Flitsservice Limburg; snelheidscontroles in Belgisch Limburg, radar, limburg, belgie, belgië, radarcontrole, radarcontroles, multanova, pve, gatsometer

    ImageShack(TM)

De website met info over bemande en mobiele snelheidscontroles in Belgisch Limburg

Nieuws   Fotoreportages   Flits wagens    Anonieme wagens    Flitslokaties E313/314   Snelle Eddy's flitsnieuwsbrief   Hoe&Wat   Links


Laatste up-date op 29 apr 2006                                                  Live radio en "vallende sterren" op de achtergrond                                          

Deze site zal niet meer ge-update worden. Flitsservice Limburg gaat vanaf nu samenwerken met de nieuwe website flitsservice.be .

Deze nieuwe site zal informatie bevatten van gans België en heeft ook fotoreportages, actuele flitsmeldingen, flits- en videowagens en een forum om u beter op de hoogte te houden. De site Flitsservice Limburg zal wel nog op het net blijven maar voor actueel nieuws moet u naar de nieuwe site. Aan deze nieuwe site werkt een heel team zodat deze beter kan beheerd worden. Wij hopen u allen daar te verwelkomen.

Het Flitsservice Limburg team.

 

Bezoeker,

Flitsservice Limburg© en Snelle Eddy heten u welkom op deze site. Omdat de meeste websites / lijsten met flitswagens over snelheidscontroles in België helemaal niet meer up-to-date zijn, is Flitsservice Limburg gestart met een eigen website. Het verschil met andere site's is dat deze info up-to-date is en gecontroleerd is aan de hand van foto's of meerdere meldingen. 

Nieuws:

03-07-2005: Nieuwe flitswagen gespot in St-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken...

Deze week hebben we bericht gehad van een nieuwe flitswagen in de zone. Het zou om een VW golf IV break gaan met gatso radar. Meer gegevens ontbreken voorlopig.

04-06-2005: Let op: politiezone Maasland en Maasmechelen hebben een flitscontainer in gebruik.

06-05-2005: De nieuwe flitswagen van zone Alken/Borgloon/Heers/Kortessem/Wellen staat op foto.....binnen enkele dagen meer.

29-03-2005: Bevestiging van de nieuwe flitswagen (met statief?) van zone HANO...

Vandaag hebben we bevestiging gekregen dat de nieuwe wagen met flitsmateriaal, een zilverkleurige Opel Astra (nieuw model) break met nummerplaat SST-863, wel degelijk dezelfde is als de foto's gepost op 11-03-2005 hier beneden. Deze nieuwe wagen is o.a. gespot in Overpelt-Lindel en in Achel op de Generaal Dempseylaan. Wij wachten vol ongeduld op de eerste foto's van deze nieuwe apparatuur in werking.

24-03-2005: Nieuwe anonieme wagen gespot in Tongeren...

Deze wagen is al eens gespot, maar we weten nog altijd niet van welke zone deze wagen is. Het gaat om een zilverkleurige Peugeot 406 met nummerplaat LWI-950. Waarschijnlijk is deze wagen van PZ Tongeren, maar zeker is dit nog niet. Wel opvallend is dat deze wagen veel gelijkenis toont met de 406's van de Federale Politie; hoewel de antenne anders is en de blitzers in de grille ontbreken. Dit versterkt ons vermoeden dat deze wagen van de lokale politie is.

11-03-2005 Annonieme materiaalwagen van nieuw flitsstatief HANO (Hamont-Achel-Neerpelt-Overpelt) op website politie?...

Dit zou 'm moeten zijn, de nieuwe anonieme wagen die, nee niet flitst maar in de buurt van het flitsstatief staat. Deze Opel Astra break is waarschijnlijk in gebruik voor het vervoer van de radar op statief.... Met dank aan Politiezone HANO voor de foto's.  (lees hier verder)

     

10-03-2005: De nieuwe Ford Fiësta flitswagen van HAZODI (Hasselt-Zonhoven-Diepenbeek) op de foto...

Dit is 'm dan, de nieuwe aanwinst van politie Hazodi. Deze gloednieuwe Gatso 24 flitswagen is ter vervanging van....(lees hier verder)

02-03-2005: Dagblad "Het Laatste Nieuws" haalt zijn mosterd op onze site...

Vandaag staat er in het dagblad "Het Laatste Nieuws" op de voorpagina dat er een echt "flitsoffensief " van de politie aan de gang is. Verder in het artikel is er verwezen naar het nieuwe materiaal van de politie in Limburg. Hier staan gehele of integrale stukken van onze site.. Een bronvermelding  van onze site was wel op zijn plaats geweest... klik hier voor de tekst van het artikel (bron; Het Laatste Nieuws)

27-02-2005: PVE op de E314 in Halen...

Vandaag heeft de PVE Limburg verschillende snelheidscontroles gedaan. Deze namiddag o.a. op de E314 tussen de af- en oprit van Halen;

26-02-2005: Weer nieuw speelgoed...

Politiezone Tongeren/Herstappe of PZLOON (Alken/Borgloon/Heers/Kortessem/Wellen) heeft ook een nieuwe flitswagen. Het is een Opel Vectra, nieuw model, lichte kleur, nummerplaat SST-???, met gatso 24 radar, die in beide zones inzetbaar is.

23-02-2005: Let op; gloednieuwe flitsapparatuur in verschillende zones....

