Referater fra regionsarrangementer i 1998.

Tilbage til hovedsiden                                                          wags.gif (2347 bytes)

 

"Da vi gik i hundene" med Arno Mark

Onsdag den 18. marts 1998
Med sin store personkendskab, med et ben i både den vestlige og den østlige del af landet, med sin brede viden om de mange gode Newfer, der har levet gennem klubbens historie, med sin aktive deltagelse i klubbens inderkreds, bl. a. som Newfpostens redaktør i en lang lang årrække gav Arno Mark deltagerne i regionens medlemsaften i Allindelille skole en meget meget god aften.
Med ny EDB-teknik havde Arno lavet en masse overheads med minderige billeder af de firbenede og deres mennesker og med sin dejlige, tørre jyske humor fængslede han tilhørerne, og gav os nyere i klubben lidt indsigt. Det er et foredrag vi på det aller allervarmeste kan anbefale andre regioner over alt i landet.


Påskegåtur

Mandag den 13. april 1998
Vejret var som altid med os og det var lige før at skiltet med alt optaget skulle sættes frem, idet der var mødt ca. 50 individer (hunde og mennesker) op til gåturen omkring Lise-Lotte og Lennarts campingplads. Det var en usædvanlig smuk tur på ca. 1 time.
Efter turen havde Lise-Lotte og Lennart sørget for, at alle kunne få lidt ny energi i form af kaffe, te, kage og ikke mindst kødben. Alt sammen noget der blev nydt ved poolen. Tusinde tak til værtsparret for arrangementet og gæstfriheden.


Så blev den bro indviet

Der holdes pause


Flere billeder





Fredag den 5. juni 1998 var vi nogle hunde, som var blevet enige om, at vi og vores ejere trængte til en gåtur ud over det sædvanlige. Derfor aftalte vi, at de skulle lokkes med til Korsør, så vi kunne komme ud at lege på motorvejen (det må vi jo ellers aldrig).
Vel ankommet var vi dog lige ved at fortryde, for hvor var der dog langt ud til midten. Men Sofus, der havde taget vognen med til fars sodavand og stol samt egen forplejning, traskede derudad (eller var det deropad), for nu ville han altså være første newf på broen. Det kneb dog lidt med at få flyttet alle de pressefotografer og TV mennesker, der hele tiden var ved at tvære deres kameraer ud i ansigtet på ham og os andre med for øvrigt. Har I nogensinde prøvet at have en pressefotograf gående baglæns foran jer, mens han fyrer en hel film af i ansigtet på dig? Det klarede Sofus i fin stil.
Og hvor var der dog mange mennesker, som ville klappe os. Men okay, det var nu helt rart med al den opmærksomhed. Klap og kæl er jo ikke det værste vi ved.
Et stykke oppe af vejen var der nogle mærkelige riste tværs over vejen. De tobenede sagde det var ekspansionsfuger, men vi var nu helt sikre på, at det var her broen startede, så vi skyndte at gå over dem og så tisse en ordentlig tår alle sammen, så broen kunne blive ordentlig indviet.
På midten holdt vi en lang pause før de fleste af os gik tilbage til Sjælland igen. Mie ville dog ikke med. Hun ville hellere til Sprogø. Der havde hun været sidste år, da hun gik dertil fra Fyn, så nu ville hun derover igen. Hun har siden fortalt at hun bagefter kørte med bus til Nyborg og med tog tilbage til Korsør – heldige hund. Vi andre måtte gå den samme kedelige vej tilbage og det blev endnu mere kedelig, da Basse og Tina skar poterne på nogle skarpe sten, der lå i vejsiden neden for broen.
Det tog da også et par dage før vi havde lyst til at gå en tur igen. Det var som om, at poterne var lidt slidte. Men det tog nu kun et par dage, før vi var friske igen.

Med hundevenlig hilsen
Sofus, Sanne, Basse, Tina, Bobby samt Mie

Ta’ Vestpå show -98

Søndag den 7. juni var det igen tid til Ta’ Vestpå show i Region Sjælland Vest.
Og det blev et rigtig show.
J Vejret artede sig fra sin bedste side. Ikke for varmt – ikke for koldt
J Der var massevis af glade mennesker
J Der var 57 tilmeldte hunde til exteriør og 13 til lydighed
J Ole Dahlberg og Kristian Kristensen var et par friske og veloplagte dommere
J
Der var et væld af sponsorerede gaver

