Päivitetty - 14.4.2009

Nimi » Séaghdha Qaqolam-Oangacery
Nimi on isän puolelta ja sen tähden ihan liian vaikea arkikäyttöön. "Séaghdha" tarkoittaa "ihaltavaa" tai "haukkamaista", sukunimi on vain vaikeasti lausuttava nimenpahanen.

Kutsumanimi » Shay, toisinaan lyhentää nimensä Shay Gaceryksi

Rotu » Puolihaltia
Isä haltia, äiti ihminen

Ammatti » Alkemisti
Shay on lähinnä opiskelukannalla. Ja jos joku tahtoo, niin hänet voi palkata töihin, mutta mies ei matkustele ympäriinsä mainostamassa ammattiaan. Eikä hän muutenkaan hirveästi huutele olevansa alkemisti

Ikä » 54 vuotta
Ihmisen vuosissa noin 27 vuotias. Ihmisvoittoisena puolihaltiana Shayn oletettu elinikä on kaksi kertaa niin pitkä kuin normaalilla ihmisellä eli hän elää ehkä 200 vuotiaaksi.

Sukupuoli » Mies

Ase » Keskeltä halkeava chakram kahdella terällä ja kahdella pistimellä. Chakramin halkaisija on 12 tuumaa, eli noin 30½ cm.
Kuva
Vaikka Shay hallitseekin chakraminsa käytön, se on hänestä "tyttöjen ase", joten hän mielellään oppisi taistelemaan jollakin miehekkäämmällä aseella.
Omistaa myös toisen samanlaisen chakramin, mutta käyttää harvoin molempia yhtaikaa, sillä huonolla magialla on vaikea hallita neljää lentävää esinettä samaan aikaan.

Elementti » Pakkanen

Taikuusaste » 5
Magia »
Kuten alkemistit yleensäkin, Shaykään ei tiedä magiasta yhtään mitään. Mitä nyt juuri sen verran, että osaa pitää juomansa kylmänä - edellyttäen että hän on kosketusetäisyydellä ja selvin päin. Tämänkin hän tekee yleensä alitajuisesti

Asuinpaikka »
Matala, yksikerroksinen puutalo Frenossa. Talon takana lorisee pieni puro ja villintyneessä pihassa kasvaa tavallisten rikkakasvien lisäksi joitakin yrttejä, joita Shay monesti tarvitsee. Hän antaa pihansa kasvaa miten lystää, koska uskoo, että kasvit menestyvät paremmin luonnollisessa ympäristössä kuin kukkapenkeissä. Talo itse on tummapuinen ja tasaisin välimatkoin sen seiniin on maalattu koristekuvio. Talossa on kuusi huonetta: kaksi makuuhuonetta, työhuone, yhdistetty aula ja keittiö, pesutila sekä pieni (täyteenahdettu) varasto. Tallia ei talossa ole, eikä Shay edes omista hevosta.

Sisustus on tumma, puinen ja koko talo on täynnä ihmeellistä alkemistin tilipehööriä. Talo on usein suhteellisen siistissä kunnossa, mutta siellä täällä voi lojuu kirjoja, muistiinpanoja ja jotain muuta työhön liittyvää tavaraa. Lisäksi työhuoneen lattiaan on piirretty useampikin synteesikehä. Ne eivät toimi aktivoimatta, joten niiden päällä voi kyllä ihan turvallisin mielin tallustella.

Kuva The Sims tyyliin


Perhe »
Isä Ajos - Asustelee Drienissä veljensä ja tämän perheen luona. Mies on sokeutunut, joten veli ei uskaltanut lasten lähdettyä antaa hänen jäädä asumaan yksinään
Äiti Miriam - Kuollut. Kuoli kymmenisen vuotta sitten tuhkarokkoon.
Pikkuveli Ethan - Toimii jonkin sortin manaajana lännessä. (Shaysta mies on täysi huijari)
Pikkusisko Owena - Asuu myös Frenossa ja pyörittää hiukan ränsistynyttä orpokotia.

Shayn suhde perheeseensä on ihan tavanomainen. He kirjoittelee isälleen ja veljelleen melko säännöllisesti ja joskus piipahtaakin pohjoisessa tervehtimässä isäänsä. Owenan kanssa hän on enemmän tekemisissä , koska nainen asuu lähempänä. Lisäksi Owena pitää huolen, ettei veljet lähde väärille teille. Kaikki perheen lapset ovat jo aikuisia ja asuvat eripuolilla Lyrathia, joten kai siihen nähden, heillä on läheiset välit, varsinkin isäänsä.