Het is oppassen geblazen op de weg. Het boetefonds keert nu volop gelden uit aan de lokale politiezones en die hebben dan ook weer volop nieuw speelgoed gekregen. In Hasselt is de Ford Sierra, de oudste flitswagen van Limburg, eindelijk vervangen.....door een zwarte Ford Fiësta laatste nieuw model met de nummerplaat SVD-343. Let op, deze wagen doet dezer dagen extra veel controles omdat niemand de flitswagen op tijd herkent en zit uit te kijken naar die oude blauwe Sierra. Ook in Sint-Truiden is vanaf deze week een nieuwe flitswagen in gebruik die veel controles doet, verdere gegevens ontbreken nog. En tenslotte is er ook nieuwe flitsapparatuur in gebruik vanaf volgende week in de zone HANO, Hamont-Achel Neerpelt Overpelt. Hier hebben we slecht nieuws omdat deze zone waarschijnlijk een Gatso 24 radar gekocht heeft op statief (driepikkeltje) dat overal achter verborgen kan worden en dus zeer moeilijk op tijd te zien zal zijn. Er zou ook een nieuwe anonieme wagen bij gekocht zijn die enkel dient voor het vervoer van de apparatuur. Schrik ook niet als u binnenkort in uw eigen politiezone opeens politiemotoren of een videowagen tegenkomt...

21-02-2005: Politie Genk-As-Opglabbeek-Zutendaal met de FZS-671...

Dit is de flitswagen in zone GAOZ...

15-02-2005: Flitswagen groene golf Lommel gespot....deze keer de nummerplaat.

Maandag heeft een surfer van onze site de gekende groene golf IV van de lokale politie Lommel gespot...en de ontbrekende nummerplaat genoteerd. Dit is 'm JSM-426. Nu nog een foto...

13-02-2005:Politiezone St-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken heeft eind februari nieuwe flitsapparatuur...

Uit goede bron hebben wij vernomen dat deze politiezone vanaf eind februari nieuwe flitsapparatuur in gebruik gaat nemen. Merk van flitswagen of apparatuur zijn ons nog niet bekend. Voordien werd gebruik gemaakt van de beige/groene Hyundai Lantra JIR-199 die overal in het land werd ingezet als vervang-flitswagen voor de zones die geen flitswagen hebben of als ze hun appaatuur lieten ijken.

12-02-2005: Anonieme videowagen Ford Mondeo is weer veel actief...

De laatste dagen bereiken ons enkele meldingen dat de groene Ford Mondeo DIH-770 met xenon koplampen de laatste tijd weer enkele minder gelukkigen heeft tegengehouden in de regio Hasselt-Genk-Zutendaal-As-Opglabbeek. Deze wagen kan door elke lokale politiezone in Limburg gebruikt worden. Let ook op voor zijn goudkleurig broertje, de stationwagen met nummerplaat JVQ-115.

09-02-2005:Fotorepo: Ook net over de proviciegrens in Brabant brengt de Federale Politie geld in de schuif....

04-02-2005:Fotorepo: PVE op E313 parking Lummen en bovenop brug in Tessenderlo...

  

02-02-2005:Fotorepo: Lokale politie Alken/Borgloon/Heers/Kortessem/Wellen huurt de flitswagen van Tongeren nog maar eens in...

01-02-2005: Let op als u naar Frankrijk gaat met de wagen....fluovestjes verplicht!

Sinds dit jaar is in Frankrijk het aan boord hebben van een fluovestje in uw voertuig verplicht. Bij het niet aan boord hebben kan u bij controle een boete van 50 Euro krijgen. Er circuleren verschillende hoax-mails waar een boete tot 248 Euro is vermeld, maar deze info klopt niet. Verder lijkt het ons toch nuttig om dergelijk fluovestje altijd in de auto te hebben in geval van pech, ook in België. Deze vestjes zijn redelijk goedkoop te verkrijgen in  verscheidene winkels en grootwarenhuizen.

20-01-2005: flitswagen blijft in modder steken op E313...

Vanmorgen rond 9 uur, bij een aangekondigde flitscontrole op de E313 tussen Hasselt-West en Hasselt-Zuid in de richting van Luik, heeft de grijze Opel Astra van de PVE zich in de modder vastgereden. Het statief stond wel al opgetseld achter de vangrail. Een takelwagen was nodig om de flitswagen uit de modder te trekken. Daarom dat de Nederlandse snelwegpolitie beschikt over 4x4 wagens om deze problemen te voorkomen...

19-01-2005:Fotorepo: E313 Hasselt-West; deze keer met flitswagen ipv statief...(klik hier)

12-01-2005: Telradar vorig jaar ook al gespot in Lubbeek....

Nadat we bij een vorig onderwerp tot de conclusie waren gekomen dat het "zwarte kastje" een telradar was komen er nog meer foto's van ander telradars...(kijk hier verder)

    

01-01-2005: Beste wensen voor 2005

Flitsservice Limburg wenst iedereen een gelukkig 2005. Dit jaar zal er weer heel veel belangstelling zijn voor radarcontroles en nieuwe radarapparatuur . Als er wat nieuws te rapen valt houden wij u op de hoogte.

25-12-2004: Nieuwe anonieme Peugeot 406 gespot in Limburg...

