Flimsy Hope

Perustiedot - Luonne - Suku - Jälkeläiset - Kilpailukalenteri - KuvagalleriaPerustiedot
Virallinen nimi: Flimsy Hope
Kutsumanimi: Fiina
Rotu: welsh mountain (sec A)
Sukupuoli: tamma
Syntynyt: 14/02/2002 (8v)
Rekisterinumero: -
Säkäkorkeus: 121cm

Koulutustaso: ko:HeA / re:70cm / me:60cm
Painotus: kouluratsastus
Sijoitukset kilpailuissa: 1-0-0
Arvonimet:

Omistaja: Ratsukanjoni
Maahantuoja: Suzie Hoitaja: otetaan

Luonne
Hoitaessa: Fiina on mukava, rauhallinen ja kiltti. Sitä ei haittaa, vaikka sitä harjaisi kymmenen ihmistä samaan aikaan tai jos sitä oikein pyörittelee kuraa pois kumisualla. Se ei ole siis kovin herkkäihoinen. Fiina ei luimi, eikä uhittele tai nosta jalkoja kun sitä harjaa ja hoitaa. Se ei myöskään heiluttele häntäänsä, paitsi tietenkin silloin kun se hätistelee kärpäsiä. Fiina on siis helppo hoitaa. Se ei pyöri kun se on kiinni puomissa tai karsinassa vapaana kun sitä hoidetaan, vaan se seisoo kiltisti ja kärsivällisesti paikallaan kokoajan. Myös jalkojen letkuttaminen vedellä käy mainiosti. Fiina ei pelkää vettä, eikä myöskään sumutinpuolloja. Kärpäsmyrkyn ja haavasprayn laittaminen onnistuu siis hyvin. Kaikenlaisten suojien, pinteleiden ja kuljetussuojienkin laitto sujuu normaalisti, Fiina on nimittäin aika varovainen silloin kun joku hyörii jotakin sen jaloissa. Se ei vahingossakaan astuisi ihmisen varpaille tai potkaisii. Sen verran rehellinen tämä pikku tamma on.

Ratsastaessa/ajaessa: Fiina on ratsastaessa vähän laiska. Suusta se on myös vähän kova. Fiina on opetettu helppo a-tasolle. Kuitenkin Fiinasta on tullut aika hyvä ratsastaa, vaikka se onkin vähän laiska ja kovasuinen, ja Fiinalla on ihanat liikkeet istua. Liikkeet ovat muutenkin lennokkaat, siksi se pärjää ihan hyvin kisoissa. Esteitä Fiina selvittää 70cm-tasolla. Sekin on aika hyvin. Tarmoa löytyy aika paljonkin-siksi, mutta kovin korkeisiin luokkiin ei ponista ole. Maastossa Fiina on luotettava -se ei pelkää mitään ja se on reipas ja pysyy käsissä. Fiina on opetettu ajolle, ja siinä se toimii kokeneena hepona. Fiinalla ei ainakaan vielä olla kilpailtu valjakkoajossa, eikä varmaankaan tulla kilpailemaankaan. Fiina on luotettava kärryhepo jos haluaa esim. maastoon rauhalliselle ajelulle.

Taluttaessa/lastatessa: Fiina on siinäkin helppo. Se kunnioittaa ihmistä, eikä rynni edes silloin kun se pelästyy jotakin. Kesällä Fiina saattaa vetää päänsä alas ja ruveta syömään, ja silloin saa kiskoa aika kovaa että sen pään saa nostettua ylös. Kun Fiinaa taluttaa, niin se kävelee ärsyttävän hitaasti ja laiskasti.. Mutta talutuksessa oikein tuntee kuinka se vain matelee. Jos takana joku on pari kertaa sipaissut takinhelmalla tms. niin sitten Fiina "herää" ja kävelee reippaammin, ainakin vähän aikaa. Lastaaminen ei suju ihan ongelmitta. Lastaukseen täytyy varata aikaa noin puoli tuntia, sillä Fiina pelkää vähän koppia. Sille on varmaan sattunut jotakin, kun se oli nuori. Kun on rauhallisesti ja kärsivällisesti houkutellut Fiinan koppiin, niin sitten se tepsuttelee sinne iloisesti ja ongelmitta. Jos taas Fiinaa rupeaa pakottamaan, niin se ei ainakaan mene.

