etusivu  *   hevoset  *   toiminta  *   kontakti

fwb-o. COLORADO T'AIMER, aka "Ossi"
synt. 15.05.2006,   v. (YIL)
ruunikko, 169cm, VH-34360
ko Grand Prix - re 80cm, koulupainotteinen
kasv. Milli M, om. Siiri K. / HR WB's

Kilpailee tällä hetkellä aktiivisesti kouluratsastuksessa vaativalla tasolla.


© Ribbleton & Remi Studs


Colorado T'aimerin ostin kasvattajaltaan Milliltä, kun löysin Vista Ridgestä kasan myytäviä hevosia. Muistaakseni olin oriista tarjonnut joskus aikaisemminkin jollakin foorumilla, mutta silloin ori ei vielä lähtenyt uuteen kotiin. Laitoin Millille ostotarjousta sähköpostitse, ja minullehan ori sitten lähti - olihan meillä jo ennestään yksi hänen kasvattinsa, Champion-palkittu tamma Acordio Dream. Samalla ostokerralla mukaani pääsivät myös tammat Alvareza ja Xsiara VR.

Luonteeltaan Colorado T'aimer, alias "Ossi", on varsin rauhallinen ja kiltti hevospersoona – itse asiassa yllättävän epäorimainen näin oriksi. Ossia voisi kuvailla yhdeksi tallimme kulmakivistä; tyyni ja viisas olemus on aivan omiaan kaiken muun hälinän keskellä, niin hevoslaumassa kuin muutenkin. Ossi ei viitsi stressata juuri mistään, sillä se tasan tietää mitä on tekemässä ja tekee sen mieluusti myös itse. Joskus olen kuullut tätä hevosta kuvailtavan itsepäiseksi, mutta minä sanoisin sen olevan vain viisautta: Ossi tekee kaiken niin kuin itse sen parhaaksi näkee, välittämättä vähääkään esimerkiksi ratsastajansa mielipiteistä.

Hoitaessa Ossi on äärettömän mukava. Sen herrasmiesmäinen luonne ja kiltteys vetävät kyllä vertoja kaikelle, joten tähän hevoseen uskallan suositella tutustumista todella lämpimästi. Tallissa Ossi käyttäytyy myös kovin seurallisesti, ja se mielellään on mukana hoitajansa touhuissa. Orin kanssa saa kuitenkin olla tarkkana siitä, että tekee kaiken oikein, sillä tämä hevonen ei todellakaan siedä virheitä, mutta jos sellaisia tulee, se korjaa ne varmasti. Joskus tämä ylitsepursuavaksi viisaudeksi kutsuttu luonteenpiirre tuo mutkia matkaan, mutta kun ajattelee asiaa siltä positiivisemmalta puolelta, voi ihan yllättyä ajatuksesta, että kuinka viisas ja selväpäinen hevonen sitä meillä tallissamme seisookaan.

Ratsastaessa Ossi käyttäytyy niin kuin siltä voisi odottaakin; arvokkaasti ja aina niin kadehdittavan tyynesti. Tätä hevosta tuskin pystyy hermostuttamaan millään, ja se saa rauhallisuudellaan myös muutkin hieman hellittämään kaikesta stressistä ja jännityksestä. Ratsuna Ossi ei yllättäen kuitenkaan ole mikään jokatytön hevonen, vaan ori toimii vain kokeneilla ja osaavilla ratsastajilla. Kuten aiemmin kävikin ilmi, ei ori siedä minkäänlaisia virheitä niin ratsastajaltaan kuin hoitajaltaankaan, joten Ossin kanssa saakin olla erittäin tarkkana omien apujensa ja ratsastamisensa kanssa. Kunnolla kulkiessaan Ossi on kuitenkin äärettömän palkitseva ja upea kokemus.

Ossi on kuin luotu kouluratsuksi, joten siihen suuntaan olemmekin orin kanssa painottuneet. Tältä hevoselta luonnistuvat ongelmitta vaativammatkin liikkeet ja liikesarjat, ja se tuntuu kuin naureskelevan sille, miten helppoa sen elämä aina tuntuu olevan. Ossi on ratsuna todella varma itsestään, joten joskus sen itsevarmuus yhdistettynä todella viisaaseen päähän saavat sen vaikuttamaan itsepäiseltä ratsastaa. Tosiasiassa ori kuitenkin tuntuu vain tekevän sen, miten parhaaksi näkee ja välittämättä muiden mielipiteistä. Oikeanlaisten ratsastajien kanssa Ossi kuitenkin sulautuu kuitenkin saumattomasti yhteen, eikä ori joudu tekemään omanlaisiaan ratkaisuja missään asiassa.  i. KWB Colorado   ii. Ruskan Denver   iii. Brancaro Z
  iie. Ch. Everlasting NR KTK-III
  ie. Star Sky's Golden Elite KTK-III †   iei. K.K. Elite
  iee. VIR MVA Ch. RG Golden May KTK-II
  e. Amaté T'aimer   ei. Rembrant T'aimer   eii. Domiro T'aimer
  eie. Pokulan Fiinbrant
  ee. Dream's Amaté   eei. VIR MVA Ch. Rommel's Dream KTK-II
  eee. V.R. Adeveel KTK-III


Jälkeläiset

01: fwb-t. Call Letter Blues HRW, s. 30.04.2008, e. Sabina Chapie


Kilpakalenteri (vain voitot ja sijoitukset)

KRJ-kouluratsastus - yht. 11 kpl.
04.09.2007 lk. helppo B, Mörkövaara, sija 3/172
25.09.2007 lk. helppo C, KRJ-Cup, sija 23/224
28.10.2007 lk. helppo C, WWR, sija 3/27
28.10.2007 lk. helppo B, WWR, sija 3/36
15.11.2007 lk. helppo C, KRJ-Cup, sija 26/264
16.12.2007 lk. helppo C, WWR, sija 2/18
12.01.2008 lk. Grand Prix, O'Berry, sija 7/67
15.01.2008 lk. vaativa B, KRJ-Cup, sija 15/284
16.01.2008 lk. Intermediaire I, KK Keanne, sija 8/72
20.01.2008 lk. vaativa A, Charmeur Dressage, sija 9/114
08.02.2008 lk. kür: vaativa B, Cecilie Riders, sija 1/88
Layout © Siiri K.  *   Koristekuvat © Jacques Toffi