Deze week is er een nieuwe anonieme Peugeot 406 van zilvere kleur gespot, met de nrplt. LWI-???. Waarschijnlijk is deze wagen van de Federale Politie PVE Limburg, mogelijk zelfs de nieuwe videowagen. Wij houden u op de hoogte zodra wij iets meer weten.

22-12-2004: Landuyt's "positieve petitie site IK BEN VOOR" dadelijk gecounterd door "IK BEN ER TEGEN" site...

Minister Landuyt heeft onlangs een petitie-site geopend voor alle voorstanders van de huidige verkeerswet. Helaas kunnen de mensen die ook voor meer verkeersveiligheid zijn maar hun opmerkingen hebben niet terrecht op deze site. Daarom is deze site geopend: www.ikbenertegen.be

ikbenertegen.be Samen voor écht veilig verkeer

16-12-2004: flitswagen van Halen/Herk-de-Stad/Lummen weer gespot op Stevoortweg...

Vandaag hebben we de volledige nummerplaat van de flitswagen gekregen. Het gaat om de zwart-grijze Kia Sephia GTX. De volledige nummerplaat is RMY-030.

16-12-2004:  Politie Genk-As-Opglabbeek-Zutendaal gebruikt telradar voor "beste plaatsing" flitspaal...

       

Deze apparatuur kan geniepig achter een verkeersbord worden gemonteerd...maar is slechts telapparatuur.......lees hier verder

05-12-2004: BOB campagne tegen alcohol achter het stuur loopt tot 15 januari....

     

Dit jaar gaan er nog meer alcoholcontroles plaatsvinden in België tijdens de jaarlijkse BOB-campagne.Voor meer info: www.bob.be of www.bivv.be

01-12-2004: Proefopstelling trajectcontrole weldra op Vlaamse autostrade...

Binnen afzienbare tijd gaat Vlaanderen starten met een proefopstelling voor trajectcontrole. Bij deze trajectcontroles zal de gemiddelde snelheid van de voertuigen gemeten worden op een bepaald traject van enkele kilometers. Dit verloopt volledig automatisch. In Nederland is men al langer bekend met dit soort van controles. Hier een voorbeeld van Flitsservice.nl van een trajectcontrole op de A1 in Nederland. Als er in Vlaanderen verder nieuws is omtrent dit nieuwe fenomeen houden wij u uiteraard op de hoogte.

30-11-2004: HAZODI heeft blauwe Sierra met driepikkeltje terug in gebruik...

Gisteren werd de oude blauwe Sierra met Gatso driepikkeltje terug gespot in Hasselt. Waarschijnlijk zal de radar terug geijkt zijn en weer in gebruik.

29-11-2004: Politierechter Ieper spreekt chauffeurs "zware voet" vrij na opnames VTM-programma...

De politierechtbank in Ieper heeft vier chauffeurs vrijgesproken die overtredingen hebben begaan met een filmploeg van het VTM-programma "Zware Voet" op de hielen. Volgens de rechter werd het geheim van het gerechtelijk onderzoek in elk van die gevallen geschonden en lieten de politieagenten die de vaststellingen deden, zich misbruiken...(bron HBVL; lees hier verder)

25-11-2004: Politiezone HAZODI (Hasselt/Zonhoven/Diepenbeek) "vergeet" 6%-6km tolerantie af te trekken van gemeten snelheid; honderden bestuurders betaalden teveel...

De politiezone Hazodi  heeft begin deze maand bij verscheidene PV's voor snelheidsovertredingen , de tolerantiegrens (tot 100km/h = 6km, boven 100=6%) vergeten af te trekken van de gemeten, vastgestelde snelheid. Hierdoor zijn er bestuurders die nu een PV gekregen hebben die er anders geen kregen en zijn er anderen waarvan de in rekening gebrachte snelheid minimaal 6km te veel is waardoor zijn in een zwaardere categorie kunnen vallen. De mensen die hun boete betalen via boetezegels gaan volgens de politie akkoord met het PV en krijgen hun geld niet terug. Goed opletten wat er op je PV staat is de boodschap dus; de politie maakt ook fouten...

19-11-2004:Andere flitswagen voor HAZODI......

U heeft hem misschien al gezien de andere flitswagen in Hasselt/Zonhoven/Diepenbeek? klik hier

         

Flitspaalsong van de Feestridders (Allo! dragostea Tin dei )

Flitspaalsong home-made videoclip van de Feestridders (Allo! dragostea Tin dei )

02-11-2004: Nieuwe Belgische site van snelheidscontroles op het web....

Sinds kort is er een nieuwe site op het net, namelijk flits.bnet.be Drive Safely. Deze site vermeld ook actuele controles en heeft een forum. Omdat deze site dat niet heeft, linken wij u daarvoor door naar deze nieuwe site.Hier enkele links; Actuele Flitsmeldingen.    Flitsmeldingen doorgeven(mail/SMS/telefoon)    Forum.

27-10-2004: Fotoreportage: PZ Noord-Oost Limburg flitst met open vizier...

Vanavond heeft Politie Zone Noord-Oost Limburg (Bocholt/Bree/Kinrooi/Meeuwen-Gruitrode) een snelheidscontrole gedaan op de Weg van meeuwen naar Peer.(foto's Ruben)(klik hier)

    

26-10-2004:Fotoreportage: eerste foto's van videowagens Federale Politie..(klik hier)

   

26-10-2004: OPGELET: VERSCHILLENDE FLITSWAGENS WORDEN IN ANDERE ZONES INGEZET...

