Skeeler now

Never Work

Always underconstruction
Always Underconstruction
Always underconstruction
TegelHome skeelerploeg

Wintertriathlon Assen

Zaterdag 25 oktober de Wintertriathlon in Assen. Onder zeer zware omstandigheden, echt herfstweer, harde wind, en keer op keer een harde regenbui.

Ik moest schaatsen in een team, ESH , Erik Kuijer , Sieger Everts , Harry Dunnink. In die volgorde moesten we de wedstrijd afwerken. Erik begon met lopen, de halve marathon, hij kreeg het in het begin moeilijk maar herstelde weer goed en finischte in een zeer goede tijd van 1.14 uur. Wat een goede tijd is en zeker met dit weer. Erik gaf als zevende de chip aan Sieger, de fietser.

Sieger begon goed en kwam na 50 km als negende door, reed sterk, maar na 60 km sloeg het noodlot toe en kreeg hij last van z'n rug, waar hij 's ochtend al door de fysio aan was behandeld. Sieger reed wel door en gaf als 36e de chip aan mij, voor 100 ronden schaatsen op de baan van de Smelt, dat ging goed en kon redelijk constante rondetijden rijden, maar na 60 ronden kwam ik mezelf wel tegen, dat kwam omdat we bij de estsfette op de buitenbaan reden, en iedere keer zo'n grote bocht moesten stappen, waar je snelheid verliest, en dan op het rechte stuk iedere keer moet versnellen, ik ging helemaal kapot maar kon gelukkig 11 plaatsen goed maken zodat we als 25e over de streep kwamen!

Hopen dat de rug van Sieger snel hersteld, en al met al zijn we alle drie tevreden. En ikzelf ben ook tevreden over het schaatsen, de 100 ronden in 1.15 uur.

Klassieker in Hallum.

Zaterdag 23 augustus. De dag waar iedereen in het peloton al weken over praat, de Bartlehiemtocht, de grote klassieker in Hallum, het Open Nederlands Kampioensschap.

Om half twaalf komen ze me van de ploeg halen, een autorit van ongeveer een uur, om ongeveer half 1 aanwezig een kopje koffie, omkleden en tegen die tijd is het ongeveer 1 uur. Nog even wat eten naar binnen want iedereen weet Hallum is echt lood en loodzwaar. Rustig inrijden en om twee uur naar de start.

Na een plaatselijke ronde het vrije veld in naar de volle wind en twee ronden van 25 kilometer. Er werd de eerste 5 km verschrikkelijk hard gereden want het ging voor de wind, daarna ging ook tegen de wind het gas er goed op, na de 1e ronde stond er een verzorger van de ploeg langs de kant die een etenszak aangaf met een nieuwe bidon en wat voedingsrepen, ook in de tweede ronde ging het er weer van en ontstond er een kopgroep van negen man waar ik gelukkig ook in mee kon, na een aantal demarages kwam er een koploper die de laatste 2 km vooruit reedt, op dat moment vroeg een ploegmaat die ook in de kopgroep zat of ik nog benen had om het gat dicht te rijden, maar dat ging gewoon niet meer de benen waren nog niet helemaal op maar mijn voeten deden ongelovelijk veel pijn en stonden voor mijn gevoel op knappen.

Met de acht over gebleven medevluchters naar de streep en daar werdt ik in de spurt 7e en 8e in totaal, direkt de skeelers uit want de voeten kan ik bijna niet meer aanraken van de pijn.

Ben ik dik tevreden over deze wedstrijd die echt zwaar was maar ik er wel mooi bij zat. Volgende week Alem en ik hoop maar dat het daar ook weer lekker gaat.


 

Skeelerwedstrijd Otterlo

Zaterdag 26 juli de wedstrijd in Otterlo, om drie uur vertrokken vanuit Twello en om half vier aangekomen in Otterlo, even over de markt en kermis gelopen. Om vier uur omkleden even met de jongens van de ploeg wat praten en wat drinken, de rest gaat inlopen maar dat doe ik niet, ga altijd wat eerder dan de rest op de skeelers, ik ga liever inrijden dan lopen. Onder het inrijden kwam ik er achter dat de andere jongens wel gelijk hadden, er lag een heel gevaarlijk rondje met krappe bochten naar rechts. Om vijf uur de start ik zat er lekker bij, maar halverwege de wedstrijd braken me de rechter bochten toch op en kon ik niet meer helemaal volgen, in een ander groepje gaan zitten en heb de wedstrijd uitgereden. Nu maar lekker trainen want we hebben een vakantie van 2 weken dus de volgende wedstrijd laat nog even op zich wachten.


