Pääsivu

Orit
Tammat
Nuoret hevoset

Toiminta
Kasvatus
Myyntihevoset

Yhteydenotto
Linkkilista


GREGORIO HRW

virtuaalihevonen  *  a sim game horse  *  takaisin oreihin


 • Gregorio HRW, alias "Fred"
 • trakehner, ori
 • tummanruunikko, 167cm, VH-00000
 • synt. 10.08.2008,   v. (oma ikääntyminen)
 • ko helppo B, re 120cm; estepainotus
 • kasv. Siiri K. / HR Warmbloods
 • om. Siiri K. / HR Warmbloods
 • 0 ERJ-sijoitusta
  Koulutusvaiheessa

  Ei meriittejä

  © Celle


  Gregorio HRW tuli hankittua - tai paremminkin teetettyä - talliin elokuussa 2008, kun huomasin Silentin jättäneen ilmoituksen Kingsvalleyn oreista, joita tarjottiin jalostukseen myös ulkopuolisille tammanomistajille. Joukossa oli muutama uusi, ja hieman enemmän siittolan jo kokeneempia oreja, jotka olivat jo viimeistä kertaa tarjolla. En tietenkään voinut ohittaa tarjousta kun joukossa olivat trakehner Gordian II ja ratsutäysiverinen Yellow Cab xx, joten pyysin astutuksia molemmista oreista ja Silent suostui niihin. Luonnollisesti päätin jättää kummatkin itselleni, eihän minulla kyseisistä hevosista ennen jälkeläisiä ollutkaan.

  Luonteeltaan Gregorio HRW, tallilaisten kesken tosin letkeästi vain "Fred", on tullut paljolti isäänsä Gordianiin, jonka mukaan ori on itseasiassa nimensäkin saanut. Fred on käytökseltään useimmiten hyvin hyvätapainen ja herrasmiesmäinen, se tottuu nopeasti uusiin tilanteisiin ja on mitä ihmisystävällisin kaveri. Ori oli nuorempana tosin välillä turhankin rasavillimainen luonne, mutta liika energia on onneksi saatu ajanmyötä siirrettyä enemmänkin kisaradoille kuin kotipuoleen.

  Käsitellä Fred on suppeasti kuvailtuna ihan ok. Se ei tallissa viitsi turhasta hötkyillä, ja suostuu yhteistyöhön lähes minkälaisten ihmisten kanssa tahansa. Se ei viitsi myöskään vetää herneitä nenään hoitajan tekemistä virheistä tai vaikkapa aikataulun myöhästymisestä: ori on tallissa varsin letkeä ja useimmiten sen tapaakin vain nuokkumasta silmät kiinni omasta karsinastaan - toisin kuin useimmat muut orimme tekevät. Fred on miellyttävä hevonen hoitaa, sen kanssa eivät niin arkiset kuin vähän erilaisemmatkaan hoitotoimenpiteet juurikaan ongelmia tuota, joten sen uskaltaa laskea ainakin osiltaan myös lasten käsiin. Tietyissä tilanteissa Fred kuitenkin vähän kipakoituu ja sanoo vastalauseensa, kuten hyvänä esimerkkinä satulavyötä kiristäessä: se nyt on jotain, mitä tämäkään ori ei voi sietää. Muutoin Fred käyttäytyy herrasmiesmäisesti ja suostuu yhteistyöhön.

  Taluttaessa Fred ei juurikaan poikkea tallimme muista oreista: ulos päästessään nukkumatista kuoriutuu ihan oikea "iso poika", joka hirnahtelee tammoille, esiintyy pienellekin yleisölle (= mahdolliselle hoitajan mukana olevalle henkilölle) ja rehentelee toisille hevosille. Fred on melkoinen machoilija, joten mikäli ulos lähdetään pidemmällekin matkalle, kannattaa sille ehdottomasti varata mukaan päähän suitset sekä suuhun orikuolaimet. Lyhyimmillä matkoilla varusteiksi kelpaavat riimun lisäksi ketju turvan ympärille, jotta pienetkin vaaratilanteet pystyttäisiin minimoimaan.

  Ratsastaessa ori käyttäytyy ailahtelevasti. Uusia ratsastajia se testailee erittäin mielellään nakkelemalla niskojaan, puremalla kuolaimiaan ja käyttäytymään muutenkin kovin varsamaisen uppiniskaisesti: se ei suostu yhteistyöhön pilottinsa kanssa mikäli tämä ei ole jo heti alkumetreillä täysillä mukana hommassa ja laittamassa rakkariratsuamme ruotuun. Fred on kuitenkin rauhoittuessaan ihan selväpäinen ratsu, joka omaa suuret liikkeet. Ravi ei ehkä ole se miellyttävin istua, mutta laukka kelpaa jo paremmin. Koulupuolella orin kanssa ei oikein olla koskaan päästy loistamaan, sillä sen vähän hätiköivä tapa suorittaa annetut tehtävät ei varmastikaan hurmaisi tuomareita. Lisäksi se, että hevonen ei omaa niitä kauneimpia liikkeitä, vaikutti kyllä suvun kanssa uravalintaan. Rataesteillä Fredin siis voisi sanoa olevan elementissään, vaikkakin se on kovin varovainen ja välillä vähän epäluotettavakin ratsu. Esteistä yli meneminen riippuu hyvin paljon ratsastajasta, sillä ori kieltää varmasti mikäli ratsastaja on vähänkin kiinni suussa tai epävarma. Orin hyppytyyli on kuitenkin pienestä hätäisyydestä huolimatta melko varovainen ja puhdas.


    i. Gordian II   ii. Gordian   iii. Lord of the Lakes
    iie. Georgiana
    ie. Catarina II   iei. Catador
    iee. Buzz Bonita
    e. Renaissance   ei. Bauer von Abeln   eii. Botschaft
    eie. Bayere
    ee. Wortwitz   eei. Wortgefecht
    eee. Elfenhaft


  Jälkeläiset ja jalostusinfo
  Gregorio HRW ei ole tällä hetkellä tarjolla jalostukseen.

  01: trakehner-o. nimi, s. 00.00.2000, e. nimi


  Kilpakalenteri (merkittyinä vain voitot ja sijoitukset)

  Ei vielä toistaiseksi.

  © Siiri K. & GS