Vandaag is er melding gekomen van de Hyundai station met nrplaat JIR-199 in Kiewit, tussen Zonhoven en Hasselt. Er worden dus blijkbaar flitswagens uitgeleend aan andere zones. Opletten....kijk ook eens naar de lijst met andere flitswagens in de provincie.

23-10-2004: Opgelet sommige politiezones wisselen flitswagens uit...Witte Saab 900 gespot te Hamont...

Deze week is op de Hamonterweg  richting Hamont een flitswagen gespot die hier normaal niet op zijn plaats is. Het betreft een Witte Saab 900 met de bekende "mistlampen". Ons is bekend dat er een witte Saab 900 3deurs, PKP-274 flitst in de regio van Geel, Meerhout Laakdal. Waarschijnlijk heeft de politiezone Hano die flitswagen in bruikleen gehad omdat de Hyundai station JIR-199 niet ter beschikking was of misschien aan het flitsen was in zone St-Truiden/Nieuwerkerken/Gingelom. Deze Saab gaan we misschien nog meer zien in Zone Hamont/Overpelt/Neerpelt...

22-10-2004: Politiezone Alken/Borgloon/Heers/Kortessem/Wellen koopt eigen flitswagen...

Binnenkort heeft de politiezone kanton Borgloon een eigen flitswagen. Er is een bedrag van 150.000 Euro vrijgemaakt. Voorlopig flitst men nog met de beige Mazda 323, RGT-764 van politie Tongeren. Het zal dus opletten worden voor de nieuwe wagen die waarschijnlijk van het merk Peugeot, VW of Ford zal zijn.

19-10-2004:flitswagen Heusden-Zolder gespot...

Deze week hebben we de flitswagen van Politie Heusden-Zolder binnen gekregen via mail. Deze moet nog gecontroleerd worden, maar daar kunnen jullie ook aan meewerken. Dit zou 'm dan moeten zijn; Mitsubishi Galant 2.0 GLS TD, 4 deurs van beige/champagne kleur nummerplaat PWQ-819 met bijhorende Gatso radar en "mistlampen".

19-10-2004: Veel geflits in beide richtingen op E313 in Bilzen...

De laatste 2 weken is er veel flitswerk van de Federale Politie op de E313 aan kilometerpunt 91.7 ongeveer ter hoogte van de parking Bilzen aan de brug. Hierbij flitst men wel gelijktijdig in 2 richtingen; één richting met de flitsauto en de andere met een extra multanova op statief in de andere richting. In andere provincies in Vlaanderen flitst de Federale politie bijna altijd de 2 richtingen gelijk als ze in de middenberm staan. In Limburg staan ze bijna nooit in de middenberm, enkel deze locatie is één van de weinige uitzonderingen...

14-10-2004: N73 Leopoldsburg onder vuur door Peugeot 307 SW...

12-10-2004: Flitsservice Limburg wist het al enkele maanden; nieuwe videowagen Federale Politie is een Peugeot 406...

Zoals door ons al bekend gemaakt op 11-08-2004 is het een Peugeot 406 die uitgerust gaat worden met het Provida 2000 video-systeem. De nummerplaat of kleur van de wagen is ons nog niet bekend. Klik hier voor meer info:11-08-2004: Federale Politie heeft binnenkort ook videowagens.

11-10-2004: Aantal auto ongevallen in Limburg neemt met 7% af...

De ongevalstatistieken in Limburg gaan de goede kant op. Er werden vorig jaar 7% minder ongevallen vastgesteld. In Vlaanderen lag het ongevalscijfer  6% lager, dus doet Limburg het beter. Of de snelheidsbeperkingen en opgedreven snelheidscontroles daar structureel iets aan veranderd hebben is nog moeilijk vast te stellen. Op de autostrades is er een stijging vastgesteld van het aantal ongevallen, ondanks de talrijke snelheidscontroles. Ook de hervorming van de politiediensten komt de ongevalstatistieken op korte termijn niet ten goede; de verschillende politiediensten hadden andere verschillende methodes om hun statistieken samen te stellen. Positief nieuws toch, dat we volgend jaar misschien nog kunnen verbeteren.

08-10-2004: Fotoreportage: De flitswagen van Halen/Herk-De-Stad/Lummen ook op foto...

Vrijdag was deze flitswagen actief en we hebben er zelfs een foto van. Dit is wel een zéér onopvallende wagen en het was even zoeken vooraleer we het merk en het type konden vinden...

08-10-2004: Als de PVE op de autostrade het eens wat minder doet dan neemt de lokale het wel over...veel flitswerk om de week af te sluiten...

Vandaag vrijdag waren er verschillende zones actief met flitswerk. Er zijn vandaag snelheidscontroles gemeld in Hechtel-Eksel, Lommel, Tongeren, Halen, Sint-Truiden en Nieuwerkerken. In Nieuwerken is de flitsauto zelfs gespot en het blijkt dezelfde wagen te zijn die ook in gebruik is in Hamont-Achel/Overpelt/Neerpelt; een goudkleurige Hyundai break van het type Lantra met nummerplaat JIR-199 met gatso radar.

07-10-2004:Fotoreportage: Uit de oude doos; multanova statief E313 Beringen/Paal richting Luik...

Deze foto's zijn al een tijdje terug genomen, maar flitsen doet men hier nog steeds...

05-10-2004: MOA actief in Tongeren...

