HOME
 DINARA I KRCIC
 TVRDJAVA
 ZRMANJA
 JAZZ
 NOVA GODINA
 KNIN 1
 KNIN 2
 KNIN 3
 ROSKI SLAP
 TVRDJAVA 2
 BRODARICA
 CETINA
 SLAPOVI KRKE
 PAĐENE
 KNINSKO KOSOVO POLJE
 ZAGREB

 THIS SITE "foto_dnevnik"
 PHOTO CREDITS
:>>
 -Natasa Sinobad
 -Dalibor Vukovic-Duda
 -Damir Barisic-Namo
 -Viktor Curko
 -Mico Samardzija
 -Ivica Simic
 -Noah T.
 -Nebojsa P.
 -Anita Muric
 -Ivo Matulic

 >>webmaster  e-mail:
 micosamardzija@yahoo.com

  NAPOMENA: Off-line period u slučaju ovog sajta znači sljedeće: proljeće je doba kad su radovi u polju u punom jeku. Najviše se kupi sjeno i podabira vinograd, nakon čega sljedi prskanje loze od raznoraznih boleščina, uglavnom gljivičnog karaktera. Pošto ima kiše i vegetacija buja, naša mila loza raste kao luda pa je neophodno povijati po 2 ili 3. žici ( ovisno koja je u kom vinogradu najviša ) svakih 5-10 dana, što u principu nije iscrpljujuće, ali je izuzetno dosadno. Sakupljanje sjena je najteži posao, a ujedno i najdosadniji. Zahtjevnost tog posla ogleda se u ranojutarnjem dizanju kako se ne bi radilo po vrućini, ali to je obična glupost, jer koliko god rano ustali, radit ćete do 12 sati najmanje. Što se ne uradi do 12-13 h, radi se poslje 17 sati, nakon kratkog i nedovoljnog odmora.
   Kakve ovo sad veze ima sa off-lineom, pitate se vi ? Pa, jednostavno, moralna načela me tjeraju ovog mjeseca da se posvetim upravo ovim poslovima u polju, i ne stižem raditi sajt. Kad ga uspijem ipak nekako uraditi lokalno, ne mogu naći vremena da ga nekako postavim jer je potrebno "užicati" prijevoz od Pađena do Knina, priključiti negdje moju staru krntiju od kompjutora , uploudowati sve na net ( što traje i traje i traje pošto su fotografije u pitanju ) i onda mašinu otkačiti, opet "užicati " prijevoz nazad u Pađene, i nakon svega imati snage za ići raditi u polje. E to vam je današnji život sajber seljaka u periodu poljoprivrednih poslova. OFF-LINE !!!

vaš webmaster

 


DOBRO DOSLI NA FOTO_DNEVNIK

      
    
Off-line period koji sam najavio u prošlom updateu sajta, oduljio se i trajat će i dalje. Poboljšanje situacije u pogledu dobijanja prostorija i opreme za udrugu HUK iz Knina, nikako da se desi, a to je osnovni preduvjet da ovaj sajt kao i mnoštvo drugih projekata zaživi svojim intenzivnim životom. Ali, stvari ipak zahvaljujući vlasnicima Jazz-a i ostalim entuzijastima živi. Dokaz za to je i ovaj današnji update slika sa Slapova Krke i sela Pađene ( manje sela a više prirode i životinja ), panorama Kosovog polja kod Knina i par malih slika iz Zagreba. Očekujte slike Petrovog polja kod Drniša i još novih slika Roškog slapa koje je napravila Nataša.

  >> KANJON KRKE / nacionalni park
   (veću sliku pogledajte na linku SLAPOVI KRKE )

    foto: Nataša Sinobad   montaža: Mićo Samardžija

>>PAĐENE

 foto:Mićo Samardžija 2001.
  Pađene su selo na državnoj autocesti br.1 Zagreb-Split. Poznato je po bjelom vinu, popularnom kao "ŽUTINA" koju je, kažu, pio i pokojni drug Tito. Pored tog, priroda je ovdje specifična jer se osjećaju uticaji toplote dalmatinske Zagore i hladnoće koja stiže iz Like. Pađensko polje zanimljivo je, jer gledajući ga sa obližnjeg Debelog Brda, izgleda kao arhitektonska punotina, što mislim da i jest.

>>KOSOVO POLJE

foto:Damir Barisic-Namo 2001.
  U iscekivanju cjele serije fotografija sa landscapeovima Kosovog polje i Petrovog polja te Siverica, evo par koje su prispjele od Natase a dovoljno govore o prirodi ostalih iz serije koje trebaju stici ovih dana. Na ovoj slici iza Borisa je Kosovo polje u pravcu Drnisa.

