YT Carunquai


Esittely tallista ja sen toiminnastaAstelet hiekkatietä pitkin. Sivuilla kohoavat suurien mäntyjen muodostama kuja. Puolen kilometrin kuusikujan jälkeen avautuvat vasemmalle puolellesi suuret pellot. Oikealla puolella näkyy tallin valaistu, hiekkapohjainen kenttä. Kun kävelet vielä eteenpäin, vasemmalle sivulle avautuvat suuret laitumet ja oikealle puolelle hiekkatie joka lähtee metsän siimekseen. Olet saapunut tallipihalle. Edessäsi on punainen tallirakennus ja sen vieressä keltainen parakkitalli. Lähellä on myös pihatto, jossa pörröinen shetlanninponi toivottaa sinut hirnunnallaan tervetulleeksi. Tervetuloa Carunquaihin!  Talli
Talli sijaitsee idyllisessä metsäympäristössä maaseudulla. Ympäristössä ovat monien hehtaarien laitumet ja talvikäyttöön suuret tarhat. Nykyaikaisessa tallissa on kuusi karsinaa, jotka ovat varattu lähinnä omille hevosilleni. Sen vieressä on neljän hevosen parakkitalli joka on varattu vuokrahevosille. Myös se on hyvin lämmitetty ja siellä on oma pieni satulahuone pesukoneineen. Lisäksi pihassa on myös kahden hevosen  pihattotalli jossa tällä hetkellä on 1 paikka vapaana. Tallissa on lämmitetty huone jossa voi viettää aikaa sekä WC. Hevosten karsinoissa on puoliovet ja kuivikkeena käytetään kutterinpurua, joka kostutetaan tallin toimesta pölyallergikoille. Myös heinä tarjotaan kostutettuna. Tallissa tehdään kerran vuodessa suursiivous jonka ajaksi hevoset majoitetaan kokonaan ulos. Vesi hevosille on kannettava sillä en ole onnistunut saamaan hevosille automaattisia juomakuppeja. Rehut löytyvät isossa tallissa sijaitsevasta rehuvarastosta, missä ne ovat suojattuina hiiriltä ja rotilta. Tästä pitää myös huolen tallin kissa Laikku, joka mielellään pyydystää hiiriä. Laikku istuskelee myös mielellään hevosten karsinoissa ja osaa varoa niitä, joten jos se on karsinassa, ei sitä tarvitse nostaa pois. Laikku on hyvin kiltti ja huomaamaton, mutta sylissä se ei pitkään viihdy.

Hevosten liikutusmahdollisuudet
Tallilla on normaalin kokoinen valaistu ratsastuskenttä, mutta maneesia ei ikävä kyllä ole. Maastoreitit lähtevät tallin kulmalta ja niitä on runsain mitoin, yhteensä n. 80 km. Kaikki ovat erimittaisia, osa pikku pyrähdyksen verran ja osassa pääsee jo ihan vaeltamaan. Jokaisessa reitissä on myös hyviä kohtia laukkaamiseen. Tallin takana ovat myös pyöröaitaus ja hevosten uima-allas, nekin vapaassa käytössä. Tallilta löytyy myös kahden hevosen kuljetusauto makuupaikoilla, nukkumaan mahtuu 5 ihmistä ja kyytiin kahdeksan, auto kun on yhdistetty asunto- ja hevoskuljetusauto. Auto on siis vuokrattavissa kisamatkoille ja muihin tarpeisiin hintaan 20 v€/vuorokausi. Laitumia on varattu 4, joten oreille ja toisiaan inhoaville hevosille on mahdollista saada erillislaiduntaminen. Tarhoja on myös 4. Rakenteilla on myös juoksutarha ja laukkarata on suunnitteilla jos kiinnostusta löytyy.

Tarjonta ihmisille
Ihmisille löytyy myös monenlaista tallilta... Kesäisin voi käydä uimassa raikkaalla lammella jonne on tallilta matkaa vain 200 metriä, ja tallilta löytyy myös vastikään rakennettu uima-allas. Tallissa on myös oleskeluhuone jossa voi esimerkiksi pestä varusteita. Myös kioski löytyy tallilta, tarjontaa löytyy suklaapatukoista kotona leivottuihin munkkeihin. Kioski löytyy päärakennuksesta. Tunteja ja muuta vastaavaa ei järjestetä, koska Carunquai ON yksityistalli.

Toiminta
Carunquain ollessa yksityistalli, emme järjestä tunteja ja leirejä, mutta mikäpä meitä estää järjestämästä kisoja! Kalenteriin kuulunee ainakin westerniä, koska itse ole hyvin innostunut quartereista ja muista western-hevosista. Varmasti tulee myös esteitä ja ehkäpä näyttelyitä ja kouluakin. Maastoretki järjestetään talliporukan kesken, mm. yömaasto jouluna ja juhannuksen ratsastus. Myös halloweenina järjestetään naamiaisratsastus ja juhla. Tallilla ei ole omaa seuraa, joten tallilaisten on liityttävä jonkin muun tallin seuraan.

Tärkeä Muistutus: Kaikki on virtuaalista ja tapahtuu mielikuvituksessa! 
^Ylös