Luonne »
Shay on perusonnelinen mies, joka arvostaa kaikkea, ainakin tavallaan. Hän ei surkuttele turhia, jos asiat mutkistuvat, mutta ei salaile pettymyksiään tai suuttumisiaan. Rento kaveri ei paljoa vähästä hätkähdä ja Shay monesti osaakin sopeutua uusiin tilanteisiin hienosti - viimeistään parin paukun jälkeen. Ilkikurinen ja välistä hyvinkin vahingoniloinen mielenlaatu on hänelle yhtä paljon haitaksi kuin hyödyksi, varsinkin silloin jos hän sattuu nauramaan väärille henkilöille tai asioille. Enimmäkseen hyväntuulinen ja itsevarman oloinen mies onnistuu jotenkin keskimääräistä enemmän tupsahtamaan aina vääriin paikkoihin vääriin aikoihin. Toisaalta hän on myös vuosien saatossa oppinut luikertelemaan niistä pois, eikä sen tähden laske itseään mitenkään tavallista huono-onnisemmaksi. Vaikka Shay on yleensä hyvällä tuulella, kiukustuessaan mies saattaa käyttäytyä lapsellisesti. Hän tietää sen, muttei aio tehdä asian eteen mitään: jos moinen käytös ärsyttää, silloin ei kannata suututtaa häntä niin siltäkin välttyy.

Puolihaltia on varmaan osa vähemmistöä vältellessään haltiaverensä paljastumista. Hän ei kauhean mielellään kerro olevansa haltian sukua, osittain koska haltioita pidetään monissa piireissä kopeina ja nenäkkäinä. Vaikka Shay on nenäkäs, hän ei tahdo leimautua siksi rotunsa tähden. Niinpä hän mieluummin käyttäytyy tyhmästi. Shay käyttäytyy välistä renttumaisesti, mutta oikeistaan hän on ihan tavallinen tyyppi, mitä nyt vähän omalaatuinen, mutta muuten... on Lyrathissa varmasti ärsyttävämpiä otuksia.

Musiikki on miehen sydäntä lähellä. Hän soittelee monesti pianoa omaksi ilokseen, mutta ei ujostelee esiintyä, vaikka on muuten räväkkä persoona. Musiikki on hänelle kapakoista vaihtulua tuova tapa paeta arkea. Shay itkee hyvin harvoin, joskus teinivuosinaan varmaan viimeksi, eikä hän tiedä, mikä olisi sellainen asia, josta hänelle tulisi tippa linssiin. Sureminen on hiljaista ja yleensä hän pitää haikailun sisällään. Tyhmää pilata toisten päivä olemalla nyyh. Shay on myös niitä ihmisiä, joiden mielestä itseaiheutetusta tuskasta ja murheesta ei saisi valittaa. Hänelle on siis turha purkaa sydäntään, ellei mies ole kännissä.


Menneisyys »
Shaylla oli tavaomainen lapsuus. Hän syntyi vanhimmaksi lapseksi eräälle rakastuneelle pariskunnalle, jotka silloin vielä asustelivat Hartivessa. Hilpeä pikkunapero nimettiin Séaghdhaksi, koska kaikki tuntuivat pitävän reipasta pojankoltiaista kerrassaan ihanana! Muutamaa vuotta myöhemmin Shay sai pikkuveljen ja pikkusiskon, ja koko kolmen lapsen kaarti kasvoi vanhempiensa hellässä huomassa. Lapsuus oli perusonnelinen kaikkine pikku haavereineen ja kolhuineen. Pojusta varttui ihan tavallinen teini, joka, heti kun tajusi miten omitusen nimen omisti, pyysi kaikkia kutsumaan häntä Shayksi.

Lapsuuden idylli särkyi melko karskilla tavalla Shayn varhaisteinivuosina kun joukko poikaan tympääntyneitä naisia otti asiakseen kostaa hänelle ne teot, mitä miehet olivat tehneet heille. He päästivät Shayn menemään lopetettuaan touhunsa, eikä poika koskaan kertonut yön tapahtumista täysin rehellistä versiota. Hän kertoi vain ujostellen, että hänet hakattiin ja sanoi ottaneensa opikseen. Koska se ei ollut näyttänyt tehneen pojalle mitään pysyvää haittaa, hänen vanhempansa ja kaverinsa antoivat asian olla. Nykypäivinä muistona on ainoastaan epäluuloisuus tietyntyyppisiä naisolentoja kohtaan.

