Web del Jordi Sugranyes
Apartat de Correus 1125 Reus. 43200 - Telèfon 686 542 870
videoperiodista musical (pàgina principal)

Associació Cultural Espais de Música en Català


De moment ja hi han inscrites 45 persones d'arreu de Catalunya

Uns reusencs fan un club de seguidors de  música catalana

El mes de desembre passat un grup de reusencs van començar a treballar en la creació d'una entitat que aplegui els seguidors de la música catalana d'arreu de Catalunya.  El grup, sense cap interès lucratiu, està format, de moment, per 45 persones.

Reus. - M. Sebastià

Des del mes de desembre passat un grup de reusencs amb una mitjana de 18 anys d'edat, van començar a treballar en la creació d'una entitat que aplegui els seguidors de la música catalana, sota el nom d'Associació cultural espais de música en català -ACEMC-, la qual serà d'àmbit català.  Per aquesta raó, el grup va redactar els estatuts pels quals es regirà l'associació i els van enviar a l'espera de rebre'n la confirmació que els permeti configurar-se com a entitat.

Segons explica Josep Cartanyà, un dels promotors de l'entitat, l'objectiu de l'associació és promocionar i donar a conèixer la música interpretada per grups i cantautors en català i també la música d'aquelles formacions instrumentals que titulin els temes dels seus treballs en català.

La idea de formar aquesta associació es va produir arran de l'experiència dels seus promotors amb l'emissió de programes radiofònics de música catalana.  A partir d'això vam pensar que seria bo fer una associació, expliquen els promotors.  Bàsicament, el grup seguirà dues línies de treball: formar el grup de seguidors i subministrar el material informatiu sobre els grups als mitjans de comunicació que ho sol.licitin.  De moment el grup està format per 45 persones, no solament de Reus sinó també de Barcelona, Tarragona, Mallorca i Tortosa.  Tenint en compte que l'associació vol ser d'àmbit català els seus promotors han enviat cartes a diversos diaris de Catalunya per tal de donar-se a conéixer.  En principi enviarem un butlletí informatiu als qui estiguin interessats en l'associació, expliquen els promotors.  El butlletí inclourà dates d'actuació, concerts o les propostes dels seguidors, entre d'altres coses.

D'altra banda, l'associació es reunirà als locals de l'Òmnium Cultural de Reus.  Una vegada es configurin com a entitat, cada soci haurà de pagar una quota mínima anualment de 750 pessetes.  Segos explica Jordi Sugranyes, un altre dels promotors, la nostra no és una entitat lucrativa.  Per aquesta raó, tots els diners seran per reinvertir.  Fins ara, els promotors fan una valoració positiva de la resposta que té la iniciativa.  Ha respòs més gent de la que pensàvem, comenten.

Text publicat al setmanari "Reus Diari" el 26-1-1990Web del Jordi Sugranyes
Apartat de Correus 1125 Reus. 43200 - Telèfon 686 542 870
videoperiodista musical (pàgina principal)