Skeelerwedstrijd Hoogeveen

17 juli Over het verslag van Hoogeveen kan ik heel kort zijn, Er lag een heel mooi parcour maar dat werd spekglad door de regen, maar ik werd na de warming-up vlak voor de start heel erg duizelig en stond te zwabberen op de skeelers en lag na 100 meter al achter, wat ik had weet ik niet nooit eerder gehad maar de trainer vond het onverantwoordt om door te gaan, en zo zat ik snel weer in de kleedkamer. Zaterdag geen wedstrijd omdat Meppel is afgelast, nu op naar volgende week Otterlo en dan drie weken geen wedstrijden, dan nog maar een paar en het seizoen is alweer voorbij.


 

Nijkerk skeelercriterium

Zaterdag 28 juni De wedstrijd in Nijkerk,gewoon skeeleren en niet naar de TT in Assen wat wel heel mooi is, maar ja een wedstrijd skeeleren gaat wel voor.

In Nijkerk aangekomen zien we daar een zeer snel parcours liggen. Vier brede bochten naar links waar gewoon vol gas doorheen wordt gereden. Om vier uur aanwezig, even een kopje koffie met de jongens van de ploeg, en dan omkleden.De andere jongens gaan inlopen, maar daar doe ik nooit aan mee want dat bevalt me zeer slecht, ik ga liever inrijden direkt op de skeelers. Dat dus om vijf uur gedaan en dan om half zes naar de start.

Dan de start en er werdt direkt erg hard gereden, ik kon gelukkig goed mee, maar je kon er erg moeilijk inhalen. Onderweg zeer veel afvallers vanwege het hoge tempo, van de dik negentig gestarte coureurs bleven er 56 mannen over, en dan met de hele groep naar de streep, maar het tempo lag toen zo hoog dat niemand iets kon beginnen, en dan vol gas door de laatste bocht en dan mijn grote probleem de sprint, en helaas werd ik slechts 45.

Maar ik heb zin in volgende week de klassieker in de Vinkenbuurt.


Thuiswedstrijd Staphorst

Woensdag 18 juni de thuiswedstrijd in Staphorst, toch wel wat exstra gespannen, en de zenuwtjes goed in buik, de wedstrijd op onze eigen baan waar we vaak trainen.

Om half zes aanwezig in de vip-tent waar we een kaart voor hadden van onze sponsor Tegelhome Meppel. Wat drinken met de andere jongens van de ploeg, en om zes uur omkleden en inrijden op de 400 meter baan binnenin de grote baan.

De start om half zeven en ik kon direkt lekker mee in het peloton. Er werd hard gereden en de grote groep bleef bij elkaar. Na de sprint van het peloton werdt ik 15e en was ik wel tevreden over de thuiswedstrijd. Op naar het t'Harde komende zaterdag.


Zaterdag 31 mei de eerste klassieker van het seizoen.

Deze werd gereden in het Friese Bantega en ging over 45 kilometer.Vanmorgen om half elf weg en na een rit van ongeveer anderhalf uur in Bantega aangekomen.Eerst een lekker bakkie koffie en daarna rustig inlopen, en ongeveer 20 minuten voor de start de skeelers aan en ingereden.

Om twee uur de start en ik kon gelijk lekker mee voorin rijden, kon mijn kopwerk doen maar in het begin wou niemand echt doorrijden. Na een kilometer of tien werd er iedere keer gedemareerd en ik kon iedere ontsnapping`mee in de kopgroep, maar iedere keer werden we door het peloton terug gehaald.

Na ongeveer 30 kilometer weer een demarage ik sprong weer mee en dat bleek achteraf de beslissende ontsnapping. In een kopgroep van 8 man kon ik mijn werk doen tot in de finale, en toen wou niemand meer rijden, iedere keer staan en iedereen wachte af wie zou rijden maar we gingen met alle 8 naar de streep, ik zat toen aardig kapot, en in de sprint werdt ik vijfde.

Het ging echt goed vandaag en in de tweede wedstrijd in het pak van Tegelhome was dit een mooie opsteker en ik kijk nu al uit naar de volgende wedstrijd, het NK in Naaldwijk.

Al met al ben ik zeer tevreden.


Skeelermarathon Vorden.

