Apica LypticaPERUSTIEDOT
- Virallinennimi: Apica Lyptica
- Kutsumanimi: Api
- Skp: Ori
- Synt.: 03.07.1999, Englanti
- Rotu: Haflinger
- Säkäkork.: 160cm
- Koulutus: Re 145cm -- Me 120cm -- Ko Va B
- Rek.no: -

- Omistaja: Thunder
- Kasvattaja: Lena Olg
- Hoitaja: -


LUONNE
Hoitaessa: Api on hoitaessa joskus vähän levoton, ja rupeaa esittämään kovista, jos sitä pelkää. Luottavaisen hoitajan kanssa ihan kiva. Api ei tykkää jos sen karsinassa on tosiaan yli kaksi. Eihän siellä oikeasti saisikaan. Apille parhaaksi on, että sen karsinassa pörrää vain yksi ihminen. Api ei pullistele kun satulavyötä kiristää, mutta kuolaimia Api ei meinaa ottaa suuhun, vaan se nostaa päänsä aina ylös. Kyllä ne sille saa, jos kuolaimet on oikein houkuttelevat ja lämpimät.

Ratsastaessa/kisoissa: Api on ratsastaessa kuuntelevainen ja tasainen. Apilla on vauhtia ihan riittämiin, ja se saa aina hyvän ponnun esteelle. Api ei kamalasti säiky pikkujuttuja, mutta maastossa se säikähtää (eikä saata säikähtää) esim hirveä. Yleensä hirven nähtyään se nousee pystyyn, tai lähtee suoraapäätä laukkaan. yleensä sen saa rauhoitettua, jos itsekin pysyy mahd. rauhallisena, ja vaikka juttelee sille, ja samalla pidättelee. Api ei kamalasti välitä uimisesta, mutta kyllä se veteen menee. Api todella pitää esteistä, ja useimmiten on innokas estetunneilla,estekisoissa jne... Koulukin sujuu Apilta oikein hyvin, vaikka esteistä api enemmän pitää. Kisoissa Api on ihan rauhallinen, eikä ole mitään ongelmia. Näyttelyissäkin Apilla menee oikein hyvin.

Muuten/yleisesti: Taluttaessa Api on ihan kiva. Se kulkee hyvin vierellä, ja joskus laitumelle mennessä se saattaa mennä vähän nopeampaa, joten pitäkää hyvin kiinni ;) Lastatessa Api on oikein kiva. Se menee tosi hyvin traileriin, ja pois sieltä. Laitumelta haku sujuu ihan ok, ja tarhasta haku vielä paremmin. Karsinassa Api on kiltisti, paitsi "kiima-aikaan" se vähän potkii seiniä...


SUKUTAULU

i.Appel Boy ii.Abe ie.Ying's Aurora
e.Lypp Mim ei.Mr.Fly ee.MimmacaJÄLKELÄISET

Syntynyt Nimi Skp Omistaja i/e
--.--.---- - - - - // -KISAKALENTERI

Pvm. Ratsastaja Laji&jaos Luokka Kisapaikka Sijoitus
25.09.2004 Heidu esteet&- RE 100-140cm Tallirinki Daim 6/20ARVOSTELUT
ei arvosteltuKUVAGALLERIA ▼ (klikkaa oikeaan kokoon!)
©opyright
Tablen © HeiGGu (resolle 1024x768)
Kuvien © Cedar Lane Farm
Tekstien © Heidu


1