HIFK salibandy Fan Club
Makkari Extra
seppo
Pettymys Pasilassa
7. maaliskuuta 2005

HIFK:n kausi 2004-2005 päättyi nolosti, kun joukkue ei saavuttanut toistamiseen pudotuspelejä. Viimeinen ottelu oli kuitenkin hieno tapahtuma. Lätkän puolelta saadut fanit toivat hyvät avut fanipuolelle ja HIFK pelasi hyvää peliä niin ottelun alussa kuin lopussakin. Tämä ottelu ei tehnyt poikkeusta muista Salibandyliigan viimeisen runkosarjakierroksen otteluista ollen hyvin maalirikas. Melkeimpä kaikki maalit tehtiin fanipäädyn maaliin, joka kertoo HIFK:n ensimmäisen ja kolmannen erän hallinnasta, kun taas Erän toisen erän dominoinnista.

HIFK aloitti ottelun ryminällä, tehden neljä maalia ensimmäiseen erään. Varsinkin Ville Hautajoki loisti pitkästä aikaa ja tekikin ensimmäisessä erässä 1+1. Erän vauhti ei riittänyt HIFK:lle.

Toinen erä oli tylsä, lukuunnottamatta vastustaja-Erän Lauri Kapasta, joka mätti ns. luonnollisen hattutempun, tehden kolme maalia peräkkäin putkeen. Kun vielä Sami Lehtinen teki yhden, kipusi Erä tasoihin 4-4:ään, tuttu tapaus tämän kauden peleistä.

Viimeisessä erässä nähtiin jälleen hieman vauhtiakin, kun HIFK päätti pelata kauden viimeisen erän kunnialla loppuun, olihan fanejakin iso läjä hyökkäyspään kulmassa. Tiedot Seinäjoelta nimittäin kertoivat, että tervemenoa! Vahvasti ottelussa pelannut ja palkinnot kerännyt Ari Huopalainen iski kauden ensimmäisen (ja viimeisen) maalinsa komealla nousulla ja hyvällä vedolla. Perään vielä hieno tuuletus! Loppuerä olikin sellaista rytinää, jota HIFK olisi tarvinnut koko kauden ajan. HIFK:n kauden viimeisen häkin viimeisteli vuoden pienoinen pettymys Jarkko Lappalainen. Lopputulos 10-6 oli lopulta selkeä HIFK:lle ja pelaajat muistivat vielä käydä kiittämässä faneja ottelun lopuksi.

Niin siis päättyi HIFK:n kausi ja SPV jatkaa SSV:tä vastaan pudotuspeleihin. Lisää kauden lopusta:

salibandyliiga.fi
hifk.net
HIFK:n kauden ottelut

Vaikka HIFK:n miesten liigajoukkue tippuikin Fan Club on aikeissa mennä katsomaan HIFK:n A-junnujen pudotuspelejä. Siellä jengi on ollut aika suvereeni, joten mielenkiintoinen kevät on tulossa, jos se mitalikin siitä kirkastuisi. Myös lätkäjengin otteita seurataan tiiviisti, kun Petoluolassa taistelaan tänä vuonna tosissaan Kanada-maljasta. Analyysit ja kiitokset tulossa sitten myöhemmin keväästä.

-Arttu Lehtinen
Runkosarjan päätös
2. maaliskuuta 2005HIFK päättä kauden 2004-2005 runkosarjan kohtaamalla Erän kotonaan Pasilassa. Ainutlaatuinen tapahtuma on luvassa joten muista olla mukana meiningissä!

-Arttu Lehtinen
Salibandy aina on arvaamaton...
2. maaliskuuta 2005

HIFK:n kaudessa 2004-2005 on enää yksi runkosarjapeli jäljellä. Ratkaisu playoff-paikasta ei ole enää omissa käsissä.

