- virtuaalihevonen | a SIM-game horse

- virallinen nimi: Metsänkuiskauksen Ihminkäinen
- kutsumanimi: Minka
- rotu: suomenhevonen
- sukupuoli: tamma
- rekisterinumero: -
- säkäkorkeus: 156 cm
- syntymäaika: 14.9.2002
- väri ja merkit: liinakko, piirto

- isä: Pikkumetsän Aaron
- emä: Ch Nopsaneiti

- koulutaso: Ko VaB, Re 100 cm, ajolle
- painotus: koulussa

- omistaja: Nelli Kiverä
- kasvattaja: Karo S.
- hoitaja: -
- asuintalli: Erokedon Suomenhevoset


sukutaulu - kilpailukalenteri - valokuviaMinka on ystävällisyyden perikuva. Se ei tekisi pahaa kärpäsellekkään, tai no.. kärpänen on poikkeus ;D Minka rakastaa hellyyttä ja viettää mielellään aikaa niin ihmisten kuin eläintenkin kanssa. Se on helppo hoidettava. Minka tottelee todella helpolla kun sitä pyytää nostamaan kavioita tai väistämään hieman. Sen satuloiminen on helppoa ja onnistuu hieman pienemmiltäkin helposti, jos vain selkään ylettää. Selästä käsin jalustimet on helppo laittaa oikean mittaisiksi ja satulavyö kiristää, sillä Minka seisoo varmasti paikallaan.
    Minka viihtyy hyvin kavereiden kanssa. Se kuuluu siihen hieman rauhallisempaan ryhmään, jotka eivät ole kokoajan liikeessä ;) Rauhassa laiduntaminen ja oleskelu on enemmän Minkan mieleen, vaikka kyllä siitäkin sillon tällön vauhtia löytyy. Minka on utelias ja kiinnostuu helposti kaikesta uudesta ja omituisesta. Jos metsässä jölköttelee lenkeilijä neonkeltaisessa, havisevassa tuulipuvussaan, on Minka varmasti ensimmäisenä sitä tutkimassa ;)
    Minka on tosi mukava hevonen. Jos kaipaa ystävää vierelleen on tämä tamma varmasti se oikea ;) Minka on niinsanottu kaikkien kaveri ja sellaista ihmistä tai eläintä ei olekkaan kenen kanssa se ei tulisi toimeen.

Minka on kiva ratsastettava. Se on rauhallinen ja varma. Tosin joskus se on hieman turhankin rauhallinen ja eteen saa ratsastaa ihan kunnolla. Minkan painotus on selvästi koulussa. Se on osaava ja tykkää panostaa hienolta näyttämiseen. Hieman vaativammatkin liikkeet luonnistuvat tältä tammalta ja voi kun kaikkien pitäisi nähdä se todella tekemässä työtä, niin kaunis se on :)
    Minka myös hyppää ihan hyvin vähän korkeampiakin esteitä, mutta se nauti siitä niin kuin koulusta. Sen hyppytapa on hyvä ja esteet ylittyvät yleensä hieman korkeammaltakin kun tarvitsisi :) Minka ei innostu esteistä kovinkaan paljoa, joten se on hyvä ratsu myös ensimmäisiä kertoja hyppääville :) Kilpailuissa se on yhtä vakaa ja rauhallinen kuin yleensäkin, joten sen kanssa voi huoletta mennä hieman kauemmaksikin :)
    Minka on maastossa pomminvarma. Se ei pelkää mitään ja kulkee rauhallisesti eteenpäin. Minka on hyvin ohjailtavissa ja on yhtä vakaa ja rauhallinen kuin kentälläkin. Vaikka se onkin rauhallinen se kyllä osaa mennäkin ja lujaa :D Jos ratsastaja vain pyytää niin vauhtia kyllä riittää. Minka ei ole koskaan pukitellut, mutta kerta se on ensimmäinenkin ;)

Todella kiltti ja rakastettava tamma.
Rauhallinen ja osaava ratsu. Koulutettu ajolle, lähinnä reki- ja kärryajeluja silloin tällöin :)
 Pikkumetsän Aaron
 Omenan Albert
(kuollut)
 Kulkurin Tiina-Aro
(missä)?
 Ch Nopsaneiti
 VIR MVA Ch H.M. Nopsa
 Jarruneiti
- klikkaamalla kuvia näet ne suurempana -

   


suomenhevosten etusivulle

©
kuvat: Guava
tekstit ja ulkoasu: Nelli Kiverä