Andrew Kovys Skywalker

Ime i prezime: Andrew Kovys Skywalker
Pripadnost/Okupacija: Jedi Order, Provisional Council
Rank: Jedi Master
Starost: 26
Spol: Musko
Boja ociju: Zeleno-plava
Boja kose: Smedja
Visina: 189 cm
Tezina: 77 kg
Bracni status: Neozenjen
Vrsta: Human
Mjesto rodjenja: Corellia, grad Coronet
Obitelj: Otac: Dariel Kovys
Majka: Robella Kovys
Braca: Matthew i James Kovys
 
Fizicki opis :
Kosa mu je bujna i kovrcava. Visokog je stasa i cvrste gradje. Njegov pogled govori da je posten covjek s dobrim karakterom.

Profesionalna povijest:
Jedina profesija mu je bila Jedi.

Osobna povijest :
Andrew je roden 14 godine prije bitke kod Yavina, na planetu Coreliji u gradu Coronetu. Jos u djetinjstvu je pokazivao povezanost sa Silom. Kada je imao samo 1 godinu, njegovog starijeg brata je pronasao Jedi Rann I-Kanu. Rann je rekao da bi poveo i malog Andya, ali je ipak jos bio premlad. Rekao je da ga roditelji moraju odgojiti i da ih Andrew mora upoznati. Rann se vratio za 3 godine po Andya i rekao Darielu i Robelli da Matthew jako dobro napreduje u Sili. Nakon bitke kod Endora, Matthew je postao Jedi Knight. U meduvremenu je posjecivao roditelje na Corelliji i svirao u Dar Kovys bandu. Nakon 3 godine, Rann ga je istrenirao, te je Andrew postao Jedi Knight. Nakon toga, Andrew je posao na Yavin 4 u Luke Skywalkerovu Akademiju gdje mu je vec bio brat. Tamo ga je Luke jos usavrsavao. Ubrzo je postao jedan od glavnih ucitelja u Jedi Akademiji na Yavinu 4 zajedno sa Lukeom, Kyleom i Matthewom. Nakon godinu dana, premjestio se u novu Jedi akademiju na Endoru koju vodi njegov brat. Ubrzo nakon toga, usavrsio se i postao Jedi Master.

Osobnost:
Andrew je covjek koji ima cilj u zivotu. Odmalena je pokazivao talente za glazbu i povezanost sa Silom. On je covjek koji se voli saliti. Neki misle da se previse sali s obzirom da je Jedi Master, no kad je situacija ozbiljna, vrlo je ozbiljan. Voli glazbu kao i njegova cjela obitelj i svirao je puhace instrumente u Dar Kovys bandu zajedno sa bratom i ocem. Jako voli svoju bracu i obitelj. Ima posebnu vrlinu ljecenja, tj. Force Heal.

Vjestine, talenti i interesi:
Koristenje Sile, vjestine sa lightsaberima, treniranje jedia, pilotiranje, glazba, sviranje puhacih instrumenata, posebno saxophonea.

Vozilo:
X-Wing Starfighter u svemiru i Swoop bike na kopnu.

Odjeca:
Crne cizme, crne hlace, tamnosiva majca, crni kozni prsluk, te crni plast sa crnom kapuljacom.

Oruzje:
Dual lightsabers - plavi i zeleni.

Dodatne biljeske:
Nema