Cloud's Razwald
"Vallu"


8 x JS, 2 x LKV2, 1 x LKV5, 1 x LKV4, 5 x KUMA, IrtoSERT
Kuvista kiitokset Skattens Stutterille!

  Rekisterinumeroni on: SHE-001

  Tottelen nimeä: Cloud's Razwald
  Joka on tutummin: Vallu
  Edustan sukupuolta: Ori
  Edustan rotua: Shetlanninponi
  Synnyin: 13.07.2002
  Väriltäni olen: Tummanruunikko
  Säkäkorkeutta minulla on: 97 cm

  Minut kasvatti: ? (Otathan yhteyttä! :)
  Minut omistaa: Elina Roimola
  Minua hoitaa: Haemme sopivaa

                       CLOUD'S RAZWALD               

Omistajan mielestä Vallu on astetta raisuotteisempi ori, jolle aivan kaikki eivät sitten pärjääkään. Vallulla on umpikultainen sydän, jonne mahtuu monta ihmistä. Mutta hellyydenosoitukset Vallulla eivät aina olekaan ne tyypillisimmät :) Nyt päästän kuitenkin Vallun itse itsestään kertomaan :)

Monet sanovat minua "Lännen Valluksi". Tämä nimitys tulee minun ainaisen kovasta vauhdistani ja hauskuudestani. Poninvirnistykselläni lumoan kauneimmat tammat laitumen laidalta ja myös sieltä tallin sisältäkin. Upean orimainen hirnuntani kuuluu koko tienoolle selvänä kutsuhuutona kauniille tammoille ;) Erityisen hulluna olen kaikenmaailman kuiviin asioihin, kuten leivänkannikoihin ja sokeriin. Ei omenassa tai porkkanassakaan kyllä mitään pahaa ole :p

Hoitaessa minä olen tietenkin mallikelpoinen poika, josta monen orin pitäisi ehdottomasti ottaa mallia (omistajan korjaus: Vallu on hoitaessakin yhtä touhukas ja riehakas, joskin käyttäytyy pyydettäessä todella nätisti). Tottelen kyllä silloin kun minua käsketään, sillä jos en ole ihmisille mieliksi, se tarkoittaa automaattisesti makupalojen vähenemistä :| Tosin, tässä tallissa minun mielestäni niitä annetaan aivan liian vähän. Kavioita en tykkää nostaa, koska en yksinkertaisesti jaksaa pitää niitä ylhäällä. Sitäpaitsi, mitä hyötyä kavioiden puhdistamiseta edes on? Nehän likaantuu kuitenkin uudelleen, kun mellastan tarhassa.

Taluttaminen ei ole minun lajini. En yksinkertaisesti voi ymmärtää, mitä ideaa on taluttamisessa. Pihallahan voisi mennä vaikka lännen malliin, vapaana kuin taivaan linnut (tai oikeastaan taivaan ponit). En tykkää että vieressäni ollaan jossain narunpätkässä kiinni (ei se naru minulle mitään mahda ;). Siispä nyin itseäni parhaiden taitojeni mukaisesti irti narusta. Se on ahdistavaa olla jossain narun päässä kiinni ihmiseen. Mielestäni poni on tallin johtaja, ei ihminen.

Ratsastettaessa tykkään näyttää mahtavaa voimaani. En tee mitään ilman palkkiota, olen turhan viisas sellaiseen. Joskus jotkut sinnikkäät ratsastajatytöt kuitenkin saacat minut töihin, onhan heissäkin miellyttämistä ja näkeeväthän tammatkin kuinka nätisti osaan kulkea jos minulta vaaditaan. Olenhan minä sentään hyvin koulutettu Shettis, en minä turhan takia taida Helppoa C:tä tai hyppää puolimetrisiä estehirviöitä! :D Joskus rauhallisina päivinä osaan kyllä mennä nätisti ilman käskyä, tavallisesti minulla on taistelutahtoa panna vastaan ratsastajahempukoiden vaativia käskyjä ;)

