Ђачки парламент

    НОВОСТИ                 АРХИВ                         АКТИВНОСТИ                        О НАМА

 
НОВОСТИ:

                          3  дана БЕОГРАДА!

19.12-21.12.2007.Нас 45 незаборавног 19.,20. и 21. провело је у Београду,у посети Народној Скупштини,позоришту...

У организацији Народне Скупштине Републике Србије и мисије ОЕБС-а у среду,19.децембра у подне 45 ученика школе (ученици треће и четврте године које су разредне старешине изабрале и,прве и друге које је Парлемент изабрао) предвођени проф.Басараба Милошем и проф.Јовановић Драганом кренуло је на ову мини-екскурзију. Смештени у хотелу "ЕКСЦЕЛСИОР",у строгом центру БГ-а,прво вече провели смо шетајући градом и забављајући се у хотелу. Други дан је био резервисан за посету некада Савезне скупштине,једне од најлепших београдских и српских "спомена културе",да бисмо касније прешли "доле",у актуелну Народну скупштину која и није нешто одушевила. Поподне је било слободно,а многи од нас су посетили Новогодишњи вашар,на сајмишту...Увече,присуствовали смо невиђеној позоришној представи "Било је како је морало бити",драми Бранислава Нушића у "светском" Југословенском народном позоришту. Након дуге и занимљиве вечери,сутрадан,поподне кренули смо пут наше Беле Цркве. Ево и слика...

 

     
   
     

        

 


 

ЗАШТИТИ СЕБЕ И ДРУГЕ

01.12.2007. Још једном се наша школа прикључила акцији борбе против сиде. Ове године, Парламент  у сарадњи са Црвеним Крстом БЦ и друштвом АУРОРА, је организовао предавање на ову тему,у четвртак 29.новембра,док је сутрадан,30.11. оржана пројекција филма "Реквијем за снове" у школској сали,на тему проблема наркоманије. Сам 01.децембар је обележен још једном од успешних журки,овог пута у подруму КПЦ-а ("СТАТУС") ,некада најбољој дискотеци која је поново била пуна након више година од како је затворен. Парламент и "АУРОРА" су се побринули за добру атмосферу уз поп-рок музику,а ЦРВЕНИ КРСТ за материјал о опасности АИДС-а.

 

 

АРХИВ :                                                                       врх стране

 

  002 У петак, 02.03.2007., у свечаној сали Гимназије, Парламент организује РУСКО КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ посвећено А.С.Пушкину. Овим ћемо обележити ову 2007.годину као светску годину руског језика.

     Дела Александра Сергејевича Пушкина читаће ученици наше Гимназије,на руском и српском језику, које је припремила проф.Драгана Томовић.  Свечаност почиње у 18 часова. Дођите...

                                                             - позивница

  

 

                        ЖУРКА !!!

      001 Поводом Дана заљубљених, 14.фебруара, у "Миражу"  организована је још једна у низу журки. Овога пута музика је била разноврсна;углавном ствари познате свима из различитих музичких жанрова. Локал је био препун што најбоље доказује успех наших журки (скромно!).

        Па ево како је отприлике изгледало...

           

 

 

АКТИВНОСТИ                                                                врх стране

     ПЛАН ЗА ШКОЛСКУ 2006/07. ГОДИНУ

29.10.2006. Маскембал и караоке поводом Ноћи Вештица

01.12.2006. Дан борбе против СИДЕ ( пројекција филма TrainSpotting)

02.12.2006. -  Поп-рок журка 60 -90. поводом Дана борбе против АИДС-а

                       (у сараднји са Црвеним крстом)

14.02.2007. Журка за Дана заљубљених

02.03.2007. -  Руско књижевно вече посвећено А.С.Пушкину

 

У плану      -  Добровољна акција

У плану      -  Апарат за кафу

У плану      -  Ђачки клуб

У плану      -  Одлазак у позориште

 

 

 

О НАМА...                                                                      врх стране

У мају 2006. године у згради Гимназије, одржан је први састанак ђачког парламента. Тада су окупљени Парламентарци изабрали председника,заменика и секретара међу ученицима треће и четврте године,а крајем 2006.донет је и први Статут. Прве две године Парламентом су председавале Дубровка Рашић и Јована Бужек.

Од тада Парламент је организовао више успешних акција и наставља са сличним радом.

Септембра 2007. трећу школску годину за редом сазван је Парламент на коме је нови сазив изабрао и ново руководство:

председник: Тамара Драган
заменик:      Јована Марковић
секретар:     Марија Киш

Парлемент наставља са организовањем журки (за Ноћ Вештица,Дан борбе против АИДС-а,Дан заљубљених и Ускрс),књижевних вечери,израдом експоната за Карневал цвећа и много других акција

Тренутни чланови парламента су:

 Граовац Христина,Наташа Урошевић,Ивана Милосављевић,Слађан Станојев,Петар Витасовић;Живановић Јована, Живанов Александра, Бисерка Стајковац,Марија Вељић; Граовац Ирина, Радаковић Александар; Бојанић Дејан, Драган Тамара,Марковић Јована,Едвард Бикади;Киш Марија, Николић Александра; проф.Басараба Милош (САВЕТНИК)и проф.Јовановић Драган.