Kaikki oli omissa käsissä 27.2.2005. Pallo putosi Pasilan parkettiin kello 17.00. Alusta asti oli selvää, että HIFK tulisi tänään haastamaan Happeen. Kovaa taistelevat sinipaidat eivät kumarrelleet turhaan kuvia, vaan iskivät heti kiinni. Mikael Stenvall oli HIFK:n tasitelija numero 1, ensimmäisessä erässä. Kun toinen Stenvallin osuma syntyi erän lopulla johti HIFK 3-1.

Toisessa erässä alkoi jo näyttää tutulta, että nytkö voitto siirtyy Happeelle, kun hirvipaidat kavensivat. Kuitenki loistava Fred Arlen jalkojenvälistä ammuttu veto upposi ja se antoi HIFK:lle sopivaa lisähappea vaikka Happee vielä yhden onnistuikin toisen erän loppuun väsäämään.

Kolmannen erän alkuun Happee päästettiin johtoon uinahduksen takia. Kuitenkin vasten kaikkia tämän kauden perinteitä, pystyi kuin pystyikin HIFK nousemaan (ehkä se johtui hyvästä kannatuksesta). Ville "Hauta" Hautajoen vaihto sisään filasta toi HIFK:lle kaksi maalia ja kun Make Olkkonen iski vielä yhden oli HIFK:n yllätys valmis, pudotuspelipaikka näytti selvältä.


...kaikki huomenna voi olla toisin. 1.3.2005, noin kello 19.00: Tikkurilassa on juuri pelattu ottelun AC HaKi-HIFK ensimmäinen erä. HIFK johtaa 0-2. Kaikki hyvin. Playoff-paikka takataskussa.

Jotain kuitenkin tapahtuu erätauolla ja kentälle marssii alavireinen HIFK. Tuttu näky tältä kaudelta. AC Haki, Vantaan ylpeys, paukuttaa nopeasti peräti neljä maalia HIFK:n häkkiin. HIFK saa vielä kavennuksen erän loppuun ja hieman lohtua on.

Erätauolla Lasse Eriksson ei löydäkään playoff-paikkaa takataskusta. Se on mahtanut kadota johonkin?

Kolmas erä ei tuo muutosta, HIFK häviää 5-3 ja enää mikään ei ole omissa käsissä...

Jos spekulointi kiinnostaa:
salibandyliiga.fi
hifk.net

-Arttu Lehtinen
Final Countdown
22. helmikuuta 2005

HIFK salibandyn miesten edustusjoukkue kaartaa Salibandyliigan loppusuoralle aivan SPV:n kannoilla. Pisteen ero on pieni, mutta siltikin niin suuri. Vaikkakin HIFK onnistui hankkimaan pisteet Kirkkonummen Rangersilta, pystyi kovakuntoinen SPV nappaamaan tasurin Josbalta. Myös HaKi Hakunilasta on mukana heikoin mahdollisuuksin pleijariviivan taistoissa. Veitsi kurkulla siis mennään...

HIFK:n manageri Tom Sandell ottaa kantaa omalla agressiivisella tavallaan viimeisten kierrosten taisteluihin HIFK:n virallisilla sivuilla. Toivottavasti Tompan tyyli välittyy loppukierroksilla myös joukkueeseen.

On myös välillä ollut kummallista seurata HIFK:n peluutusta. Kauden alussa koviksi miehiksi leimatut pelaajat istutettiin penkille viimeisessä Rangers-pelissä. Onko HIFK:lla todella varaa lepuuttaa näitä miehiä? Oli hyvin lähellä etteikö ainakin puolet pisteistä olisi kadonneet pimeälle Kirkkonummelle. Toivottavasti lepuutetut miehet ovat nyt vireessä... Myös Ilu Bedretdinin puuttuminen edelleen HIFK:n maalinsuulta kummastuttaa. Ilulla on taidot pitää peli hallussa 60 minuuttia, miksi hän ei pelaa? Myös Riku Kekkosen katoaminen peleistä ihmetyttää faneja. Missään nimessä ei kuitenkaan ole aika heittää kirvestä kaivoon, nythän tämä vasta alkaa. Toivotaan että Eriksson valitsee oikein ja sytyttää asennevammasta pitkään kärsineen HIFK:n, nimittäin se on valmentajan tehtävä.