Eläinlääkärillä/kengittäjällä: Fiina ei käy kengittäjällä, vaan kengittäjä käy kotitallilla. Kengityksessä Fiina käyttäytyy kuten hoitamisessa -kiltisti ja kärsivällisesti. Se pysyy paikallaan, nostaa kiltisti jalkansa ja antaa kengittäjän vuolla ja naputella kavioitansa. Fiinalla ei ole kavioihin tai kenkiin liittyen ollut minkäänlaisia ongelmia. Kesällä Fiina kulkee ilman kenkiä, talvella on kengät joissa on hokit ja tilsakumit. Eläinlääkäri tulee yleensä kotitallille hoitamaan kaikki tarpeelliset rokotukset ja raspaukset, tiineystarkastukset yms. Mutta on Fiina ollut monta kertaa klinikallakin. Fiinalla on huonoja kokemuksia eläinlääkäristä, koska sillä on kivuliaita muistoja lääkäristä. Klinikalla Fiinalle on tehty kivuliaita ja inhottavia toimenpiteitä, sillä Fiinalla on ollut kaikenlaisia ongelmia jalkojensa ja selän takia. Sillä oli myös suussa ikäviä mätäpaiseita ja sudenpiikkejä. Fiinä inhoaa yli kaiken kaikenlaisia piikkejä ja raspausta, ja yleensä se täytyy toimenpiteiden ajaksi rauhoittaa. Raspaukseen etenkin Fiina on pakko rauhoittaa, muuten siitä ei tulisi mitään.

Tarhassa/karsinassa: Fiina käyttäytyy säädyllisesti ja normaalisti, eikä sillä ole mitään pahoja tapoja. Yksi Fiinan lempipuuha on piehtarointi -oltiin sitten karsinassa tai tarhassa. Tarhassa Fiina on yksin. Vieressä on tietenkin paljon hevosia ja kesät se on laumassa laitumilla. Välillä Fiina nukkuu tarhassa makuulteen tai kävelee tarhaa ympäri leppoisasti, välillä se tekee laukka- ja pukkispurtteja ja purkaa energiaa siten. Kun Fiina on ollut liikutuksessa, ja se pääsee tarhaan, niin ensimmäisenä se menee aina piehtaroimaan. Silloin, kun on ruohoa mutta hevoset eivät enään ole laitumilla, Fiina kurottautuu aidan ali ja nyhtää ruohoa. Siksi sillä onkin monesti ostassa ja korvien lähellä ikäviä naarmuja aidasta. Fiina pysyy helposti aidoissa, etenkin sellaisia millaisia tällä tallilla on, eikä se ole koskaan karannut. Karsinassa Fiina käyttäytyy hyvin, ei pure seiniä yms. eikä kiusaa vierustovereita. Fiina on suhteellisen siisti -se jättää jätöksensä vain yhteen nurkkaan ja pissaa karsinan keskelle.

Muulloin/yleisesti: Fiina on kisoissa vilkas, mutta ei hysteerinen. Se ei myöskään paljoa stressaa kisamatkoja tai kisapaikkaa, eikä varsinkaan silloin jos kisoissa yövytään. Sitä on helppo hoitaa ja taluttaa kisoissa, ja ratsastus sujuu aivan kuten kotona. Kisat siis sujuvat yleensä aika hyvin. Ja kun Fiina on aika vaikea lastata kotona, niin kas kummaa kisoissa se menee heti autoon. Etenkin silloin, jos kisoissa on yksi tai enemmän hevosia, niin silloin ainakin Fiina käyttäytyy hyvin. Fiinaa ei ole uitettu. Se menee vähän haparoiden veteen, se ei niin tykkää vedestä. Silloin Fiina menee helpommin, jos joku muu hevonen menee edellä. Fiin vain kahlaillaan vedessä/vedenrajassa, se nimittäin suostuu mennä vain niin syvälle että sen vatsaan osuu vettä. Se on siis vähän nirppanokka. :) Fiina on silti kiltti symppis, tallin ihana hauskuuttaja!

Suku
i. Firmament
e. Hazy Sunday
Fiinan suvusta ei ole tarkempaa tietoa.

Jälkeläiset
01/10/2004 - t. Black Sun of Suave (i. Happy Moon)

Kilpailukalenteri
10/10/2004 - Calssic - KRJ - KN Special - -/-
02/10/2004 - Larme - KRJ - Helppo A - -/-
25/09/2004 - Taikametsä - kouluratsastus - Helppo A - -/-
24/09/2004 - YT Wiikuna - KRJ - Helppo A - 15/17
23/09/2004 - MT Tuuliharja - NJ - ponitammat - -/-
17/09/2004 - Minor - ERJ - 50-70cm - -/-
30/08/2004 - Blanco Arabians - kouluratsastus - Helppo B - 1/16
25/08/2004 - Siittola Ratsuhaka - KRJ - KN Special - -/-

Kuvagalleria
*klikkaa kuvat oikeaan kokoonsa*Kuvat © Suzie - kuvissa oikeasti Dukeshill Savannah

Avostelut
"Rotu on ihana ponilla, väritys on nätti. Kaviot näyttää hyvin hoidetuilta, kuten jouhetkin. Ihmettelen tässä tamman kisakalenteria, se on kuitenkin jo aika vanha, mutta ei ole kisannut vasta kuin kerran. O.O Sivut muutenkin keskeneräiset vielä, varusteet yms. jää uupumaan. Sivut on siistit ja selkeät, tosin värit vähän ankeat. Yleisesti todella nätti poni. Tälle kokonaisuudelle antaisin kouluarvosanaksi kahdeksikon."
// shettis 20/08/2004

Otsikon kuva © Kylmänkukka | Ulkoasu © Sara P. KIITOS!