... la Palma

Ermita del S.Xl (Pla St. Joan, La Palma)

La Palma, un dels pocs pobles que encara per sort poden gaudir de la tranquil·litat i la pau que ofereix el seu entorn natural tan privilegiat. Envoltat de penyes rocoses i muntanyes, camps de fruiters i horts ben arreglats, torrents i rieres... Allà hi trobem la Palma, actualment amb uns 3.000 habitants aproximadament on la gent s'hi troba a gust, s'hi respira armonia i sabiesa entre els més grans i alegria i rebombori entre els més joves. Gràcies per existir....

Història | Noticies actuals | Fotografies | Festes | Ajuntament
 

Ornitologia | El PŔlac | Fotografies | Actualitat General | Links

Inici

recicla !!!

 


 

Història de la Palma...

Avui La Palma de Cervellˇ constitueix un nou municipi independent del nucli originari de Cervellˇ que agrupava el dos nuclis urbans de Cervellˇ i La Palma. Tots dos municipis han tingut una hist˛ria comuna de prop de 2000 anys que els ha marcat i vinculat fins fa pocs anys. El municipi de La Palma de Cervellˇ ha sorgit de forma semblant a la d'aquells fills d'una mare que un cop han crescuts tenen la necessitat de "formar la seva vida''.

Enmig de la Vall de Rafamans, hi trobem la Palma, petita població d'aproximadament 3.000 habitants. Fins al 20 de Juliol de 1998, la Palma pertanyia al municipi de Cervelló, a partir del 21 de Juliol d'aquell mateix any, la Palma es va independitzar com ja ho havia estat l'any 1937 cuan en el poble només hi vivien uns 500 veïns. Ara que ho hem aconseguit, mantenim-lo i posem-nos a treballar.

 

 

 

 

 

inici


 

Notícies actuals...

La Palma, notícia de portada en telediaris i diaris de tot Catalunya per la petita explosió que es va ocasionar en un camió sisterna dins el municipi (Av.Catalunya). Evidentment es generà un bon rebombori entre els palmarencs i en general sobre la perillosistat de la circulació d'aquests tipus de vehicles per l'interior dels municipis. Actualment qualsevol vehicle amb carga inflamatoria o explosiva ha de comunicar el trajecte per on ha de pasar i durant la travessia els acompanyaràn els agents municipals.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inici


 

Fotografies...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inici


 

Festes locals...

Les Festes locals se celebren durant el mes d'Abril (festes de St.Isidre) i el mes d'Agost (festa grossa del poble, St.Maria).

Activitats que organitzen algunes entitats del poble i la porpia comissio de festes fan que mica en mica les festes populars vaguin guanyant terreny i cada vegada hi participi mes gent, un clar exemple es la festa del pla de St. Joan on cada any es celebra un concert per als joves i que acull mes de 200 persones durant la diada, l'endemà s'hi fa una botifarrada i algunes entitats aprofiten per a mostrar i exposar la feina feta fina al moment, clar exemple es el Pèlac (Grup per al Medi ambient) que enguany ha exposat els resultats de la carbonera venent el carbó i explicant els processos duts a terme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inici


 

L'Ajuntament

Escut de La Palma

La Palma de Cervelló

Dades de l'Ajuntament
Poblaciˇ (01/01/01) : 2,679 hab.
Extensiˇ (km2): 5,37 P.J.
Electoral: SANT FELIU DE LLOBREGAT P.J.
Administratiu: SANT FELIU DE LLOBREGAT
Comarca: BAIX LLOBREGAT
C/ Sant Crist˛for, s/n.
CP: 08756-- La Palma de Cervellˇ
NIF: P-5831301-F
Tlf: 93-6720202 93-6720125
E-mail: palma@diba.es

inici