Deze week is de Mobiele Observatie Auto ( m.a.w. de videowagen) actief in politiezone Tongeren/Herstappe. De controles zullen vooral in de buurt van schoolomgevingen gebeuren. In Limburg zijn er 2 inzetbaar; zie lijst annonieme wagens.

02-10-2004: Fimpje; rare jongens die fransozen...

01-10-2004: Home-made videoclips van flitspaalsong...

Sinds kort duiken er her en der zelf gefabriceerde video-animatieclips op van de flitspaalsong. Hier is er één...Flitspaalsong-clip

23-09-2004: Arbitragehof: geen onmiddellijke intrekking rijbewijs bij nieuwe verkeerswet(?)...

Het Arbitragehof heeft gisteren artikelen in de wettekst van de nieuwe verkeerswet, die betrekking hebben op de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs bij zware overtredingen of andere redenen,  laten vernietigen. Volgens het Arbitragehof kunnen sommige (beroeps)bestuurders in de problemen komen door op het moment zelf het rijbewijs voor 1 maand of meer onmiddellijk in te trekken. Beter is als deze overtreders achteraf voor de politierechtbank verschijnen en ook hun belangen kunnen verdedigen. Dan kan er nog een rijverbod worden uitgesproken. Deze uitspraak heeft slechts uitwerking als ze gepubliceerd is. Wat deze uitspraak in de praktijk betekend is nog niet geweten. Hier een link naar het arrest.  Up-date: In de praktijk gaat er niet veel veranderen. De parketten mochten vroeger al 1 maand intrekking doen, maar deden dit niet; ze trokken het rijbewijs slechts in voor 15 dagen. Het onmiddellijk intrekken van het rijbewijs kan dus nog steeds.

22-09-2004: Politiezone Tongeren - Herstappe gaat nieuwe snelheidsmeter kopen...

Een budget van 44.400 Euro is uitgetrokken voor een nieuwe snelheidsmeter met toebehoren. De Gatso radar is ondertussen al 10 jaar oud en aan vervanging toe. Wat die toebehoren inhouden is niet duidelijk, maar in die prijs zou ook wel eens een andere wagen of nieuwe uitlees- en verwerkingsapparatuur zitten. De zone Alken/Borgloon/Heers/Kortessem/Wellen kan dan waarschijnlijk zoals de regeling nu is ook gebruik maken van deze nieuwe apparatuur van Tongeren.

19-09-2004: Eerste meldingen van nieuwe flitswagen zone Noord-Oost Limburg komen binnen...

We hebben al enkele mails gekregen over de nieuwe flitswagen.Die is gespot in Opitter op de weg van Bree naar Maaseik. Om de lokale industrie te steunen is het een gloednieuwe Ford Fiësta van Zilver-grijze kleur geworden met de nummerplaat RQQ-???. Deze nummerplaat is nog niet volledig en gegevens en foto's zijn altijd welkom. Politiezone Bilzen/Hoesselt/Riemst heeft net dezelfde in gebruik, maar dan in zwarte kleur.

17-09-2004: Nieuwe flitswagen voor zone Noord-Oost Limburg...

Sinds een aantal dagen heeft de politiezone van Bocholt/Bree/Kinrooi/Meeuwen-Gruitrode een nieuwe flitswagen in gebruik en dat zullen de weggebruikers in deze zone geweten hebben. Op enkele dagen tijd heeft de nieuwe wagen al 120 snelheidsovertreders geflitst. Deze wagen flitst ook tegemoetkomend verkeer op de gewone wegen van 2x1 rijstrook, maar dat wisten we al langer dat het kon. Vermoedelijk gaat het weer om een radar van het type Gatso24. In het najaar staat zelfs de aankoop van een tweede snelheidsmeter op de agenda. Het aantal controles gaat ook verdrievoudigen en extra personeel zal aangeworven worden o.a. hulpagenten en administratief personeel. In onze lijst van flitswagens was er vroeger melding van een Opel Corsa, maar nu is dus een nieuwe anonieme flitswagen aan het werk. Wie hem heeft gespot mag hem door mailen zodat we de lijst up-to-date kunnen houden. Daar zult u de volgende weken wel de gelegenheid toe krijgen als de politie controle met onderschepping doet.

13-09-2004: Politie Bilzen/Hoesselt/Riemst doet veel controles.......en komt dus ook vaak op de foto.....

Zondag 5 september was o.a. Eigenbilzen aan de beurt... Pjotter liet zijn camera ook eens flitsen... klik hier.

      

11-09-2004: Voor Politie en parket gaat het te snel...

Sommige Politie diensten zitten al over hun manuren of overuren en hebben beslist om de snelheidscontroles en alcoholcontroles 's nachts en in het weekend terug te schroeven... Ook  sommige parketten kunnen het aantal Pv's moeilijk of nog net bijhouden. Onze politiekers vinden het natuurlijk zeer jammer dat dit nieuws in de media is bekend geraakt, maar hadden dat misschien wel kunnen voorzien.

07-09-2004: Nieuw seizoen " zware voet"...

De commerciële zender VTM is zopas begonnen met het uitzenden van het nieuwe seizoen van de zware voet. Hierbij stelt VTM een anonieme Volvo V70 met video en meetapparatuur ter beschikking aan enkele lokale politiezones in Vlaanderen met de bedoeling van het uitvoeren van verkeerscontroles. Het programma zal normaal elke zaterdagavond worden uitgezonden om 21h40. Klik hier voor de filmpjes van vorige seizoenen.