>>ZAGREB

foto:Mico Samardzija 2001.
  Neadvno smo se uputili na koncert grupe "Placebo", i ja sam se nadao da cemo imati i ljep dan sutradan, ali...kisa kao i obicno u Zagrebu u ovo doba godine. I u ovoj rubrici samo 2 slike, posto ostale takodjer treba da stignu. Imamo malih problema sa rtehnikom i prebacivanjem fotografija iz digitalca na hard-disk.


>>CETINA

 foto:Ivo Matulic 2001.
  Mjesto i dolina Cetine nalaze se na putu za Split. U dolini se nalazi crkva Sv. Spasa iz 9 stoljeca. Nedavno je obnavljana i prava je steta ne posjetiti je pri prolasku kroz dolinu Cetine. Sama dolina je nekako po strani u odnosu na put ka Splitu, pa ako zelite da vidite ovu pljepotu vode i prirode, morat cete se malo potruditi i skrenuti sa glavnog puta. Ali isplati se !

>>TVRDJAVA

foto:M. Samardzija 2001.
  Danas je vrijeme bilo nevjerojatno cudno. S jedne strane sivi oblaci prema Bosni, a prema moru sunce. Takvo osvjetljenje omogucilo je neke, po meni, interesantne slike Kninske Tvrdjave
.
>>ROSKI SLAP

foto:N. Sinobad 2001.
  Netaknuta priroda Roski slap cini jedno od posljednjih oaza mira u Europi. Sastavni je dio NP "Krka".
  Slike na ovom djelu sajta prikazuju neke klasicne lokacije Roskog Slapa, a sa dolaskom ljeta ocekujte nove fotografije sa manje poznatih lokacija ovog parka prirode i vode.

>>BRODARICA

 foto:M. Samardzija 2001.
  Slike sa izleta na Brodaricu.
  Brodarica je malo mjesto pokraj Sibenika, prvo na putu prema Splitu. U ovoj sekciji slika, 6 slika je sa putovanja na Brodaricu- raskrsce ispod Promine i kanjon Cikole kod Drnisa.

>>NOVA GODINA

foto:V. Curko 2000./2001.
  Ovu 2001. godinu, docekali smo u Jakovljevoj staroju kuci koju je jos njegov djed kupio od austro-ugara...tako nekako. Kuca je prilicno cudna :) jer je nekad bila skladiste baruta. Ni ovo nisam siguran. Do "Jazz"-a smo isli par puta kako bi promjenuli ambijent.

>>JAZZ

foto:A. Muric 2001.
  Jazz je kafic u koji izlazimo, u kojem boravimo ( ponekad doslovno cijeli dan ), zbog kojeg ne mozemo docekati vikend jer su non stop nekakvi party-iji...a napravio sam im i sajt www.oocities.com/cb_jazz_knin

>>KNIN 1,2,3

foto:M. Samardzija 2001.
  
Knin, grad u kom zivimo mi koji radimo ovaj sajt. U posljednje vrijeme poznat po losim stvarima poput gladi i siromastva. Kroz fotografije pokusavamo da prikazemo da je to u stvari jedan interesantan mali grad.
>>KNINSKA TVRDJAVA

foto:I. Simic 2000.
  
Ponos grada Knina je tvrdjava. Stilski neujednacena, jer je svaki novi osvajac dogradjivao svoj dio, izuzetno je ocuvana. Moja je namjera odraditi web-sajt samo o tvrdjavi dje cu postaviti neke 360 panoramske fotografije i jos stosta. Do tada imate 2 kolekcije slika.
>>DINARA i KRCIC

foto:I. Simic 2000.
  
A dan prije odlaska na izvor Zrmanje, bili smo u podnozju DInare. O Dinari valjda svatko zna ponesto, pa ja posto nemam sad neke tocne podatke, necu ni govoriti napamet. Kako izgleda vidite na slikama, a ja cu kad nadjem podatke postaviti na sajtu. ( Mislim na visinu i ostalo....)
>>ZRMANJA

foto:M. Samardzija 2001.
  Mislim da je Zrmanja bila proglasena za najcistiju rjeku u Europi, ali nisam siguran. Imala je tu srecu da pokraj nje nije bilo sve do Obrovca, nikakve industrije ni vecih naselja, sto je omogucilo da ostane cista. Mi smo 01.01.2001. krenuli na njen izvor, ali losa organizacija tj. tajming nam to nije dozvolio. Ali bilismo skoro kod izvora.
   

webmaster

1