DOOM ]l[ 
      El que pot arribar a ser Doom 3 no ho sap ningu. Pero el que tothom sap es que els nanus de Id Software, el Carmack i els seus col.legues n'estant preparant una de molt grossa, pero molt grossa. Primer de tot cal dir, que Id Software no es un Electronic Arts, que el que fan es treure un joc cada 12 mesos. Id Software fa tot el contrari. Ells desarrollen un motor quan estan segurs que allo que treuran canviara absolutament la manera de disneyar els jocs. Tant la comunitat de jugadors, com els disenyadors de jocs, com les empreses distribuidores i les empreses que fabriquen xips per les targetes grafiques, tot quisqui esta pendent d'aquest joc, perque? perque la gent sap , que quan una cosa es mou pels estudis de Id Software, vol dir que una nova era esta a punt de comenc,ar.  

 

 

 DOOM 3. FITXA TECNICA DEL JOC
 Developer: Id Software 
 Publisher: Activision
 Distributor: Activision
 Data de sortida al mercat: Tardor 2003
 Links (en construccio)
 Imatges NOU !!!

 

 Id SOftware: La HISTORIA

           

            Tant la comunitat de jugadors, com els disenyadors de jocs, com les empreses distribuidores i les empreses que fabriquen xips per les targetes grafiques, tot quisqui esta pendent d'aquest joc, perque? perque la gent sap , que quan una cosa es mou pels estudis de Id Software, vol dir que una nova epoca esta a punt de comenc,ar. ctualment aquest grup de programadors son els Deus del software a nivell mundial. 

La historia es repeteix una i una altra vegada, el Doom 3 s'acosta.....ja quasi el tenim aqui.

         

       La misteriosa i macabra paraula Doom va representar tot un fenomen en la epoca daurada dels jocs d'ordinador. Nomes et dic que el concepte jugabilitat . Et parlo dels inicis dels anys 90, on un desconeguti jove John Carmack juntament amb  l'estudi Id Software, van desarrollar un joc d'accio que marcaria un abans i un despres en la industria del software d'entreteniment: tant pels jocs d'ordinador com pels de consoles. Actualment aquest grup de programadors son els Deus del software a nivell mundial.

       Els inicis d'aquest estudi de programacio es remunten als finals dels anys 80, quan es van reunir 4 joves treballadors per programar jocs per a l'estudi i empresa Softdisk. Els integrants d'aquest grup eren: Tom Hal, John Carmack, John Romero i Adrian Carmack (mateix cognom pero no son familiars). Despres d'aconseguir un bon exit a Softdisk amb Commander Kind, els 4 magnifics van decidir llanc,ar-se a l'aventura, i van decidir crear Id Software a l'any 1990. 

A partir d'aqui, els 4 integrants d' Id Software van anar treient diversos jocs, tots ells d'ordinadors i enfocats a l'accio, com per exemple: Budo, Hovertank i Catacombs 3D. I van estar aixi fins arribar al 1992, quan van crear un dels primers jocs que mitjanc,ant dibuixos pixelats en 2 dimensions i diferents jocs de perspectives, enganyaven al jugador i li simulaven les 3 dimensions. Aquest joc que va suposar tot una vanguardia no es ni mes ni menys que el Return to Castle of Wolfenstein, si, el mitic, el primer de tots, creador del genere FPS (First Person Shooter). El motor grafic el va crear el Joh Carmack, un dels fundadors de l'estudi. L'exit d'aquest joc va ser suficient per donar tranquilitat economica a l'estudi i poder concentrar-se millor en el seguent projecte que feia temps que tenien en ment.

 

        El nou concepte de joc que tenien en ment des de feia temps era el Doom, que Id Software el van treure  al mercat a l'any 1993, des de aleshores han estat l'equip desarrolador amb els projectes mes capdavanters de la industria dels jocs d'ordinador.La principal rao del seu exit, a part de la seva gran jugabilitat, ha estat la seva capacitat per fer viure al jugador sensacions quasi reals. 

