etusivu  *   hevoset  *   toiminta  *   kontakti

fwb-o. CONFUSION Z, aka "Tuksu"
synt. 01.07.2004,   v. (YIL)
musta, 164cm, VH-41463
ko Grand Prix - re 70cm, koulupainotteinen
kasv. Veera N., om. Siiri K. / HR WB's

Kilpailee tällä hetkellä aktiivisesti kouluratsastuksessa tasolla Intermediaire-Grand Prix.


© Grönwohldhof


Confusion Z oli pienen harkinnan tulos. Kun huomasin Veeran ilmoituksen vanhemmista kasvattihevosistaan, kiinnostuin heti; Veeran työstä kasvattajana olen pitänyt kovasti, etenkin näistä vanhanlinjan hevosista, ja Confusionin huomattuani olin myyty. Silti mietiskelin kuitenkin tovin ennen tarjouksen jättämistä, olihan meillä jo oreja omastakin takaa ja Livingstone ennestään yhden suvussa suoraan isälinjassa, mutta tunnetusti huonon itsekurini ansiosta jätin orista tarjouksen ja Veera möi hevosen minulle. Näin jälkeenpäin en kuitenkaan ole osannut tätä katua, onhan Confusion suvultaan kuitenkin äärimmäisen hieno tapaus.

Luonteeltaan Confusion Z, tai kuten me kotonaan häntä Tuksuksi kutsumme, on rauhallinen ja selväpäinen hurmurimies. Sen komean ulkokuoren taakse kätkeytyy mitä sympaattisin ja kultaisin hevosenluonne, eikä tästä oriista kyllä hirveästi orimaisia luonteenpiirteitä pysty ylös kirjaamaan. Tuksu on hevonen, jota on äärimmäisen helppo käsitellä, ja se sopii lähes kaikille.

Hoitaessa Tuksu käyttäytyy lähes aina täysin mallikkaasti, enkä ole pahemmin kuullut orin käytöksestä minkäänlaista negatiivista palautetta. Sen kanssa on helppoa ja rentoa tehdä arkisia askareita, sillä Tuksu useimmiten vain seisoskelee paikoillaan ja tutkii hoitajansa työtä varsin tarkaavaisesti. Rauhallinen ja tyyni herrasmies ei hermostu vähän isommassakaan hälinässä, eivätkä sen hormonit niinsanotusti lähde hyrräilemään tammojenkaan läsnäollessa. Tuksu on siis hyvinkin mukava ja miellyttävä käsitellä eikä siitä kehkeydy ongelmatapausta myöskään lasten seurassa.

Taluttaessa Tuksu kulkee nätisti narun varassa ja pysähtyy kyllä kun hoitaja niin pyytää. Mitkään maailmanmullistukset eivät saa sitä varpailleen, joten tämän herran kanssa uskaltaa hyvin lähteä vaikka vähän tiheämpäänkin ihmismassaan. Esimerkiksi kisapaikoilla ori käyttäytyykin tyynesti ja arvokkaasti, ihan kadehdittavan rauhallisesti.

Ratsastaessa Tuksu on hyvinkin miellyttävä. Taitava GP-tason kouluori osaa kyllä temput jos toisetkin, ja herkkänä sekä eteenpäinpyrkivänä hevosena Tuksu on mainio kokemus kouluratsastuksen ystävälle. Ori toimii kyllä myös hieman kokemattomammillakin ratsastajilla, vaikka mitään huippusuorituksia siltä ei kuitenkaan tuolloin kannata odottaa; Tuksu vaatii ratsastajaltaan suhteellisen selkeät avut ja myös hyvin herkät avut, jotta tulokset olisivat niinkin hienoja kuin mihin hevosen kapasiteetti ja liikkeet riittävät. Tuksu osaa olla hankalakin, mutta oikeanlaisella ratsastajalla siitä muodostuu äärettömän kuuliainen ja yhteistyöhaluinen hevonen, joka liikkuu kauniisti ja tottelee kuin ajatus.  i. Ambassador NR   ii. VIR MVA Ch. Livingstone KTK-II †   iii. May 14th H'Dark Zel xx
  iie. Lumiére Solaire
  ie. Sunrise's Eos Aglaia   iei. Sunrise's The Bold xx
  iee. Sunrise's Phoebe Angelina
  e. Elegancia VK   ei. Dewiliyah's Abalaze   eii. VIR MVA Ch. GWB Goroaq KTK-II
  eie. Heartbreaker KTK-I
  ee. Sound Of Crystal   eei. Sound Of Silence
  eee. Crystal River


Jälkeläiset

01: fwb-o. Chainsaw Charlie HRW, s. 13.04.2008, e. Outcast Juel SIN
02: fwb-o. Abajo Passions!, s. 25.05.2008, e. Voodoo Vibes SIN


Kilpakalenteri (vain voitot ja sijoitukset)

NJ-näyttelyt
10.03.2008 lk. fwb-orit, Heidin koulukonit, sija LKV1/12 (MVA-SERT, JS), päätuom. Eija P.

KRJ-kouluratsastus - yht. 4 kpl.
26.03.2008 lk. helppo B, Northern Lights, sija 4/21
09.04.2008 lk. helppo B, Charmeur Dressage, sija 2/30
17.04.2008 lk. helppo B, Exprelo, sija 7/199
19.05.2008 lk. helppo B, WWR, sija 1/26
Layout © Siiri K.  *   Koristekuvat © Jacques Toffi
1