Zaterdag 17 mei was het weer zo ver de 2e wedstrijd om de Appie Zomerbokaal stond op het programma. Het weer leek wel behoorlijk goed. In Vorden aan gekomen lag daar eeeen prachtig parcours van ongeveer 1500 meter. Na een lekkere warming up en het verzorgen van de benen met een warmtehoudende pasta op naar de start.

Direkt na de start zat ik goed voorin en kon lekker meedraaien. Het gehele pak met rijders bleef bij elkaar. Na wat prikken van diverse rijders bleef het pak toch bij elkaar, ik kon me handhaven zo rond de 20e stek. Na 30 minuten koers moesten we nog drie ronden rijden. na 1 van de drie ging het mis een rijder voor me kwam ten val met alle kracht sprong ik omhoog om hem te ontwijken maar kwam wat ongelukkig terecht in de berm en een valparij was niet meer te vermijden. Op wat schaafwonden na leek het wel redelijk. Toch de laatste 2 ronden uitgereden. Verder wel tevreden over de wedstrijd. De volgende morgen ben ik nog even naar de dokter geweest en die consteerde een fikse ontsteking.

Klassieker Alem

Zaterdag 30 augustus Op naar Alem. Een autorit van anderhalf uur, daar aangekomen een lekkere bak koffie, het was redelijk mooi weer, er stond wel veel wind. Met het inrijden zagen we een mooi maar heel zwaar parcour, over de dijken dus vol in de wind. De start om 4 uur en we waren nog geen 100 meter aan het rijden of het begon echt verschrikkelijk hard te regenen, het parcour werd spekglad, maar doordat het bleef regenen was dat ook zo weer weg. Ik voelde me super maar helaas werd de wedstrijd ingekort daar was ik echt niet blij mee, ik voelde me goed, Er werd wel vrij hard gereden en er moesten veel mannen lossen. We bleven over met een pelotonnetje van ongeveer een man of 18 a 19 en gingen met de groep naar de streep, ik voelde me echt goed maar ik durfde de laatste bocht voor de finisch niet vol te nemen want die was meer dan haaks en nog vrij glad, dus daar verloor ik wat plaatsenen en werd 13 in de sprint, de uitslag had wat beter gemoeten maar ik was wel tevreden over de benen en ik wil graag over twee weken in Steenwijk tijdens de laatste competitiewedstrijd goed rijden.


Klassieker Wolvega

Zaterdag 16 augustus de wedstrijd de "Omloop van Wolvega" . Om half vijf kwamen ze me halen om naar de koers te gaan in het Friese Wolvega, daar de chauffeur het gaspedaal goed wist te zitten waren we er met 20 minuten. Een lekker kopje koffie.

Toen dat op was omkleden en met de jongens het mooie 2.4 km lange parcour verkennen, wat er echt heel mooi bij lag, mooi asfalt brede wegen en hele mooie bochten.

Om zes uur de start, ik zat wel mooi mee maar de benen waren in het begin niet zo goed en voelden de eerste 5 km nogal zwaar aan. Door het hoge tempo en de vele demarage's was het soms knap lastig, maar gelukkig werden ze steeds beter, en kon ik ook reageren op ontsnappingen.

Er werd echt heel hard gereden en we bleven over met een klein pelotonnetje van 27 man van de ongeveer 55 man, wegkomen kon echt niet. Ik heb het een keer geprobeerd, maar na een paar ronden zaten ze direkt achter je, dus met de groep naar de streep waar ik in de sprint 14e werd, de sprint blijft een probleem en daar moet ik in de winter maar eens wat aan gaan doen. Ik ben wel tevreden over deze wedstrijd want in het begin dacht ik nog als het zo door gaat..............Woensdag naar Zuidwolde .

Foto wedstrijd Wolvega


 

Klassieker IJsselham

Zaterdag 12 juli de wedstrijd in IJsselham. Een parcour van 3 kilometer met ongelovenlijk rot asfalt ik heb de lappen vel er nog aanhangen. Ik zat de hele wedstrijd bij de eerste tien. Maar in de finale werd ik naar buiten geduwd en kwam een paar meter achter het pelothon en moest een gaatje laten vallen, op dat moment had ik ook niet meer van die beste benen want een ploegmaat staat tweede in het klassement en de man die eerste stond demareerde iedere keer en iedere keer heb ik het gat dicht gereden dus voor de ploeg heb ik mooi kunnen werken, al met al ben ik wel tevreden.