          La tecnologia que han anat desenvolupant sempre l'han enfocada al servei de la jugabilitat i en donar la maxima sensacio de realitat, es a dir, que el jugador es sentis realment dintre del joc. Doom va revolucionar la manera de fer els jocs, la seva jugabilitat, els seus grafics i la nova manera de jugar estava a anys llums de superioritat respecte els altres jocs. En pocs mesos, es van vendre milions de copies d'aquest joc   Al poc temps d'apareixer el revolucionari Doom, va sortir la seva continuacio: Doom 2. estava creant en un entorn 2d que simulava ( amb molt de realisme)les 3 dimensions, pero els enemics seguien sent figures en 2d. Tot i aixo, la sensacio d'estar dintre el joc estaba a anys llum del que s'havia vist des de llavors. 

       Al jugador li donava la sensacio de moure's en un mon totalment en 3d. Aqui a l'esquerra veiem la partada del Doom 2 i alguna imatge del joc, Per cert, el Doom 2 ja permetia jugar en LAN amb 4 jugadors  o a traves de modem entre 2 jugadors, tot un high-tech luxe ! Doom 2 va aportar l'escopeta doble retallada que va causar tot un rebombori en la comunitat de jugadors per la seva jugabilitat i addiccio.

        I al cap d'un temps, quan tothom encara estava jugant al Doom 2, i a centenars d'imitacions d'aquest....va sortir el Quake.

 

      

        El Quake, un altre nom totalment esgarrifos, hombribol, terrorific i misterios. El Quake pasara a la historia dels jocs d'ordinadors en ser el primer joc basat en entorns totalment en 3d, tant els nivells com els personatges. El Quake va ser el primer joc d'ordinador on el jugador es podia moure mes enlla de les 2 dimensions ( esquerra-dreta, endavant-endarrera), ja que Doom 2 oferia al jugador poder-se moure entre nivells verticals ( poder anar amunt o avall mitjanc,ant les escales, pero aquest no podia saltar), es a dir, pujar escales, disparar de dalt a baix, etc.  La gent va veure dabant dels seus nassos que els antics enemics en forma de cromo passaven a ser inflables, es a dir, totalment reals, sense angles rectes. Tambe el joc va innovar pel que fa als colors, les textures, la llum, i la eficiencia del recursos que exigia a l'ordinador: per que ho entenguem, l'ordinador nomes carregava a la memoria virtual el que el jugador veia en temps real, i el que no veia (lo de l'esquena del jugador) no ho carregava. Aixo permetia moure milers de poligons i milions colors a altissimes velocitats a un nivell que no s'havia imaginat mai.Un cop mes els de Id Software s'havien abanc,at a tots els seus companys de la industria.  

       L'any 1997 apareix el Quake 2. Aquesta segona part va suposar una millora en els grafics, l'us de la SVGA, els millons de colors i resolusion mes enlla dels 1024*768 i es comenc,aven a veure els primers efectes de llum, sombres, particules, etc. Atencio! el Quake 2 suportava acceleracio 3dFx i les llibreries OnpenGL!!! ja que tot just en aquesta epoca comenc,aven a apareixer les primeres targetes grafiques. 

       A part de que el Quake 2 va ser un dels capdavanters i dels jocs que van crear escola pel que fa al tema multijugador, permitint a l'usuari jugar a traves de xarxa lan o online sense requerir grans coneixements d'informatica, tot aixo a la facilitat d'us que oferia el joc. El Quake 3 va suposar un gran salt des del punt de vista de grafics, ja que va ser el primer motor en 3d en representar superficies curves. Pel que es veu ( jo no en tin ni idea) el del Quake 3 ha estat un dels motors mes ben optimitzats de la historia, pel que fa a la representacio de superficies en 3d, utilitzacio dels efectes de llum, com tambe en el motor per a les partides multijugador. En poc temps Quake 3 es va convertir com l'estandar de les partides en multijugador, i com el joc per excelencia dels Pro-gamers. I es que la historia es repeteix una vegada darrera l'altra: en cada un dels seus jocs que han tret, Doom 1, Doom 2, Quake, Quake 2 y Quake 3, han implantat una manera de fer els jocs, i els seus motors grafics han estat comprats per fer jocs tan populars com Medal Of Honor, Jedi Knight 2, Return To Castle of Wolfenstein.

    

 

 

 

1