MacGyver / Richard Dean AndersonNimi: Angus MacGyver
Asema: Erikoisagentti, Phoenix Foundation for Research
Toimiala: Kenttäoperaatiot
Syntymäaika: 03/23/1951
Syntymäpaikka: Minnesota
Pituus: n. 185 cm
Paino: n. 80kg
Hiusten väri: Keskiruskea
Puhelinnumero: 555-4876
Autot: Jeeppi joita on ollut parikin erilaista ja Chevy kuormuri vuosimallia 1946 ja isoisältä perinnöksi saatu hieno vuoden 57 Chervolet Nomad.
Koulutus: MacGyver valmistui vuonna 1973. Opiskeli kemiaa ja fysiikkaa.
Työhistoria: Vuosina 1975-1977 hän työskenteli pommiasiantuntijoiden eliittijoukossa. Ryhmä neutralisoi pommeja Vietnamissa. Tämän jälken MacGyver piti vapaata ja matkusteli vanhan ystävänsä Jack Daltonin kanssa ympäri maailmaa. Vuonna 1979/80 hän tuurasi Jack Daltonia taksikuskina. Samalla hän tutustui DXS:n agenttiin Peter Thorntoniin joka oli jahtaamaassa palkkamurhaajaa nimeltä Murdoch. MacGyver ja Pete seuraavat Murdochia ja tämän seurauksena joutuvat tappajan ansaan. MacGyverin päättäväisellä toiminnalla he pääsevät pinteestä. Pete oli niin hämmästynyt tämän nuoren miehen taidoista, että palkkasi hänet ja toi mukanaan DXS:ään. Seitsemän vuottä myöhemmin he siirtyivät Phoenix Säätiöön. Kuusi vuotta MacGyver kierteli ympäri maailmaa tehtäviä ja ongelmia ratkoen. Yllätys vuonna 1991 sai MacGyverin tekemään suuren päätöksen. Hän erosi Phoenix sääätiön palveluksesta koska löysi poikansa ja halusi viettää tämän kanssa aikaa jota oli menetetty.
Vanhemmat: (Isä) James MacGyver. Kuoli auton suistuttua tieltä joulukuun 14. 1962
(Äiti) Ellen MacGyver. Kuoli halvauskohtaukseen MacGyverin ollessa Afganistanissa.
Isovanhemmat: (Isoisä) Harry Jackson. Hänestä tuli isähahmo sen jälkeen kun MacGyverin isä ja isöäiti kuolivat auto-onnettomuudessa vuonna 1962. Isoisä kuoli sydänkohtaukseen 1990.
(Isoäiti) Celia Jackson. Kuoli auton suistuttua tieltä joulukuun 14. 1962.
Siskot/Veljet: -
Harrastukset: Kerää vanhoja lännenelokuvia, jääkiekkö, pyöräily, vuorikiipeily.
Aliakset: Ystäville hän oli "Mac". Isoisällä oli tapana sanoa "Bud".
Siviilisääty: Naimaton. MacGyverilla on aina ollut vaikeata aloittaa suhde koska hän pelkää, että naiselle käy huonosti tai nainen pettää hänet. Näin on käynyt suhteissa joihin Mac on ajautunut. MacGyverin ja Maria Romburgin välillä oli erittäin lämmin värinä. Hän liittyi Phoenix säätiöön ja MacGyverkin oli tuohon aikaan erittäin halukas puhumaan sitoutumisesta. Maria kuitenkin lähti hoitamaan tehtävää Brasiliaan, eikä hänestä sen jälkeen ole kuultu. Vuonna 1973 MacGyverillä oli suhde naiseen nimeltä Kate Malloy. Hän oli journalisti. Kate tuli raskaaksi, mutta MacGyver ei saanut sitä koskaan tietää. Kate lähti komennukselle Kiinaan. Poika syntyi ja muutama vuosi kului. Kävi kuitenkin niin onnettomasti, että kiinalainen eversti Chung tappoi Katen. Poika jäi orvoksi ja joutui kasvatusvanhempien huostaan.
Erikoisuus: MacGyverin ajatusmaailma on arvoitus monelle ihmiselle, 'kun hän on pinteessä, hän pystyy kehittämään ihmeitä kaikesta ympärillä olevasta tavarasta. Hän on nero kun tarvitaan improvisaatiota. Käyttäen hyväksi laajaa kemian ja fysiikan tietämystä, mukaanlukien tietoa erityyppisten laitteiden rakenteista ja paljon mielikuvitusta MacGyver ja hänen ystävänsä selviävät vaaratilanteista pois vahingoittumattomina. Hän kantaa mukanaan aina Sveitsin Armeijan linkkuveista josta on ollut apua monessa tilanteessa. MacGyver ei käytä koskaan asetta johtuen lapsuuden ikävästä tapahtumassa jossa hän kavereineen leikkivät oikealla aseella. Ase laukesi vahingossa ja luoti osui kohtalokkain seurauksin kaveria rintaan.
Muuta: MacGyver on ihminen johon ystävät voivat luottaa. Jos joku tarvitsee apua niin hän on aina valmiina auttamassa.