Skeelerwedstrijd Ommen

8 juli Ommen een mooie wedstrijd op een breed bochtig parcour, maar wel erg snel. Inrijden om vijf uur en om half zes de start, er werd heel hard gereden zelf zes seconden per ronde in de eerste drie ronden dan de B rijders. Direkt brak de groep in twee stukken en ik kon mooi mee in de eerste groep maar daar viel het na een paar ronden weer stil, en kwam het hele peloton weer bij elkaar, daarna ging het tempo weer omhoog en moesten er rijders een voor een vanaf. Ik kon op dat moment mooi mee en het tempo werd steeds hoger zodat niemand weg kon komen en de wedstrijd eindigde in een massasprint, daarin werd ik 32, niet zo goed maar in de sprint lukt het niet, op naar de klassieker de Omloop van IJsselham.


Appie Zomerbokaal 't Harde

Zaterdag 21 juni de wedstrijd voor de Appie ZomerBokaal in t'Harde op een zeer lastig parcours met heel krappe gevaarlijke bochten. Inrijden om ongeveer kwart voor zes en de start om half zeven.

We reden na de start direkt al vrij hard en werd veel geduwd in de bochten, maar op een gegeven moment werdt dat te gevaarlijk en dan moet je een beetje van je af slaan, even met de rechterhand een tikkie naar achteren en dan houdt het meestal wel op.

Er kwam na driekwart wedstrijd een kopgroep van 8 man, maar die kon ik niet bijbenen in de bochten. Maar in het peloton ging het goed. Sprinten met het peloton en ik werdt 14e. De uitslag was dan niet echt denderend ik ben er tevreden mee op dit parcours. nu gaan we ons richten op de volgende wedstrijd zaterdag in Nijkerk.


Deceptie op NK Naaldwijk

Zaterdag 7 juni, de dag van het Nederlands Kampioenschap in het verre Naaldwijk. Om 8 uur in de auto voor een rit van ongeveer 2 uur, onderweg even bij een tankstation een bakkie koffie, en om ongeveer 10 uur aangekomen in de NK stad.

Ruim op tijd even met de andere jongens van de Tegelhome ploeg bij de jeugdwedstrijden, en de nieuwe skeelerband ( een grote loopband waar je op kan skeeleren) kijken. Om kwart voor elf omkleden en inlopen, de skeelers aan en lekker inrijden op het lange parcours met veel bochten.

Om 12 uur de start van de wedstrijd, waar ik lekker mee kon rijden in het peloton, waar iedereen naar elkaar zat te kijken. Ik voelde me goed en ik dacht "ik probeer het". Ik demareerde en kwam aleen weg, maar het was nog iets te vroeg en werd terug gepakt door het op gang gekomen peloton, ik reed toen ongeveer 10 meter achter de groep en reed het gat dicht, op dat moment passeren we de streep en de scheidsrechter zegt "uit de wedstrijd je hebt een ronde achterstand" ik kon praten wat ik wilde maar ik mocht niet verder. ik baalde als een stekker want ik kwam even daarvoor als eerste over de streep. Door een fout van de jury is mijn NK naar de knoppen. Dan maandag in t'Veld maar weer proberen.


 

Skatebond.nl

Donderdag 29 mei, de wedstrijd in Oldebroek, in Oldebroek aangekomen ligt daar een prachtig parcour, voor het eerst in het pak van de nieuwe sponsor TEGELHOME MEPPEL. Het was warm dus heel rustig inrijden. Om kwart voor twee de start, en ik zat lekker mee, ik had geen last meer van mijn knie, en heb afgelopen week weer gewoon kunnen trainen. Dat merkte ik in de wedstrijd, en ik eindigde in het peloton op de 32e plaats, van de 85 gestarte mannen. Over deze wedstrijd ben ik tevreden en nu hopen dat het steeds wat beter gaat.


Zaterdag 24 mei de wedstrijd in Hoogezand, na een lange rit van ongeveer 2 uur aangekomen in Hoogezand, ruim op tijd dus eerst nog even gekeken bij de jeugd. Daarna even inlopen en na wat rek en strek oefeningen rustig inrijden, Om twee uur naar de start, ik kon het eeste gedeelte van de wedstrijd mee, maar daarna begon, mijn in Vorden bij een valpartij opgelopen, geblesseerde knie, weer op te spelen. Ik kon niet meer zo snel overstappen in de krappe bochten, van het anders wel mooie parcour. Dus in eigen tempo de wedstrijd uitgereden als training. Al met al was het vandaag niet goed, en nu hopen dat ik weer kan trainen met mijn knie iets wat afgelopen week niet ging.