomille, kunnes se oli noin 90 cm korkea. Myös toisella tuntilaisella sujui mallikkaasti emmekä onnistuneet vielä pudottelemaan puomeja.

Vähän aikaa yksittäisiä esteitä hyppiessämme siirryimme käyntiin odottelemaan, että meille oli rakennettu kunnon rata. Seurasimme opettajan ohjeistusta ja opettelimme radan ulkoa. Me Hessun kanssa siirryimme ensiksi sivuun seuraamaan toisen ratsukon suoritusta. Lopulta tuli meidän vuoro ja Hessulla tuntui olevan energiaa vähän liiankin kanssa. Ensimmäiselle esteelle tulimme kohtalaisen suorassa ja tasaisella temmolla, mutta sen jälkeen meni vähän niin ja näin. Kolmannella esteellä kolisi puomit jo alas koska lähestyimme estettä liian tiukasti. Jatkoimme rataa ja onnistuimme pitämään loput puomit ylhäällä, mutta Hessun vauhti oli kyllä jotain sanoinkuvaamatonta. Opettaja kehoittikin olemaan tarkkana pidätysten kanssa seuraavalla kierroksella. Kun tuli taas vuoromme, yritin hidastaa jo alussa vauhtia sopivaksi. Muutamat ensimmäiset esteet menivätkin jo paremmin, mutta sitten lähti Hessu taas jo innokkaasti hyppelemään sinne tänne, ja jouduimme keskeyttämään radan rauhoittumisen ajaksi. Opettaja naureskelikin tämän minun suomenputteni innokkuudelle, ja rauhoittumisen jälkeen jatkoimme mihin jäimme. Kunnon pidätteet alkoivat lopulta mennä läpi, ja opettajan avulla selvisimme kierroksesta ilman pudotuksia. Hyppäsimme seuraavaksi vielä vähän erilaista rataa samoilla esteillä, ja niilläkin kierroksilla Hessu rupesi jo kuuntelemaan apuja.

Loppuverryttelyssä ratsastimme ravissa voltteja ja taivuttelimme kunnolla. Lopulta ravailimme pitkin ohjin vauhtia hiukan aina hidastaen, kunnes siirryimme käyntiin. Opettaja kertoi meille hyviä vinkkejä kotiharjoitteluun ja kertoi mihin kummankin kannattaisi keskittyä. Hessu oli oikein tyytyväinen itseensä, vaikka olikin ollut vähän luupää. :) Tunnin lopuksi kiitimme ja hoidettuani Hessun lähdimme takaisin kotitallillemme Appelsiiniin!

Kaiken materiaalin © mmango ellei toisin mainita.