Pienet analyysit tulevista vastustajista:

Happee, 27.02.2005 klo 17, Pasila:
Kohosen ja Riitesuon tähdittämä Happee majailee sijalla kolme sarjataulukossa. Joukkue pelasi alkukauden mallikkaasti ja taisteli runkosarjan voitosta sillä vauhdilla. Kuitenkin kun kylmä talvi alkoi kääntyä vähän vähemmän kylmään, alkoi myös Happeen ote hieman kadota pelistä. Kuruununa tälle kaikelle tappio HaKille 30.1. Viime viikkoina Happee palasi takaisin voittokantaan, mutta viimeisimpänä Erä vei voiton Mosalla. Jokatapauksessa Happeessa on muutama maailmanluokan yksilö ja hyvä pelihuumori, joka tekee joukkueesta aina kovan vastuksen. Tietty epävarmuus on Happeen kohdalla väistämätön ja tässä onkin HIFK:n avain yllätykseen.

AC HaKi, 1.3.2005 klo 18.30, Tikkurila:
Viimevuosien rakas ystävä pudotuspeliviivakamppailuista on tänä vuonna kaukana playoff-paikasta. Vain ihme voi pelastaa Hakunilan ylpeyden. HaKi tarjoilee kuitenkin kannattajilleen ja vastustajilleen varmasti taistelua loppuun asti, joten joukkuetta on turha aliarvioida. Tilastot ovat muutenkin HaKin puolella, sillä se on vienyt molemmat joukkueiden keskinäiset kamppailut maalierolla 14-11. Tasaista on siis ollut. Joukkueesta löytyy muutama kova yksilö, joita kannattaa seurata. Kapteenin-nauhaa kantava ex-SSV Sakari Montonen, maalitykki ja kauden komeetta Tom Lanaeus ja puolustustpäästä Perttu Raitala ja maajoukkueen ykköstorjuja Henri Toivoniemi.

Erä, 5.3.2005 klo 17, Pasila:
Vihdoin Tapanilassa saadaan nauttia juniorimyllyn ja kovan työn tuloksista playoff-paikan muodossa ja vielä sijalta 6. Lauri Kapasen johtama Erä-hyökkäys on latonut tarpeeksi maaleja, vaikka maalierokin on miinuksen puolella. Kotikentällään erittäin vahva joukkue joutuu pelaamaan ottelunsa HIFK:ta vastaan vieraissa, Pasilan parketilla, eikä rakkaalla Mosan matolla. Mosan maton taiasta kertovat varmasti kotivoitot niin Happeesta kuin SSV:stäkin, tältä kuulta. Vieraskentän pelosta taas tappio Rangersille vieraissa. HIFK:n pitää pystyä pitämään kurissa Kapasen ja Kukkolan kova hyökkäys. Maailmanluokan veskaria ei Erä-luukulta löydy, joten mahdottomia klap-klapeja ei tarvitse esitellä.

Loppuohjelma taisteluissa:

26.2 Erä-SPV

27.2 SPV-OLS
27.2 HIFK-Happee
27.2 Rangers-HaKi

1.3 HaKi-HIFK

5.3 HIFK-Erä
5.3 SPV-Rangers
5.3 OLS-HaKi

HIFK salibandy Fan Club pyrkii pääsemään molempiin kotiotteluihin, ikävä kyllä reissu Tikkurilaan estyy. Fan Club on paikalla, ole sinäkin ja näät playoff-tyyppistä viihdettä, ennen kuin playoffit edes alkavat ja kannusta HIFK voittoon!

