siuranaweb
 
 

Siurana

Una vila dalt d’un cingle

Siurana, està situada al cim d’una cinglera de roca calcària, a 737 metres d’altitud, a la part més baixa de la Serra de la Gritella. Siurana domina tota l’alta vall del riu que porta el seu nom, entre els cingles d'Arbolí i la Serra Major del Montsant; dominant per l’esquerra el riu Siurana, i encaixada pel torrent de l'Estopinyà, davant la penya bessona de la Siuranella.

Els pics més alts al seu entorn, són la Gritella (1.089) i el de Gallicant (1028). Siurana, és un dels pobles més petits del Priorat, format per una trentena de cases, i una vintena d’habitants.

L’entrada a la vila, per un estret, està controlada pel castell àrab; a l’altre extrem, hi ha l’església romànica, d’una sola nau.

Lloc de defensa natural, fou l’últim reducte àrab del walí Almira Alemoni.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

És un gran paratge de bells racons naturals, i ric en llegendes. Fou descobert allí, un taller de sílex amb destrals de pedra polida, puntes de fletxa, fragments de vasos campaniformes i materials de bronze.

    Aquest petit poble, ha estat lloc de reunió dels millors escaladors, i centenars  de persones, que encisades per les meravelloses formes de les roques, decideixen escalar-les.

 
 
 

Per dormir res millor que una casa el mateix poble, que es lloga amb capacitat per 9 persones, tres habitacions de matrimoni i una de triple , totalment equipada amb T.V i terrassa. Per caps de setmana o quinzenes. Per més informació:

Tel./ 977821489 - 605616617
in english: 649 504 582

e-mail: casasiurana@hotmail.com

Per veure situació cliqueu aquí: 

La llegenda de la conquesta de Siurana és la següent: A poc a poc, els cristians van anar conquerint el regne sarraí de tot Catalunya, fins que l'últim reducte àrab fou Siurana. Es contava que la reina d’aquell domini, Abdelàzia, era d'una bellesa inhumana. Foren diversos els intents de travessar la muralla, però tot quedà en intents; però arribà el dia en que un traïdor jueu, oferí l’entrada al castell a canvi d’assegurar els seus béns.

Un cop saberen per on entrar, els cristians prepararen l'atac, i entraren a la fortificació a mata-degolla, i van provocar una carnisseria de la que pocs es salvaren. Abdelàzia, estava tan segura de la seva fortificació, que quan els cristians hi entraren, ella celebrava una festa en una de les sales del palau, on hi assistien els més nobles siuranencs. Tot i saber que els atacaven, seguia tranquil·la. De cop i volta, una sageta entrà per una finestra, i es va clavar a la taula.

La reina, davant aquella inevitable derrota, s’enfilà al seu cavall blanc, i tapant-li els ulls, es dirigí al cingle. El cavall en adonar-se de les intencions de la reina, intentà frenar clavant les potes a terra, de tal manera que enfonsà la roca, però tot i així, no va poder evitar la tragèdia. Es diu que uns dies desprès, el cos de la reina fou pujat de nou al poble, on se li va fer una sepultura especial a la paret del temple religiós.

   Els esports d’aventura, han potenciat força el turisme de la zona; a   Siurana, l’escalada( pels bruscos cingles) i la hípica (excursions a    cavall pels paisatges de feréstega bellesa que envolten la vila ) són     les activitats que més sobresurten de tot un ventall de possibilitats entre les quals es troben el tir amb arc. l’excursionisme i les  activitats aquàtiques.

 
 
 
recull fotogràfic
CASTELLÀ
ITINERARIS ANGLÈS
CASA ALEMANY
SITUACIÓ GEOGRAFICA ITALIÀ
SECTORS D'ESCALADA FRANCÈS
E-MAIL PORTUGUÈS
ENLLAÇOS-LINKS  
BUSCADORS  

Estatisticas de visitas web gratis siuranaweb


 
Ofertas de empleo Subastas Auctions Clasificados Guía web Coches
pagina web gratis Informatica Ordenadores Contador de visitas Arte Moda Complementos