YT Carunquai

perustiedot|sukua|luonne|kuvia|
astutukset&jälkeläiset|päiväkirja
Taikajoen Samantha
'Sami, Sammy'
Rotu: WPB
Syntymäpäivä: 3.10.02 (täytti 4 vuotta 15.11, sen jälkeen 1 kk/1 vuosi)
Sukupuoli: tamma
Isä: VIR MVA Ch Rosegarden's Black Moon(welsh)
Ii. GB Ch Black Hawk
Ie. Rosegarden's Starlight
Iii. Wellery
Iie. Llwyndr Bess
Iei. Canterbury Warrior
Iee. Rosegarden's Fairlady
Emä:
Silver's Uninda ox(arabi)
Ei.
Liinu's Unique ox
Ee. Moonlight Ramanda ox
Eii. Ch Sunflower's Al Sheik ox
Eie.
Aniara Jessique ox
Eei.
Offer Ceen Boy ox
Eee.
My Beautiful Camilla ox
Eeii. Auffonder Most ox
Eeie. Color Jessica ox
Eeei. Backstreet Roy-Boy ox
Eeee. Clemente ox

Kasvattaja: YT Taikajoki
Säkä: 149 cm
Väri: Ruunikko, läsi, alahuuli valkea, sukat kummassakin takasessa
Koulutus: Ko Va B, Re 95 cm
Omistaja: Suvi//YT Carunquai

Luonne:
Sami on todella kuuma pakkaus. Ei malttaisi pysyä hetkeäkään paikoillaan.
Sami on rauhaton hoitaessa, parhaiten sitä pystyy hoitamaan silloin kun se on kiinni, muuten se pyörii karsinassa kuin heikkopäinen. Taluttaessa yleensä menee sipsutus ravia vierellä ja muutenkin kiirehtii koko ajan eteen päin. Hevostraileriin mennessä se saattaa ruveta taistelemaan vastaan, mutta menee kiltisti jos on liinat apuna.
Tämä tamma on todella nirso, laitumelta Sami ei tule jos kauroilla houkuttelee. Muutenkin sillä saattaa välillä jäädä ruuat syömättä. Sami on samanlainen ratsastaessa kuin hoitaessa, todella kärsimätön. Jos sillä jää yksikin päivä välistä ettei sillä ratsasta niin se on seuraavana päivänä aivan mahdoton. Kuumenee aina laukkojen jälkeen ja painaa aikalailla ohjille. Pukittele tamma ei koskaan, mutta muuten kyllä on todella rasittava.
Tamma pääsisi pitkälle jos löytyisi sille sopiva ratsastaja. Sami hyppää esteet vauhdilla ja korkealta, mutta ohjiin ei missään nimessä saa jäädä roikkumaan, muuten tamma saattaa kieltäytyä.
Maastossa Sami pelkää jopa omaa varjoaan, se säikkyy melkein mitä vaan, pieneksi poniksi sillä on hirveän vilkan mielikuvitus.
-ylempi luonnekuvaus: Maiju-
Sami on hyvin mielenkiintoinen hevonen, sillä se ei mikään unelmankiltti ole. Mutta tempperamentistahan on vain hyötyä jos meillä kisaradoille on tarkotus olla lähdössä... :) Ekan kerran kun kävin Samilla ratsastamassa, se heitti mielettömät pukit jonka jälkeen päätin oitis että tuo heppanen se meille muuttaa kotiin... Esteillä Sami on kuin ruutitynnyri, se hyppää esteet todella hyvin. Kouluakin Sami menee kiitettävästi, silloin kun sen saa kulkemaan nätisti ettei se kokoajan vain höyryä. Samin ruoka on jaettava sille erikseen, koska se tosiaan on hyvin nirso. Se haluaa lesepuuroa ja muuta, ja heinät on oltava kasteltuina että Sami ne syö. Laihana ponineitokainen onkin sitten pysynyt, ei siitä mitään. Mutta jos Sami oikein pääsee irroittelemaan, sitä ei pidättele mikään. Se laukkaa hirvittävää kyytiä ja heittää ilopukkeja. Sami on menossa kokoajan eteenpäin, sen mielestä pysähdykset ja muiden odottelu on AIVAN turhaa, siitä ei ole mitään hyötyä. Samin kaviot ovat niin kovat ettei niissä pidetä kenkiä kuin vain kisakauden aikana.
Sami on kova kurittamaan muita hevosia ja ilmiselvä pomotyyppi. Kristaa potutti monta päivää kun Sami tuli sillä se vei oitis Kristan johtajanpaikan. Sami on rohkea hevonen joka ei kaihda haasteita, välillä käyttäytyy tosin hölmöstikin... Jos Samia tulee häiritsemään kesken syömisen muu hevonen, se saa kipakan potkun tai hampaat kylkeen. Yleensäkään Sami ei muita hevosia kohtaan arkaile käyttää hampaitaan ja kavioitaan, ihmistä se ei tosin pure tai potki koskaan. Suitsia laitettaessa Sami on oikea kiusankappale, se nostaa päätä ylös ja ei aukaise suuta kunnolla edes peukalolla painaessa, peukalolla täytyy "ruuvata" että Samin suuta saa edes pikkuisen avattua. Satulavyötä laitettaessa tytteli pullistaa ja siksi vtö on aina muistettava kiristää selässä.
Hämmästyin kerran kun olimme Samin kanssa ratsastamassa, meitä vastaan tuli tamma varsoineen ja voi miten Sammyseni katselo varsaa ihastuneesti... Se nuolaisi sitä, nuuhkaisi ja meni sitten lähemmäs. Mitäköhän tuosta nyt sanoisi... Ilmeisesti sillä jotain äidinvaistoja on.
Sami RAKASTAA vettä. Se uisi aina jos vain saisi. Jos on pienikin mahdollisuus, Sami molskahtaa veteen - viis siitä vaikka se olisi kuinka kylmää. Ylipääntänsäkin Sami on oikea huimapää ja tykkää huomiosta.Kuvia:Sami varsana...

Ruokinta:
aamulla lesepuuro 3 dl, 3 siivua heinää
päivällä 5 dl kauraa, 3 rkl melassia ja 3 heinää ellei ole ulkona
illalla 4 dl kauraa, 4 rkl kivennäiset ja vitamiinit ja 6 siivua heinää
Jos Sami on kiimassa, vähemmän kauraa!

Laiduntaminen:
kesällä laitumella 2 klo 10.00-16.00, Kristan ja Inkun kanssa
talvella tarhassa 2 2-6 tuntia säästä riippuen. 10 C niin kevyt toppaloimi, 15 C niin paksu toppaloimi. Yli 25 C niin jää sisälle

Varusteet:
.mustat lämpöpintelit 4 kpl
.tum. ruskeat valjaat
.suitset, violetti otsapanta
.harjakampa, pehmeä harja, juuriharja, kaviokoukku, kavioharja, pääharja kaikki violetteja, violetissa korissa.
Useimmissa lukee myös Sami tai Sammy
.violetit päitset
.kaksi riimunnarua
.pintelipatjat 4 kpl
.loimet
.satula, musta Pessoan nahkasatula
.musta estesatula
.ajosuitset, pitkät kangasohjat ja itse suitset ovat mustat violetilla otsapannalla
ja muita pieniä tavaroita

Karsinapaikka:
iso talli, 2

Kilpailut:


Astutukset & Jälkeläiset:


Päiväkirja:
^Ylös
 

1