VAROITUS KULTEISTA !
Japanissa on olemassa monia kymmeniä uskonto ryhmiä jotka sanovat oppiensa perustuvan Nichiren Daishonin'in buddhalaisuuteen. Monet näistä ovat levinneet myös länsimaihin. Näihin kuuluvat mm. Nichiren koulu-suunnat Nichiren Shu (tai Minobu koulu), Hokke Kempon Kai, Honmon Butsuryu Shu, Rissho Kosei Kai ja suurin ryhmä nimeltä Soka Gakkai (joka lännessä tunnetaan nimellä Soka Gakkai International tai SGI). Tämä viimeisin ryhmä, SGI, toimii myös Suomessa.
Haluaisin varoittaa kaikkia tätä lukevaa erityisesti tuosta viimeisestä.
SGI on yhteisö joka kuului ennen Nichiren Shoshu'un maallikko ryhmänä.He ovat toimineet noin 70 vuotta. Alunperin he tukivat päätemppeliä Taiseki-ji'ta ja seurasivat papiston ohjeita mutta viime vuosina he johtajansa Daisaku Ikedan johdon alla alkoivat kehittämään omia ideioitaan buddhalaisuudesta jotka eivät olleet enää miteenkään Nichiren'in opetuksiin liittyviä . He myös alkoivat sekaantua mm. Japanin sisäiseen politiikkaan muodostaen oman puolueen.
Nichiren Shoshu papisto seurasi tätä kehitystä huolissaan ja he yrittivät ohjata Soka Gakkaita ja etenkin Daisaku Ikedaa takaisin buddhalaisuuteen, mutta Daisaku Ikeda ei enää halunnut seurata Nichiren Shoshu papistoa ja sen sijaan alkoi julkisesti kritisoida pappeja ja halusi tuoda Soka Gakkain buddhalaisuuden keskeisimmäksi osaksi . Monien vuosien jälkeen ylipappi Nikken Shonin lopulta päätti että Soka Gakkai ja SGI eivät enää harjoittaneet buddhalaisuutta puhtaassa muodossa vaan olivat muuttuneet kultiksi joka oli kiinnostuneempi oman valtansa kehittämisestä kuin buddhalaisuudesta. Siispä vuonna 1991 Soka Gakkai ja Daisaku Ikeda erotettiin Nichiren Shoshusta.Tämä ryhmä ,SGI, joka toimii Suomessa on vääristänyt buddhalaisuuden kuvan ja neuvoisin ketä tahansa joka on buddhalaisuudesta kiinnostunut olemaan erittäin varovainen heidän kanssaan. SGI on lähinnä kiinnostunut rahasta ja vallasta ja heitä ei voida enää kutsua buddhalaiseksi järjestöksi.
Toivon että Nichiren Buddhalaisuudesta kiinostuneet opiskelevat tätä loistavaa buddhalaisuutta Nichiren Shoshu'n kautta joka jo 750 vuotta on pitänyt Nichiren Daishonin'in oppeja puhtaina ja opettaa niitä aivan samanlaisina kuin ne olivat Nichiren Daishonin'in elinaikana. NIchiren Shoshu on uskonto ...SGI on kultti ja poliittinen ryhmä joka ei kuulu buddhalaisuuteen...
Jos sinulla on kysymyksiä tähän liittyvistä asioista.....ota yhteyttä!
TAKAISIN - BACK
Linkki informaatioon SGi'sta ja heidän toiminnastaan
VAROITUS : nämä sivut voivat antaa oudon kuvan buddhalaisuudesta!
1