04-09-2004: Dubbele flitspaalopstelling op Luikersteenweg Hasselt......

Sinds deze week hebben de brede Gatso radarkasten op de Luikersteenweg in Hasselt tussen de grote ring en de E313 een flitspaal lussencamera erbij gekregen. Deze testopstelling is om de nieuwe software die 2 maal een foto maakt te testen. Waarschijnlijk gaan de flitspalen bij een snelheidsovertreding nu dus 4-maal flitsen; 2x door de brede radarkast en 2x door de lussenpaal. De overtredingen in deze testopstelling zullen wel geen PV tot gevolg hebben. Dit is enkel om de betrouwbaarheid van de nieuwe software te controleren. Als de resultaten goed zijn gaan alle radarflitspalen in Vlaanderen de nieuwe software krijgen. Let op; de snelheid is daar nog maar pas naar beneden gebracht; 70 km/h max.

01-09-2004: Vandaag is het eerste schooldag...heel wat nieuwe jonge weggebruikers nemen deel aan het verkeer...pas dus u rijstijl aan.

De eerste schooldag is voor iedereen weer even wennen. Op deze eerste weken houden de Federale en Lokale Politie een extra oogje in het zeil...Zo zal er in Limburg extra aandacht zijn voor opgedreven bromfietsen en scooters (rollencontrole) , foutparkeren en snelheidscontroles in de schoolomgevingen.

30-08-2004: Fotoreportage: Formule 1 weekend in Spa-Francorchamps = flits-weekend voor de PVE...

Dit weekend was er de F1 wedstrijd in Spa, en daarvoor nemen veel liefhebbers de E313. De PVE weet dit ook en doet daarom speciaal controles. Zondag heeft de PVE van 8:30 tot 19 uur geflitst op de E313 in Rijkhoven onder de brug kort bij de parking. Voor 14h30 in de richting van Luik, na de F1 wedstrijd in de richting Antwerpen. Op Q-music was ook de hele tijd deze vallende ster te horen; wie dan nog geflitst werd heeft het enkel aan zichzelf te danken... De erge gevallen werden door de bereden politie van de weg geplukt en aan de afrit van Bilzen of  Tongeren aan de kant gezet. op één van de foto's staat ook het speciale "koffie busje" van de Federale Politie. Enkele sfeerbeelden uit het VTM-nieuws. Klik hier voor meer foto's  of op de foto's voor vergroting...

         

Ook zaterdag was er controle...

28-08-2004: Commissaris zone HANO wil stoppen met politiewerk en flitspaal overnemen(HBVL)...voor bijna 3 miljoen Bfr aan boetes in 8 dagen...

De radar flitspaal aan de Hamonterweg in Neerpelt (Max 70), die al een jaar geplaatst is maar nog niet in gebruik was, is sinds een 2-tal weken bij bepaalde momenten actief. De commissaris van de zone heeft als bij wijze van test, nieuwsgierigheid en gebrek aan het gewone personeel, de camera eens zelf geladen en de resultaten waren verbluffend. Zowel overdag, als 's nachts, in de week of in het weekend flitste de paal er lustig op los, dat zelfs de buren 's nachts wakker worden geflitst. Op 8 dagen tijd zijn er 890 te snel gepasseerd aan de flitspaal, waaavan de teller van de  kassa nu op 68.250 € staat; u leest het goed; 2.750.000 in Bfr.

27-08-2004: Fotoreportage: Deze keer de bordeaux anonieme 406 van de PVE op de foto...

Deze week hebben we een foto ontvangen van de LKI-705. Dit is één van de vele anonieme Peugeot's 406 van de PVE (Provinciale Verkeers Eenheid) Limburg. Deze wagen is o.a. in gebruik voor verkeerscontroles en stond al in de lijst van anonieme wagens, nu met foto. Klik op de foto voor een groter beeld.

25-08-2004: Fotoreportage: De blauwe geschelpte doet zijn werk nog altijd...

Vandaag was er weer snelheidscontrole in de zone Hazodi...

25-08-2004: Zone Maasland en Maasmechelen kopen nieuwe mobiele radar...

Politiezone Maasland en zone Maasmechelen hebben samen een mobiele radar aangekocht voor snelheidscontroles in hun zones. Deze radar, vermoedelijk een Gatso24, zal over een maand in gebruik genomen worden. Deze radar zal waarschijnlijk ingebouwd worden in een personenwagen, waar wij momenteel nog geen gegevens van hebben. In deze zone hebben wij ook geen weet van een bestaande mobiele radar van de lokale Politie. De Federale politie deed op de gewestwegen wel dikwijls controle met hun flitswagens die ook in onze lijst staan. Wij houden u op de hoogte.

24-08-2004: Limburg krijgt 22 nieuwe flitspalen bij(HBVL)...

Er komen een 22-tal onbemande camera's bij; in Politiezone Houthalen-Helchteren komen er 12 bij en in zone Maasland 10. In Houthalen-Helchteren komen er bij op de Grote Baan (Hasselt-Eindhoven) en op de Oost-West as. In Neeroeteren komen er ook 2, en 8 stuks in Dilsen-Stokkem op de Boslaan, de Rijksweg N78.

22-08-2004: Fotoreportage: Verkeersdienst Zone Bilzen/Hoesselt/Riemst flitst er lustig op los....