-Arttu Lehtinen
HIFK saalisti tärkeät pisteet Rangersilta
19. helmikuuta 2005

HIFK voitti Rangersin Pasilassa lukemin 4-3 jäähyisen ottelun jälkeen. Jäähyt johtuivat varmastikin siitä, että ottelu oli molemmille tärkeä, Rangersin sarjapaikan säilytys ja HIFK:n viime kaudesta tuttu pudotuspelipaikka-taistelu.

Ensimmäisessä erässä vastuuta siirreltiin molemmin puolin ja veskarit kummassakin päissä torjuivat vaarallisimmat tilanteet. Eli ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty. Jäähyjä nähtiin kolme, kaksi IFK:lle ja yksi Rangersille.

Toisen erän alkuun HIFK avasi maali, kun "Freddie" Arle pääsi näpäyttämään rystyllä irtopallon maaliin. Ihme kyllä syöttäjäkin löytyi ja hän oli "Sampo" Kaarnamaa. Peli oli kuitenkin hermoilevaista edelleen. Rangers tuli tasoihin Haudan jäähyn aikana, kun Janne Laine pääsi laittamaan pallon maaliin.
Erän toinen puolisko oli HIFK:n. Ensin "Make" Olkkonen syötti päädystä laidassa vapaana olevalle Saimon Riihelälle, joka ampui suoraan syötöstä pallon yläpörsään. Sitten kapteeni Lappalainen huitaisi pallon vain maali kohti HIFK:n pyörityksen jälkeen ja pallo ehti mennä juuri ja juuri maaliin ilmassa ennen kuin ex-HIFK Ylänen huitaisi sen pois. Rangers protestoi tätä maalia, mutta tuomari oli hyvin sijoittunut, kuten myös allekirjoittanutkin. Erä tauolle siis HIFK:n 3-1 johdossa.

HIFK:n viimeisen maalin iski 7 minuuttia ennen pelin loppua ex-Rangers Antti Lepola, Tommi Aron syötöstä. Rangers kuitenkin jaksoi vielä yrittää ja pääsivät maalin päähän. Kinanen laukoi yli viidellä neljää vastaan maalin ja sama mies toistamiseen, nyt kuudella kolmea vastaan. Lopussa nähtiin vielä Lasse Erikssonin poistaminen vaihtoaitiosta epäurheilijamaisen käytöksen takia.

Tähtiä saivat: 2+1 tehot tehnyt Jere Kinanen,
HIFK:lta uurastanut "Sampo" Kaarnamaa ja
Rangersia pystyssä pitänyt Niko Ylänen

Seuraava kotiottelu on viikon päästä Jyväskylän Happeeta vastaan. Eli 27.02.05 kello 17:00. Tervetuloa kannustamaan HIFK voittoon!

-Juho Lehväslaiho

Vapari
Ulkoasua päivitetty
2. helmikuuta 2005

Ulkoasua on viilailtu tulevia playoffs-mittelöjä varten (parempi jätkät siis ohittaa se SPV! ;) ) Yläosan painikkeet ja yläbanneri pistettiin kokonaan uusikisi ja uutisten päivittely varmasti tihenee, kun HIFK:n ryhdistäytyminen alkaa. Viimeaikoina Fan Clubin osallistuminen peleihin on ollut hieman harvaa, johtuen omista peleistä, ym. Nettipäivittely on siis myös kärsinyt hieman.

-Arttu Lehtinen
HIFK kriisissä vuoden alusta

HIFK on aloittanut Lasse Erikssonin hallinnassa kevätkauden surkeasti. Kauan mainostettu sairastuvan tyhjeneminen luvattiin auttavan HIFK:n ongelmia, mutta tilanne näyttää lähinnä päinvastaiselta. HIFK:n tekemisestä on huokunut alle oman tason pelaaminen ja hengettömyys. Fan Clubia on myös suuresti ihmetyttänyt kummalliset kovien miesten penkille istuttamiset. On toki hienoa, että omat junnut pelaavat tärkeitä pelejä, mutta kaikkea vastuuta ei yksinkertaisesti voi langettaa Tommi Aron ja Miro Herlinin harteille. Riku Kekkosen tilanne on myös ihmetyttänyt fanikerhoa, missä "Keksi" on? Maalivahtiongelma on ennallaan, mutta se johtuu myös osittain puolustuslinjojen löystymisestä. Fan Club haluaisi nähdä Ildar Bedredtinin maalin suulla.