Aikuiseksi vartuttuaan Shay muutti Frenoon ja jatkoi Hartivessa aloittamiaan alkemian opintoja. Muutaman vuoden hän viihtyi myös Mihrasissa alkemian takia, mutta palasi pian takaisin Frenoon. Owena oli myös muuttanut Frenoon ja perustanut orpokodin. Varmaankin siksi, koska Shayn sisar piti lapsista, muttei voinut saada omia. Vuodet vierivät tasaisesti, kunnes kotoa Hartivesta tuli viestiä, että Miriam oli kuollut ja Ajos sokeutunut. Kaikki kolme lasta kiirehtivät isänsä tykö ja suremisen ja pohtimisen jälkeen Ajoksen veli lupasi pitää huolen Shay isästä. Tämä muutti Drieniin veljensä luokse ja lapset palasivat oman elämänsä pariin. Sen jälkeen kaikki on rullannut ihan tavallisesti eteenpäin ilman mitään suurempia muutoksia.


Ulkonäkö »
Ruumiinrakenteeltaan hoikka ja siro, kuten haltiat yleensä, mutta vaikka lihasmassaa ei miehestä paljoa löydy, hän on silti puhtaaseen haltiaan verrattuna painava. Toisaalta, kukapa menisi aikamiestä nostelemaan. Iho on vaalea, mutta saa ihan kiitettävästi väriä, jos Shay sitä kaipaa. Hiukset ovat väriltään mustat ja leikattu sen verran sekaisesti, että jotenkin ne onnistuvat aina sojottamaan johonkin suuntaan. Niskasta ja takaraivolta lähtee pitkiä suortuvia, jotka Shay pitää lähes poikkeuksetta pompulalla. Hän inhoaa mokomia haituvia, ja varmasti leikkaa ne vielä joku päivä pois... sitten kun saa aikaiseksi. Hänestä pelkkä musta on hiustenvärinä tylsä, joten hyväksikäyttäen alkemiaa, Shayllä on tapana värjätä hiuksiinsa erivärisiä raitoja. Yleisin väri raidoissa on punainen.

Silmänsä Shay rajaa usein tummalla värillä, ihan vain koska hänestä silmien korostaminen on kivaa. Ja harmaat silmät ovat tummilla rajauksilla hyvin vangitsevat. Tummat kulmakarvat ovat siistit ja vasemmassa kulmassa on lävistys. Toisinaan kapeaa leukaa somistaa pieni leukaparta. Tosin ainoastaan silloin tällöin, koska Shaysta se kutittaa ja liika karvaisuus saa hänet näyttämään kääpiöltä(?). Kasvot ovat melko kapeat, huulet ohuet ja vaaleat nekin. Alahuuli on lävistetty hevosenkengänmuotoisellä lävistyksellä vasemmalta puolelta. Shay saattaa joskus kiusallaan pyöritellä korua, jos se ärsyttää hänen kanssaolijoitaan. Korvien suippous on peritty isän puolelta ja Shay on nekin säälimättä lävistänyt. Tosin ei koko pituudeltaan vaan oikeassa korvassa on rengas ja nappi ja vasemmassa ainoastaan yksi korvakoru. Alkemistina Shaylla on melko paljon aiheeseen liittyviä tatuointeja. Hänen jokaiseen sormeensa on tatuoitu elementtisymboli, samoin oikeaa reittä kiertää noin kahden tuuman levyinen symboolisarja. Ne näyttävät vähän riimuilta, joten harva kyselee niistä sen tarkemmin. Tatuoinnit ovat ainoastaan koristeita, eikä niissä ole mitään erikoista.

Shay pukeutuu aika goottihenkisesti. Näyttävää, paljon tiukkaa, paljon mustaa, paljon asusteita. Huolimatta näyttävyydestä, vaatteet ovat käytännöllisiä, eikä Shay ainakaan palelisi vain sen takia, ettei voi pistää tarpeeksi päälle ulkonäkönsä takia. Nahasta hän ei sen sijaan kauheasti pidä. Mustan lisäksi vaatteissa on aina myös jotain toista väriä. Ihan vain piristykseksi ja omalla tavalla myös osoittamaan, että hän on alkemisti, eikä mikään synkeä vampyyri.

Galleria

Fanart
Kiitoksia kaikille piirtäneille! \o/


Vahvuudet/heikkoudet »
+ Päättäväisyys
+ Hyvätuulisuus
+ Uteliaisuus
+ Avaramielisyys

- Päättäväisyys
- Toisinaan lapsellisuus
- Yleinen kusipäisyys
- Raha
- Viina
- Uhkapelit
- Yllytyshulluus
- Epärehellisyys

Lemmikit »
Ei ole, eikä tule.

Nippelitietoa »
Vasenkätinen
Soittaa pianoa
Ei ole eläinrakas
Pitää toffeesta

Suhteita
John Burns » Hyvän päivän tuttu
Wilithnieram Khelek » Hyvän päivän tuttu

Pelaaja » Himwath
Fanituotos » Kyllä kiitos
Pelipaikka »