...Actualitat General

L'acualitat en el nostre país es tema de portada en moltes revistes i telenoticies, malauradament la majoria de les notícies que apareixen són confuses i amaguen molta informació a la que el ciutadà no hi te accés; massa patriotisme i centralisme en les noticies que una i altra vegada ens fan arribar; peró qui s'enrecorda dels centenars de ciutadans del món que moren sota l'ombra dels dels països desenvolupats que injustament ho tenen "tot" i que només es miren entre ells. Hi som tots en aquesta terra i tots hi tenim dret a poder viure dignament, el 0'7 ens queda encara molt lluny i haurem de treballar i entendre que l'injusticia en la societat mundial es el nostre principal problema.

 

Ornitologia
Medi Ambient
La Palma de Cervelló

 

 

Ornitologia

Els Ocells marins de la costa gallega estan en greu perill degut al vessament de fuel-oil del petroler "prestige", el principal problema es que no es poden impermeabilitzar-se les plomes per que el fuel-oil es queda impregnata ales plomes, això els produeix a l'hora l'injeriment de fuel-oil i per tant la contaminació interna de l'ocell.

Mascarell impregnat per fuel

Es troben 2 exemplars de baldriga mediterrània (Puffinus mauretanicus) mortes a les costes de Galicia, l'espècie està en perill d'extinció!!! Cal destacar també les morts de Somorgollaires i Gavots entre d'altres espècies marines.

 

inici

Medi Ambient

La mayor mancha de fuel, de 11.000 toneladas, está a punto de volver a asolar una extensa zona de litoral. En estos momentos, se puede divisar la marea negra desde el faro de Fisterra. Cuatro barcos con dispositivo para succionar crudo están trabajando para minimizar los efectos. Se espera que esta tarde el fuel llegue a la costa!!! [La voz de Galicia]

El Prestige enfonsa la costa de Galicia, la catastrofe més gran que mai ha esdevingut a les costes de la peninsula ibèrica i possiblement a nivell europeu, està causant grans danys tant als habitants de la regió com a la fauna i flora de la zona, després d' enfonsar-se, la gran taca de fuel-oil que s'ha "escapat" avança cap a Finisterre.A la costa Asturiana s'han detectat taques de petroli, no se sap segur si provenen del Prestige (afirmat pels polítics)

inici

La Palma de Cervelló

Es va realitzar la 6ª Caminada popular pel Pla de St. Joan (17.11.02) i s'han fet algunes sessions d'anellament amb interessants captures. Veure últimes observacions

inici

 


La Palma | El Pčlac | Ornitologia | Fotografies | Links

Inici

recicla !!!