Tässä vaiheessa voidaan sanoa, että Lasse Eriksson on ollut suuri pettymys, mutta tässä vaiheessa on turha luovuttaa, nythän se vasta alkaa! HIFK on pelannut itsensä huonolla viime aikojen pelillään tukalaan tilanteeseen, joka voi päättyä runkosarjan päätteeksi niin pudotuspeleihin tai karsintoihin. Ollaan siis samassa tilanteessa kuin viime kaudella samassa kohtaa.

Tänään HIFK matkasi Josban vieraaksi ja otti turpaansa 9-5. Positiivisena Michael Zoss iski Joensuussa hattutempun ja palasi takaisin pisteille. HIFK johti jo 0-3, mutta Josba nousi vahvan toisen erän turvin selvään johtoon, jota Zoss, syöttäjänä Lievonen, yrittivät kaventaa, mutta bussillinen pettyneitä HIFK:laisia lähti pitkälle matkalle kohti Stadia...

Loppukauden vastustajat löytyvät joka puolelta sarjataulukkoa, joten tärkeitä matseja on edessä:

29.01.05 15:00 HIFK - OLS
30.01.05 17:00 SPV - HIFK
16.02.05 18:30 Gunners - HIFK
19.02.05 17:00 HIFK - Rangers
23.02.05 18:30 Classic - HIFK
27.02.05 17:00 HIFK - Happee
01.03.05 18:30 AC Haki - HIFK
05.03.05 17:00 HIFK - Tapanilan Erä

-Arttu Lehtinen
HIFK haastaa Euroopan kolmosen

Sunnuntaina 16.1. on HIFK:lla tärkeät pisteet kyseessä kun joukkue kohtaa Euroopan Cupissa pronssille yltäneen SSV:n, vierasottelussa sen omalla kotikentällään (Pasilan UH).

SSV on otteluun lähtiessä selkeä ennakkosuosikki ja HIFK:n mahdollisuudet lepäävät lähinnä SSV:n väsymyksessä EC:n jälkeen ja oman joukkueen nälässä näyttää ensimmäisen kerran tällä kaudella kuka on Stadin kingi!

Aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet molemmat SSV:n selkeään voittoon (7-3 ja 8-3) ja tulee päättymään nytkin ellei HIFK saa omaa peliään kuntoon!

Tästä sitten alkaa Fan Clubin kevätkausi ja toivomme että HIFK esittää loisto-otteita ja näyttää Suomen parhaiten tienaaville salibandymiehille miten tätä lajia pelataan!

-Eelis Kyrö
Kuvia syyskaudesta

Joulun kunniaksi muutamia kuvia syyskaudesta Kuvagalleriassa!

-Arttu Lehtinen
Syyskausi pakettiin

HIFK:n syyskausi on yhtä ottelua vaille valmis. Monenlaista peliä mahtui syksyyn, niin hyvää kuin huonoakin. Kaikki päättyi kuitenkin pommiin. Marko Paju erosi joukkueen päävalmentajan paikalta ja häntä saapui korvaamaan Lasse Eriksson.

Alkusyksystä HIFK oli hyvässä vireessä. Kohtuullinen menestys Into North Cupissa ja kesän hyvä valmistautuminen antoivat HIFK:lle hyvän startin kauteen, vaikkakin avausmatsissa SSV oli parempi. HIFK otti kuitenkin tärkeitä päänahkoja Josbalta, Erältä ja Rangersilta nousten kohisten sarjataulukossa. Komeettana hääri ulkomaalaisvahvistus Michael Zoss.