Richard Dean Anderson

Richard Dean Anderson on Ihmemies Macgyver. Minneapolisissa syntyneestä ja varttuneesta Richardista piti aluksi tulla ammattimainen jääkiekkoilija. Katkaistuaan molemmat käsivartensa koulujoukkueen peleissä Richard päätti etsiä vähemmän väkivaltaisen ammatin. Jazzbasisti Stuart Andersonin ja taiteilijaäidin poikana Richardin mielenkiinto suuntautui luonnollisesti esiintymiseen. Opiskeltuaan näyttämötaidetta mm. Ohion yliopistossa Richard muutti Los Angelesiin aloittaakseen ammattinäyttelijän uran. Aluksi Richard Dean Anderson teki alalla sekalaisia töitä, mutta ensimmäinen läpilyönti tapahtui näytelmässä "Superman in the bones" Pilgrimage teatterissa. Vuonna 1976 Richard sai tohtori Jeff Nebberin roolin ABC-TV:n suositussa Keskussairaala-sarjassa. Tätä roolia hän näytteli viisi vuotta. Sairaalaa seurasivat roolit Seitsemän veljeksen morsiamet ja Emerald Point sekä suuri joukko vierailuja lukuisissa amerikkalaisissa yösarjoissa. Elokuvadebyyttinsä Richard teki elokuvassa "An Ordinary Hero", missä hän näytteli sotilasta, joka sokeutu kolme päivää ennen kotiutumistaan Vietnamista. Kuten roolihenkilönsä MacGyver, myös Richard on ulkoilmaihminen. Nuorukaisena hän matkasi halki Amerikan tavarajunilla ja matkusti polkupyörällä 5641 mailin matkan Minneapolisista Alaskaan ja takaisin. Vapaa aikanaan Richard nauttii riippuliidosta, syvyyssukelluksesta ja hiihdosta. Myös jääkiekko kuuluu hänen harrastuksiinsa.

Vuonna 1985 Richard sai roolin MacGyverina josta hänet tunnetaan kaikista parhaiten. Hän on kertonut tarinan siitä kuinka hänet valittiin rooliin. Hänet kutsuttiin lukemaan käsikirjoitusta. Richard on likinäköinen ja pyysi saada pitämään laseja. Henry Winkler ja Jonh Rich katsahtivat toisiaan. Tämä pieni itsetiedostamaton ele vakuutti tuottajat, että he olivat löytäneet oikean miehen.

Kun MacGyver päättyi, Richard ja hänen työkaverinsa Michael Greenburg solmivat sopimuksen Paramountin kanssa kehittääkseen ja tuottaakseen tv-elokuvia ja sarjoja heidän omalle tuotantoyhtiölleen Gekko Film Corporationille. Ensimmäinen projekti oli kaksi MacGyver elokuvaa: Lost Treasure of Atlantis ja Trial to Doomsday jotka molemmat kuvattiin vuonna 1993 Lontoossa. Seuraava projekti oli western minisarja Legend, jossa Richard näytteli novelisti Ernest Prattia.

Hänen uuden sarjansa tuotanto alkoi vuonna 1997 Vancouverissa. Stargate Sg-1 televisiosarja perustuu samannimiseen elokuvaan. Richard esittää eversti Jack O'Neilia joka johdattaa ryhmänsä tähtiportin läpi ympäri galaksia. Tähtiportin viimeisen eli seitsemännen kauden kuvaukset ovat tällä hetkellä menossa.

Richard on aika vaitonainen yksityiselämästään. Richard ei ole ollut kertaakaan naimisissa, vaikkakin hänen seurastaan on löytynyt seuraavia korkean profiilin naisia: Deidre Hall, Sela Ward, Marlee Matlin, Katarina Witt, Teri Hatcher, and Lara Flynn Boyle. Vuonna 1996 Richard tapasi avovaimonsa Apryl Prosen. Heille syntyi tytär Wylie Quinn Annarose Anderson elokuun 2. 1998. Richard on hyvin innoissaan isyydestään ja viettääkiin aikaansa mahdollisimman paljon perheen kanssa. Hänellä on asunto Vancouverissa ja Los Angelesissa seka kesäpaikka Minnesotassa.

1