Og så lidt om resultaterne:
Lydighed klasse 1: Henriette Trimarchi med Egebæk’s Paprika som fik 84 point
Bedste baby: Cannon Bear’s RiverDance. Ejer: Einar Paulsen
Bedste hvalp: Cannon Bear’s Quintessence. Ejer: Einar Paulsen
Bedste CK: Mount Cook Pretty Woman. Ejer: Bjarne Bekkersgaard
Bedste junior: Nuffes Cita. Ejer: Dorthe Clemmensen
Bedste unghund: Squamish Keegan. Ejer: Dorthe Møller
Bedste åben klasse: My Fair Lady. Ejer: Helle Olesen
Bedste veteran: Little Dippers Be-Bop Bobbysox. Ejer: Arno Mark
Bedste handler: Einar Paulsen med Cannon Bear’s Quintessence
Bedste soignering: Bent Pedersen med Brændegårdens Utrilla
Barn og hund: Mikkel Samuelsen med Kino
Juniorhandling: Kasper Grundsøe med Ciba
Best In Show: Cannon Bear’s Quintessence. Ejer: Einar Paulsen

Tillykke til jer alle sammen med jeres placeringer.
Og sidst men absolut ikke mindst: Tusinde tak til alle som sponsorerede gaverne og tusinde tak til alle jer som deltog – som hjælper, som gæst eller som deltager. Uden jer var det jo blevet kedeligt og vi håber selvfølgelig at se jer igen til
Ta’ Vestpå show 99


Øtur til Nekselø

Søndag den 9. august 1998
Den dag mødtes 19 tobenede og 12 firbenede venner på havnen i Havnsø for at tage færgen over til Nekselø. Nu skulle øen nemlig udforskes for 2. gang af Newfoundlandklubbens medlemmer - og udforsket blev den.
Amtet havde lavet en flot folder med forslag til to ture rundt på øen og da vi nu var der alligevel, ja så kunne vi jo lige så godt gå begge ture, for hvor er det en flot ø. Den er utrolig kuperet, med høje skrænter og dybe dale. Stierne er mange og sine steder lagt lige på kanten af skrænterne. Nogle af de tobenede mente endda, at de lå lidt for tæt på. Det var vist noget med højder! Vi andre nød det bare.
Turen bød også på hele to bade, et hav-brusebad på færgen undervejs til øen, da bølgerne slog ind over de (u)heldige på dækket og et rigtig havbad, hvor Arno og de firbenede fik vasket sveden af kroppen.
Vi andre, der er lidt for vant til det varme vand under bruseren, blev på det tørre.
En flot tur, der blev nydt på en af de desværre få solskinsdage denne sommer har budt på.
Se billeder fra turen


Gåtur og frokost i Bøgeskoven på Stevns

Søndag den 30. august 1998
Trods det beskedne fremmøde på 6 hunde med 6 snoreholdere havde vi, der deltog, en rigtig hyggelig dag, som udviklede sig til mere end planlagt fra starten, men mere om det.
Først luftede vi os med en god lang gåtur i den dejlige bøgeskov hvor solen ind imellem tittede ned gennem kronerne.
Da vejret artede sig fint (dagen var igen en af de lunefulde sommerdage vi har haft i år - overskyet med lidt sol og en byge ind i mellem), placerede vi og hundene os på den udendørs terrasse, 10 meter fra vandkanten og med fri udsigt ud over Køge bugt.
Til lyden af to spillemænd og tordenvejr over København gik vi så om bord i et utrolig lækkert "Tag Selv" bord med alt hvad hjertet kan begære. For nu at nævne i flæng: Marinerede sild, røgede sild, røget makrel, jomfruhummere, rødspættefilet, leverpostej, frikadeller, flæskesteg, salater, hjemmesyltet surt og sødt, alskens frisk frugt, ostelagkage, mindst 5 slags ost osv. osv. (ærgrer I jer ikke, I som ikke tog med??)
Se det tog jo et par timer, før vi havde klaret den sag, men undervejs kom det frem at Arno aldrig havde været på Stevns Klint, så vi læssede hundene og kørte ned og beså klinten og kirken.
Derfra gik det så til stranden, så de firbenede kunne komme i deres andet element.
Nu meldte kaffetørsten sig. Ind i bilen igen og ned til Café KAF&KA hvor vi sluttede turen med kaffe og hjemmelavet blommetærte med vanilje og flødeskum.
Så kunne vi heller ikke mere den dag - udover at slide på sofaen.