Lokakuun alun matkat "Nääsvilleen" olivat kuitenkin synkkiä. Molemmat manselaiset nöyryyttivät HIFK:ta ja joukkue sai palata takaisin maanpinnalle. Sopivaan paikkaan Pasilaan vieraaksi saapunut SPV kaatui maali-iloittelussa.

Seuraavaksi alkukaudesta kovaan vireeseen päässyt Happee, kohtasi HIFK:n niin YLEX Cupissa kuin Liigassakin. Niukka tappio Cupissa tiputti HIFK:n pois kahinoista ja kun vieraissa Happee vielä jyräsi HIFK:n, oli soppa valmis. Ahdinkoa syvensi AC HaKi, joka kaappasi pisteet Pasilasta.

HIFK otti vielä tärkeät voitot Rangersista ja Oilersista, mutta sitten alkoiu syvä alamäki: 7 ottelua, 6 tappiota, 1 voitto ja sekin sarjan heittopussista, OLS:stä.

Joulukuuhun mahtui monta tappiota, 10-vuotis juhlaottelu, joka keräsikin hyvän määrän katsojia ja Raine Laineen paluun kokoonpanoon. Lopuksi Marko Paju ulos joukkueesta tappiollisen Vantaan reissun jälkeen.

Janne Tähkän mailasotkut, maalivahtipeli ja Tom Sandellin viiltävä kritiikki kuului myös HIFK:n syyskauteen. Sandel jylisi niin Urheilulehdessä, kuin HIFK:n virallisilla nettisivuillakin. Hyvänä plussana HIFK:n markkinoinnin työn tuloksena HIFK:n katsojaluvut lähtivät "räjähdysmäiseen" nousuun. HIFK kipusi aivan kärkipaikoille yleisökeskiarvossa, jättäen muut Stadilaiset taaksensa.

On kuitenkin aika siirtää katseet kevääseen ja sen tärkeisiin otteluihin. Vastassa on ainoastaan kovia joukkueita, joita yhtäkään ei löysäillen voiteta. Seuraavia henkilöitä on hyvä seurata myös kevätkaudella:

Raine Laine, joka teki paluun joulukuussa ja otti heti tärkeän johtavan roolin kokoonpanossa. Itse Raine on veikkaillut huippukuntoa helmikuulle. Varmasti tulee olemaan tärkeimpiä pelaajia niin hyvässä kuin epäonnistuessaan pahassakin.

Kari Koskelainen, joka piti HIFK:n sisäisen pistepörssin kärkipaikkaa syyskaudella rautaisesti hallussaan. Kartsa pystyy varmasti vieläkin parempaan ja tulee olemaan liekeissä.

Lasse Eriksson, joka korvasi Marko Pajun. Miten monet mitalit voittanut koutsi saa HIFK:n pelaamaan?

Hebe Huhtala. Pystyykö mies pitämään ykköspakin roolinsa, kun Ari Huopalainen puhkuu itseluottamusta, kohta palatessaan kentälle.(;

HIFK pelaa viimeisen syyskauden ottelunsa vieraissa 12.12. SPV:n, jonka pelottavat fanit tuovat sen kuuluisan "kuudennen kenttäpelaajan" seinäjokelaisten kentälliseen.

HIFK:n seuraava kotipeli HIFK - Happee 15.01.2005 kello 18.30! Tule näkemään, kun HIFK haastaa Kohosen ja kumppanit.

HIFK salibandy Fan Club toivottaa hyvää Joulua kaikille niille, jotka ovat näitä sivuja jaksaneet selailla. Teille me teemme tätä nettityötä, kiitos!

-Arttu Lehtinen
Makkari Extra uutena lisänä!

Fan Clubin kovaäänisimmän jäsenen, Makkarin, juttuja on nyt luettavissa oikealta ylhäältä löytyvässä Makkari Extra-linkissä!

-Arttu LehtinenUutisarkisto
seppo