Inledning

Flagga

Korta fakta

Karta

Historia

Forntid

Spanska tiden

Amerikanska tiden

Marcos tar över

Nutid

Natur

Natur

Djurliv

Klimat

Samhälle

Styrelseskick

Huvudstaden Manila

Industri

Jordbruk

Kul att veta

En känd person

Mat

Källor

Litteraturförteckning

Länkar

 

Filippinerna

Filipino/tagalog: Republika g Pilipinas

Engelska: Republic of the Philippines

Flaggan

Flaggan blev officiell 1943, men kom till redan 1898 under spansk-amerikanska kriget. Alla delar i flaggan är på något sätt kopplade till historien: det röda fältet står för folkets mod och tapperhet och det blå för deras höga ideal. Den vita triangeln som betyder fred innehåller tre stjärnor och har i mitten en sol som påminner om att landet tillhört Spanien. Stjärnorna symboliserar de tre stora områden som landet brukar delas in i. De heter Luzon, Visayaöarna och Mindano och kan jämföras med hur Sverige delas in i Norrland, Svealand och Götaland.

Börja din upptäcktsfärd om Filippinerna med lite korta fakta.
 

Om sidan

Sidan är gjord som ett skolarbete i geografi i åk 9. Den är anpassad för Internet Explorer 4.0 eller senare. Om du inte använder den webbläsaren kommer vissa saker att visas felaktigt. Det är inget allvarligt, men layouten kan bli lidande.

För bästa utseende bör du ha din skärm inställd på upplösningen 1024x768. Om du inte har en allt för gammal eller liten skärm kan du fixa det genom att högerklicka på skrivbordet och välja egenskaper och sen inställningar.

 

Senast ändrad 2001-05-03

1