Hwww.oocities.org/es/cjcmat/temaactu.htmlwww.oocities.org/es/cjcmat/temaactu.htmldelayedxJɖ-OKtext/htmlp1yT-b.HMon, 15 Oct 2001 07:33:26 GMTMozilla/4.5 (compatible; HTTrack 3.0x; Windows 98)en, *J- Temes d'Actualitat  

Temes d'actualitat
Temes anticsEleccions d'Euskadi

La situació política a Euskadi és molt complicada.
Els resultats de les darreres eleccions han sorprès a tothom. Primerament, la participació ha estat elevadíssima, motiu dalegria per tots els partits.
EH ha reduït el seu nombre descons a la meitat, cosa favorable per als qui, com nosaltres, defensen la pau i la llibertat sobretot. És molt positiu que qui rebutja condemnar un assassinat, sigui quina sigui la seva causa, tingui poca participació parlamentària, (però encara ens sembla massa).
Per altra banda, el pacte PP i PSE, venut com la solució al conflicte basc, (tot i què no van especificar COM ho pensaven resoldre), no ha enganyat a gaire gent; obtenint menys escons que el partit vencedor. Ens alegra que un pacte només anti-nacionalista però damagat, no hagi funcionat.
El gran beneficiat ha sigut el PNV-EA, que obtenint 33 escons té la majoria simple al parlament basc, (essent els seus millors resultats). Esperem que amb la confiança dipositada per la ciutadania basca, els nacionalistes demòcrates sàpiguen resoldre el greu problema terrorista.
En quant als resultats del partit que, segons la nostra sincera opinió, tenia millor el projecte polític, Ezker Batua, han estat moderats, perquè només han vist millorat els seus resultats en un escó. Però creiem que, com bons camarades, sabran aprofitar els 52% dels vots totals que shan emportat i intentar millorar, a la seva escala, la vida a Euskadi.