Dit weekend heeft de Lokale politie snelheidscontroles gehouden in Bilzen, Hoesselt en Riemst........lees hier verder

       

19-08-2004: Flitswagen Politiezone Lanaken gespot bij controle in Veldwezelt...

Vandaag is in de namiddag op de N78 in Veldwezelt (Lanaken)  een snelheidscontrole gespot. Deze radar behoort tot de Lokale Politiezone Lanaken. De Gatso 24 radarset stond opgesteld op statief, vlak voor een witte Ford Sierra met nummerplaat GKU-653. Waarschijnlijk is die wagen enkel in gebruik als vervoersmiddel voor de radarset en is de Gatso alleen in gebruik op statief. Bij deze opstelling stond ie nog braafjes voor de flitswagen; maar als ie ergens achter een bushokje of een boom verdoken opgesteld staat en de bijbehorende wagen is uit het zicht geparkeerd, dan is het zeer moeilijk om de radar op tijd waar te nemen. De meeste Lokale Politiezones in Limburg die hun radarset op statief gebruiken, installeren deze altijd mooi voor hun bijhorende wagen, wat voor de oplettende bestuurder nog tijdig is waar te nemen. Laten we hopen dat ze niet teveel "mosterd gaan halen" bij hun collega's van de Federale....Hieronder een voorbeeld hoe een Gatso24 radar op statief er uitziet.(Foto Flitsservice.nl)

11-08-2004: Federale Politie heeft binnenkort ook videowagens.

De Federale Politie is momenteel 9 videosystemen aan het installeren in anonieme wagens om verkeersovertredingen te filmen en de bestuurders dadelijk te confronteren met hun rijgedrag. Er zijn negen camera's besteld; één voor elke PVE of Provincie dus. Voor Limburg betekend dit slechts één videowagen. Waarschijnlijk gaat dit systeem ingebouwd worden in één van de zes anonieme Peugeot's 406 omdat alle PVE's in België deze in gebruik hebben en het installeren in hetzelfde type wagen natuurlijk makkelijker is. Zodra de videowagen in Limburg op de weg is - enkel op autostrade en N en R-wegen - kunt u deze op onze website vinden. Kijk alvast naar de lijst van de annonieme wagens; de videowagen zal waarschijnlijk één van deze worden.

         

09-08-2004: Fotoreportage: Limburgs mooiste op de foto... De Opel Vectra LPM-928 van de PVE...

        

06-08-2004: Filmpje (6Mb); Stuntende motorrijder met on-board camera aan de kant gezet door de PVE...

05-08-2004: Flitswagen gespot in zone Houthalen - Helchteren...

Vandaag is er op de Grote Baan; dat is de weg van Hasselt naar Eindhoven, ter hoogte van Houthalen - Helchteren, een flitswagen gespot. De flitswagen betreft een witte Ford Fiësta (2e model; momenteel is 4e model in produktie), met nummerplaat FSE-718. Foto's zijn er helaas nog niet omdat de controle net beëindigd was, maar onze melder heeft de agent wel de nummerplaat zien dicht klappen bij vertrek, wat ons doet vermoeden dat het hier om een Gatso radartoestel gaat. De wagen is reeds ingevuld op de lijst met flitswagens.

01-08-2004: Hoe&Wat: Juridisch: Dit krijgt u in de brievenbus na een snelheidsovertreding...

     

28-07-2004:Fotoreportage: Rij nooit te hard langs een flitswagen...........er zit soms schoon volk in......

             

28-07-2004: Drukke flitsdag in Limburg...

Vandaag was het een zéér drukke flitsdag in Limburg met o.a. flitscontroles in Politiezone GAOZ Genk/As/Zutendaal/Opglabbeek, Alken/Borgloon/Heers/Kortessem/Wellen, Bilzen/Hoesselt/Riemst en in Beringen-Paal. Bij deze laatste controle woensdag namiddag en avond is er gecontroleerd op de Koolmijnlaan N72 en op de N29 in Paal op de Paalsesteenweg, niet door de lokale politie, maar door de Federale Politie PVE Technische Sectie met de veelgebruikte flitswagen Opel Vectra, nieuw model, blauw-grijs, LPM-928.

22-07-2004:Fotoreportage: De Federale Politie flitst niet alleen op de autostrade...

21-07-2004:Fotoreportage: Een blik in de groene Mondeo videowagen en in de flitswagen van zone Kempenland...

            

14-07-2004:Fotoreporage: Politiezone Tongeren/Herstappe en politiezone Alken/Borgloon/Heers/Kortessem/Wellen dikke vriendjes...klik hier

13-07-2004: Opgelet; Volvo videowagen van VTM "zware voet" heeft andere nummerplaat...

De Volvo V70 van "zware voet" zou gespot zijn met een andere nummerplaat nl. PHN-931; we hebben wel maar één melding gekregen maar deze bron is redelijk betrouwbaar. 

06-07-2004: Politie Heusden-Zolder heeft eigen snelheidsmeter...

Sinds deze week heeft de politie van Heusden-Zolder een eigen snelheidsmeter. Voordien maakte men gebruik van de Gatsometer van zone West-Limburg Halen/Herk-De-Stad/Lummen. Voor de gedane investering in de aankoop van deze snelheidsmeter krijgt Heusden-Zolder een deel van het bedrag terug om zo de eigen snelheidsmeter te finacieren. De nieuwe snelheidsmeter zal waarschijnlijk een Gatsometer 24 zijn. De wagen waar die in staat is ons nog niet bekend; dus oproep; als je die wagen ziet, mail het type, kleur, nrplt .....door naar ons.

