etusivu  *   hevoset  *   toiminta  *   kontakti

fwb-t. D's RHAPSODY IN RED, aka "Raisa"
synt. 09.11.2007,   v. (YIL)
rautias, 166cm, VH-39523
ko Intermediaire I - re 100cm, koulupainotteinen
kasv. Chao / Dakota, om. Siiri K. / HR WB's

Kilpailee tällä hetkellä aktiivisesti kouluratsastuksessa helpoissa luokissa, siirtyen vähitellen vaativampiin.


© Jacques Toffi


D's Rhapsody In Red tuli minulle pienenä yllätyksenä. Huomasin eräänä syyspäivänä mielenkiintoiselta vaikuttavan koulufwb:n olevan varattavissa, joten kävin tekemässä lähempää tuttavuutta tapauksen kanssa. Varsa oli sitten suvultaan ja kaikinpuolin olemukseltaan todella hieno, joten jätin siitä sitten tarjouksen. Muutaman viikon kuluttua kasvattaja ottikin minuun sitten yhteyttä ja kertoi myyvänsä varsan mielellään meille. Itse olin aluksi aivan unohtanut tarjonneeni tällaisesta, mutta en voinut kieltäytyä tilaisuudesta; kerranhan sitä tällaisen käsiinsä saa.

Luonteeltaan D's Rhapsody In Red, eli ihan vain "Raisa", on perinyt luonteensa karkeasti sanottuna puoliksi isältään, puoliksi emältään. Tamma on varsin temperamenttinen ja aktiivinen persoona, mutta samalla se osaa kuitenkin olla käsitellessä kaikesta kipakuudestaan huolimatta ihan simppeli ja kiva. Raisa on vahvatahtoinen ja aika määräilevä, mutta oikeanlaisella käsittelyllä ei sen kanssa pitäisi mitään sen suurempia haittoja tulla eteen.

Hoitaessa Raisa testaa tulokkaan heti alusta alkaen, eikä varmasti jätä säälimisen varaa missään vaiheessa. Tammalle täytyykin heti kättelyssä näyttää kaapin paikka, sillä kerralla komentaminen riittää Raisalle hyvin; tamma ei ensimmäisen sanomisen jälkeen viitsi enää pistää kampoihin, vaan tyytyy käyttäytymään rauhallisemmin ja voisipa sitä sanoa jopa sen jälkeen ihan helpoksikin. Se on hyvin miellyttävä käsitellä kunhan tosiaan pomo on saatu selville, joten Raisan kanssa tuskin tulee arkipäiväisissä asioissa (harjaus, satulointi, kavioiden puhdistus...) seinä vastaan kovinkaan äkkiä sen jälkeen. Tamma osaa olla halutessaan ihan yhteistyöhaluinenkin, vaikka joskus sitä täytyykin hieman maanitella ja suostutella mitä erilaisempiin toimenpiteisiin; niihinhän kuuluvat ne tavalliset, pesu, kengitys, eläinlääkäri sekä klippaus. Näistä ensimmäinen ei tuota niin suurta päänvaivaa, mutta varsinaisen aivoriihen se osaa kyllä kehitellä niin eläinlääkärille, kengittäjällekin ja hoitajaparalleen - kaikki, yllätys yllätys, tammalle täysin tuttuja. Pienen riitarupeaman jälkeen Raisa kuitenkin useimmiten huokaisee ja luovuttaa, sillä mikään hirmu voitontahtoinen ja riidanhaluinen se ei ole.

Taluttaessa Raisa käyttäytyy yllättävän hyvin kuin mitä tallissa voisi kuvitella. Tamma ei lähde heti ulos päästyään riehumaan jokaiseen ilmansuuntaan, vaan tulee tyynesti hoitajansa perässä siihen suuntaan mihin määrätään. Mikäli sää kuitenkin sattuu olemaan varsin tuulinen, voi olla varma, ettei tämän herkkiksen kanssa hirmu pitkälle voi päästä; jos jotakin hevonen voi mahdollisimman paljon inhota ja nyrpistellä, on se Raisalle sateinen ja tuulinen ilma. Tällaisella kelillä tamman onkin parempi pysytellä ihan sisätiloissa ennen kuin pahempia onnettomuuksia pääsee sattumaan.

Ratsastaessa Raisa kaipaa alusta vähän herättelyä, sillä se tuntuu joka kerta olevan yhtä haluton yhteistyöhön minkäänlaisen ratsastajan kanssa. Tomeralla hoputuksella ja vähän suostuttelevalla tyylillä siitä saa kuitenkin karisteltua unihiukkaset silmistään ja jopa liikkumaan eteenpäin. Parhaiten Raisa toimii rauhallisella ja kärsivällisellä ratsastajalla kaksin, sillä toiset hevoset saavat sen keskittymisen herpaantumaan vähän minne sattuu - lähinnä siitä syystä, että tämä erakko ei siedä muita lähietäisyydellä. Tamman työnteko tyssää varmasti heti siihen, jos joku uskalikko karauttaa vähänkin liian lähelle - ja sehän toki tarkoittaa sitä, että koko edellinen työ on aloitettava alusta. Jos kuitenkin tammalle annetaan tilaa työskentelyyn ja ratsastajan kanssa yhteistyö pelaa, ei tässä hevosessa ole valittamista. Se omaa hyvin kauniit liikkeet ja on aika kevytkin, eikä tarvitse paljoa suostuttelua kun sen saa viritettyä oikenlaiselle tuulelle.  i. MSC Angel Of Destruction   ii. Ch. Artofselfdestruction KTK-I †   iii. Rivulet's Si Joile KTK-III
  iie. Adamant Nin
  ie. Music's Angel   iei. VIR MVA Ch. Sultan I Deverce KTK-II †
  iee. VIR MVA Ch. Mystical Avenue KTK-II †
  e. Denali Frog   ei. Chetana WL   eii. Wolfie D
  eie. Serafi Sun
  ee. Adoro's Dredelle   eei. Dermot Owin
  eee. Petronille GER


Jälkeläiset

01: fwb-o. nimi, s. 00.00.0000, i. nimi


Kilpakalenteri (vain voitot ja sijoitukset)

KRJ-kouluratsastus - yht. 3 kpl.
10.04.2008 lk. helppo C, Sarkasmi, sija 4/88
14.04.2008 lk. helppo B, ROWDY, sija 6/60
16.04.2008 lk. helppo B, Orgomny, sija 7/50
Layout © Siiri K.  *   Koristekuvat © Jacques Toffi
1