Etusivu Uunoituus Historiaa Wicca Alexsandrialainen wicca Sapatti nyt Linkit
Keittionoituus ja vihrea noita

Keittiönoituus vastaa varmaankin parhaiten sitä mielikuvaa, mikä suurella yleisöllä on noidista ja noituudesta yleensä: patansa ääressä ruutumekossaan jauheita ja tinktuuroita käsittelevä noita.

Keittiönoidalla tarkoitetaan sitä jalat maassa seisovaa käytännön tekijää. Noitaa, joka kalliiden maagisten välineiden sijasta saattaa luoda kehänsä keittiöveitsellä. Kaikissa Noidissa olisi syytä olla hiukan keittiönoitaa. Nimittäin kuten ruoanlaitossa, myös magian harjoittamisessa täytyy osata myös soveltaa. Jos sinulla ei juuri satu olemaan varastossasi "lohikäärmeen verta", niin silloin pitää ottaa vaisto avuksi ja miettiä, millä muulla ainesosalla olisi samanlaiset vaikutukset ja millä sen ainaan voisi korvata. Keittiönoidalla on myös terve järki päässä ja hän ei lähde kokeilemaan myrkyllisiä kasveja, joiden toiminnasta ei tiedä. Hyvä esimerkki keittiönoidista löytyy ihan fantasia kirjallisuuden puolelta: Terry Pratchettin kirjojen kolme noitaa toimivat tarpeen tullen hyvinkin keittiönoidan periaatteilla (paitsi Magrat, joka yrittää olla yleensä seremoniallisempi).

Vihreä noita taas nimensä mukaan on kiinnostunut tinktuuroista, yrteistä, lääkinnästä, saippuoista, jne. Kasvit ja niiden käyttö lääkinnässä, magiassa, kauneudenhoidossa ja muuten ovat lähellä hänen sydäntään. Ja kasveista oppii vain lukemalla ja tutkimalla niitä.

Tälle sivustolle on tarkoituksena tulla erinäisiä ohjeita ja vinkkejä erityisesti Vihreän noidan puolelta. Mutta jotta Vihreän noidan reseptit voisivat toimia, täytyy olla Keittiönoita niitä toteuttaessaan.

TÄRKEÄ HUOMAUTUS: Tarkista aina, ettet ole allerginen jollekkin reseptissäni käytettävälle ainesosalle. jos et ole varma, tee ulkoisesti käytettäville aineille laastaritesti. Eli laita ainesosaa laastariin ja laatari ihollesi esim. kyynärvarren sisäpuolelle. Anna laastarin olla siinä 2 vuorokautta. Jos mitään reaktiota ei seuraa, voit käyttää tuotetta ulkoisesti. Sisäisesti käytettävät allergisoivat aineet selvität vain maistamalla. laita pieni pala ainetta (esim. tomaatti) kielellesi ja maistenle varovasti. Jos mitään ei tapahdu, niele. Jos mitään ei vieläkään tapahdu, voit todeta aineen turvalliseksi. ÄLÄ NAUTI SISÄISESTI TAI LAITA IHOLLESI AINEITA, JOITA EI OLE SELLAISEEN KÄYTTÖTARKOITUKSEEN ANNETTU. En ota vastuuta allergisista reaktioista, joita ainesosien käyttäminen saattaa herkille ihmisille aiheuttaa.

Muista aina käyttää puhtaita ja aitoja tuotteita. Eli luomutuotteita ja aitoja eteerisiä oljyjä, ei kemikaaleja.

Tässä seuraavaksi muutamia pääotsikoita, jonne pikkuhiljaa kerääntyy reseptejä ja ohjeita:

Yrteillä parantaminen

Luonnonmukainen kauneus

Maagiset yrtit

Yrtit ravintona

Kasvivärjäys

Kynttilät

Mikäli tarvitset joidenkin harvinaistempien kasvien siemeniä (myös sellaisia, joita Suomen luonnossa ei kasva) voin suositella Exotic Garden siemenkauppaa. Sieltä on moni pakana löytänyt mm. Piikkipaatsaman, Mandraken ja belladonnan siemenensä. Kauppa löytyy täältä.

Tässä vielä kirjalistaa yrteistä kiinnostuneille eli lähteet joihinkin "Keittiönoita ja Vihreä Noita" osisossa oleviin teksteihin:

*Yrteistä kiinnostuneille suosittelen seuraavia kirjoja:

Scott Cunningham: Encyclopedia of Magical Herbs

Scott Cunningham: The Complete Book of Incence, Oils and Brews

Peter McHoy & Pamela Westland: Yrttiaapinen

Virpi Raipala-Cormier: Luontoäidin kotiapteekki - kasvilääkintä ja luontaishoidot

*Jos vihreä noituus kiinnostaa, suosittelen lisäksi seuraavia kirjoja:

Ann Moura (Aoumiel) Green Witchcraft I - Folk Magic, Fairy Lore & Herb Craft

Ann Moura (Aoumiel) Green Witchcraft II - Balansing Light & Shadow

*Suosittelen myös seuraavia kyökkinoidan opuksia:

Scott Cunningham & David Harrington: The Magical Household - Empiwering Your Home With Love, Protection, Health and Happiness

Scott Cunningham & David Harrington: Spell Crafts - Creating Magical Objects

Virpi Raipala-Cormier: Frantsilan yrttitilan kasviskeittokirja