26-06-2004: Nieuwe anonieme wagen zone Kempenland is broertje van flitswagen.....

Deze week is er een melding gekomen (met dank aan Lou) van een nieuwe anonieme wagen voor o.a. verkeerscontrole in de zone Kempenland (Hechtel-Eksel/Leopoldsbug/Peer). De flitswagen in deze zone is de bekende Peugeot 307 sw van grijs-zilvere kleur met nrplaat KBQ-398; de anonieme wagen is net dezelfde maar dan in groene kleur en met nrplaat KBQ-399, ééntje cijfertje hoger dan de flitswagen; gemakkelijker kan niet voor te onthouden.

22-06-2004:Fotoreportage: Oudste flitswagen van Limburg op de foto..........

Snelle Eddy heeft weer enkele prachtige foto's gestuurd van de flitswagen van HAZODI - Hasselt/Zonhoven/Diepenbeek. De meesten onder ons zullen deze wagen al wel eens gezien hebben. Het is één van de oudste flitswagens van Limburg en zal binnenkort vervangen worden....(lees hier verder)

  

21-06-2004: Let op, snelheidsbeperking van 50km/h op alle parkings langs de autostrade.

Zéér recent heeft de wegbeheerder een snelheidsbeperking ingevoerd op alle parkings langs de autostrade. Aan de afrit naar de parking is er meestal al een beperking tot 90km/h, die tenslotte na eventueel een beperking tot 70 overgaat in een zone van 50 km per uur. Dit alles staat wel aanggeven op de nieuwe verkeersborden die geplaatst zijn. Voorlopig hebben wij nog geen weet van snelheidscontroles op deze nieuwe limieten. Maar het is niet denkbeeldig dat er binnenkort toch gecontroleerd gaat worden. Het is immers maar een kleine moeite van de agent om een extra multanova mee te nemen. En zo, bvb bij een snelheidscontrole aan de parking E313 te Lummen waarbij het statief achter de gele lichtkegel staat om de autostrade te controleren en de wagen op de parking zelf, deze ook te laten flitsen. Als je er aan 81km/h voorbijkomt ben je je rijbewijs al kwijt.... 

20-06-2004: Annonieme wagen van PVE, Citröen Xantia, CFX-919 nog opgemerkt...

In de fotoreportage over de anonieme wagens van de PVE werd gezegd dat er alleen maar Peugeot's 406 gebruikt werden voor rijdende controle, maar deze week is de Citröen Xantia donkergroen, CFX-919 nog rijdend opgemerkt. Deze wagens staan doorstreept in de lijst maar zijn ook nog niet verwijderd omdat ze nog altijd rondrijden maar niet frequent meer gebruikt worden omdat de Federale Politie nu mooie, nieuwe 406's heeft. Wat zou je zelf kiezen.....

14-06-2004: Videowagen was vorig weekend op de weg in politiezone Hazodi.

Vorig weekend was één van de Limburgse videowagens, een Ford Mondeo stationwagen gold metallic JVQ-115, aktief in de politiezone Hasselt/Zonhoven/Diepenbeek.

05-06-2004:Fotoreportage: De gevreesde annonieme wagens van de Provinciale Verkeerseenheid (PVE)....

Je kunt de flitswagens en plaatsen herkennen, je kunt een radardetector hebben, en nog ben je niet veilig als je eens wat harder gaat...klik hier of op titel.

   

31-05-2004: Uitlijnen van radar; hoe het zou moeten....

Het uitlijnen van de radar is zéér belangrijk voor het beginnen van een snelheidsmeting, maar menig agent vergeet zijn opleiding of geeft er gewoon de brui aan. Als de radar niet is uitgelijnd kan dat een veel te hoge of veel te lage meting tot gevolg hebben. Als voorbeeld "hoe het zou moeten", geven we een dikke proficiat aan de verkeersdienst van de politiezone Bilzen/Hoesselt/Riemst die zich wel de moeite nemen om de radaropstelling uit te lijnen. Om u te laten zien hoe het zou moeten, hebben we onder de sectie Hoe&Wat een link geplaatst voor de uitlijning van 2 veel gebruikte radars (de multanova en de gatsometer) met foto's. Klik hier of op titel.

 

Nieuws archief 2004: wat wij al lang weten...

 

Om de site actueel  en up-to-date te houden, is uw inbreng ook noodzakelijk.

Voor info, aanvullen van gegevens, foto's van controles,  flitswagens, anonieme wagens(enkel voor snelheidscontroles, niet voor strafrechterlijke onderzoeken/parket...), e.a.......

kunt u ons contacteren via mail op flitsservice_limburg@yahoo.com

 

Uw aller Snelle Eddy en Flisservice Limburg

 

Laatste up-date op 29 apr 2006                                                                         

 

Disclamer: de inhoud van deze site is enkel ter persoonlijke informatie en

Flitsservice Limburg kan in geen enkel geval verantwoordelijk gesteld worden voor schade, verliezen of kosten.

Copyright: Afbeeldingen en teksten  uit deze site mogen niet zonder uitdrukkelijke toestemming van Flitsservice Limburg gekopieerd worden.