Løvfaldstur i Sorø

Søndag den 11. oktober 1998
En tung og trist efterårsdag….. Det lyder som føljetonen om de danske efterårsweekends dette år, og det var desværre også det metrologerne havde lovet os denne søndag eftermiddag. Derfor blev vi, der mødtes på torvet i Sorø, hurtigt enige om, at det blev den korte tur rundt om Pedersborg sø, vi ville gå frem for den 8 Km. lange tur rundt om "den store" sø. Med vi mener jeg de 6 - 8 newfer, ca samme antal Bernere, en Ruhåret hønsehund samt en terrier (race ej kendt) plus dertil hørende mennesker. I alt en rimelig imponerende flok, som da også fik adskillige passerende hunde til at skule nervøst, når vi gik forbi.
På vej rundt blev der holdt drikkepause ved børnebadebassinet, hvor hundene fik (eller tog sig) lov til at soppe. Parantesen gælder en kvindelig regionsrepræsentant, som var snarrådig nok til at slippe linen 10 cm. fra vandkanten. Havde hun ikke gjort det, var det blevet til et voksenbadebassin også - og det var det nok lidt for koldt til eller ???
Under badningen så vi helt tydelig raceforskelligheden mht. hundenes tærskelværdi overfor vand. Der var ikke mange tørre Newfer - om nogen, mens der ikke var ret mange våde Bernere.
Alt i alt en hyggelig tur sammen med Berner-folket. Vi håber, at vi kan arrangere en ny tur sammen på et tidspunkt.
Se billeder fra turen



Foredrag om vandarbejde

Tirsdag den 17. november 1998
Så reddes Tanja i land Denne aften mødte Grethe og Kristian op og fortalte om, hvordan de arbejder med hunde i vand og om de træningsarrangementer, der har været afholdt i løbet af den forløbne sommer. Som illustration havde de medbragt en hel bunke rekvisitter lige fra reb over apporteringsting til våddragter og redningskrans.
Nu lyder det som om, at det at arbejde med hundene i vand er meget udstyrskrævende - det er det til dels også , men det er dog slet ikke nødvendigt at købe sig fattig for at kunne starte. De basale (og mest nødvendige) af tingene er simple ting såsom rebstykker, apportting - som kan flyde, apportting - som ikke kan flyde. En ting er dog vigtigere - nemlig en flydevest til føreren. Den er obligatorisk.
De fortalte, at der i løbet af sommeren har været afholdt et antal weekends, hvor interesserede medlemmer af klubben, er mødt frem for at deltage i træningen. Interessen har været pæn, men dog ikke overvældende. Alt i alt har der i løbet af sommeren deltaget ca. 15 hunde med deres mennesker. Nogle har været med flere gange, andre kun en enkelt. Interessen har været centreret omkring Københavns området og det er da også derfor, at alle træningsdagene har været afholdt i Greve, hvor der er gode strandforhold og hvor de ikke mindst har kunnet få lov af kommunen til det.
Selve øvelserne dækker meget bredt. Der trænes en del apportarbejde, både med apportering af flydende genstande og af genstande, som ligger på bunden og hvor hunden altså skal have hovedet under vand for at få fat i apporten. Der trænes udspring fra båd, udbringning af reb til person i vandet, trækning af båd, bjærgning af mennesker i vandet og meget mere.
De fortalte også, at der i Danmark endnu ikke findes et formaliseret regelsæt for vandarbejde. I Sverige han man i flere år haft sådanne regler med tilhørende prøver og det er disse regler med tilhørende prøvemomenter, man arbejder efter. Grethe og Kristian har da også flere gange været "hinsidan" for at være med i de svenske arrangementer med deres egne hunde. Lucky har endda bestået den grundlæggende prøve.
Skulle du nu have fået lyst til at deltage til foråret, når de starter op igen, så hold øje med posten og kontakt dem, når de melder ind om kommende arrangementer.
Se billeder fra vandtræning
Se flere billeder fra vandtræning

Julegåtur i Slagelse

Lørdag den 5. december 1998
I år var julegåturen henlagt til Vestsjællands "hovedstad" Slagelse, hvor vi mødtes på P-pladsen ved Slagelse Hallen. Fremmødet var ikke overvældende - 6 hunde med mennesker. En årsag til det lille fremmøde kunne være vejret (det håber jeg da det var). Det var nemlig rigtig julevejr. Det havde væltet ned med sne og det fik sikkert mange til at blive hjemme i den lune stue.
Men vi, der trodsede vejrguderne og mødte frem, fik en flot tur. Først 10 cm. tyk sne igennem anlægget. Derefter en snedækket, julepyntet by med masser af handlende mennesker hvoraf mange selvfølgelig skulle klappe og nusse, hvilket hundene syntes var helt fint. Jeg tror da også, at vi fik drysset en juletanke i flere hoveder om, at den næste hund måske skulle være en newfer. De interesserede fik adressen på vores hjemmeside, så kan de jo altid finde os der igen, hvis de får lyst. Desværre var der adgang forbudt for hunde i Vestsjællandscentret, så vi måtte "nøjes" med at varme os med en pølse på Restaurant Kolde Fødder og med den rigelige kaffe, som Åse havde brygget til anledningen.
  Se Kim's og Arno's billeder fra turen



Tilbage til hovedsiden