Tarhatessa olen sosiaalinen johtaja. Minut pitää tarhata yksin, aina. Toisten orejen kanssa en tule toimeen, sillä ne yrittävät riistää minun johtajanasemani, vaikka se onkin kiistaton. Tammojen kanssa tulen oikein mukavasti juttuun, omistaja välillä naurahtelee sille että pidän tammojen kanssa liian kovaäänisiä juttutuokioita aina välillä ;) Harmi ettei tammoja ole samassa tarhassa. Tykkään tarhaan mennessä piehtaroida itseni oikein likaiseksi, jotta omistajalla ja hoitajalla on oikein paljon työtä. Mitäs eivät hyväkkäät päästä minua tammojen kanssa samaan tarhaan! :(

Lastaaminen on oikein kivaa puuhaa.Kuljetusvaunuun taluttamisen hyväksyn, mutta jos satun pysähtymään asioilleni juuri lastaussillalle ja ihmiset yrittävät työntää minua sisälle, silloin hermostun. Pitäähän huippuponin saada tehdä tarpeensa sinne minne tahtoo milloin vain, kaikenlisäksi hoputtamatta. Lastaaminen on todella hauskaa, kun trailerissa olevasta ikkunasta näkyy ohivilahtelevia maisemia sekä tietenkin kauniita tammoja matkan varrella. Perille saavuttua olen todella innokas tutkimaan uusia paikkoja, että mihinkän sitä oikein ollan saavuttukaan! :D (Missä tammat ovat?)

Ja jotkut ihmiset sitten vielä uskaltavat väittääkin, etten olisi hellä ihmisiä kohtaan. Minä osoitan hellyyttäni vain eri tavalla kun nämä "tavalliset" ponit. Minun hellyydenosoituksiani ovat hiljaa hörähtäminen, harjatessa nukahtaminen ja alahuulen louksuttelu. Tietenkin kiltisti meneminen ratsastettaessa on se tärkein hellyydenosoitus. Kaikki eivät vain huomaa näitä minun herkkiä yksityiskohtiani ;)

                       CLOUD'S RAZWALD               

Jälkeläiset
Minulla on jo viisi upeaa jälkeläistä, jotka ovat perineet upeita luonteenpiirteitäni ja ulkonäköäni. Olen ehdottoman mainio valinta isäoriksi, sillä persoonallinen luonteeni ja komea ulkomuotoni puhuvat puolestaan :)

Hallakon Rasmus, Synt. 24.1.2002, Emä Millie
Hunajakuun Lumitaika, Synt. 2.12.2001, Emä Moonflower
Hunajakuun Lumihiutale, Synt. 1.12.2001, Emä Laakson Lassie
Hallakon Ray of Light, synt. 1.9.2002, Emä Ch Shambles Ray of Sunshine
Hallakon Mimosa, synt. 29.9.2002, Emä Millie

                       CLOUD'S RAZWALD               

Kilpailut
Kouluratsastus Laitakujassa (HeA), 14.4.03, tulos: ?
Esteratsastuskilpailut Laitakujassa (60-70 cm), 14.4.03, tulos: ?
Westernkilpailut OFR:ssä (Reining) 20. - 21.4.03, tulos: ?
ERJ:n esterats. kilp. Droplakessa (60-70cm), 28.4.03, tulos: ?
Esteratsastuskilpailut Tammilehdossa (60-70 cm) 20.4.03, tulos: ?
KERJ:n Kenttäkilpailut Cullamoressa (HeB - 60-70cm), 20.4.03, tulos: ?
Matkaratsastus Salidsburyssa (50 km), 23.4.03, tulos: ?
Halter Salidsburyssa (Western Halter Train ravi) 23.4.03, tulos: ?
Lännenratsastus Salidsburyssa (Horsemanship D) 24.4.03, tulos: ?
Lännenratsastus Salidsburyssa (Pleasure D) 24.4.03, tulos: ?
Halter Salidsburyssa (Western Halter Horsemanship ravi) 27.4.03, tulos: ?

Palkintoja kilpailuista
Näitä palkintoja olen voittanut kilpailuista, joissa olen käynyt :)

-

                       CLOUD'S RAZWALD               

Sukupuuni
Minun sukuni on tällaista hieman tuntemattomampaa Shetlanninponisukua virtuaalimaailmassa. Siksi sovin kaikentyyppisille tammoille, myös tunnettusukuisille, sillä tuon "uutta verta" jalostukseen. Suvussani on kuitenkin erittäin hyviäkin oreja ja tammoja, kuten isäni :) (Ch-arvonimi, KTK-III Palk.)

isä: Ch Timperlan Tattari KTK-III Palkittu
isänisä: Kaurahalin Moondust
isänemä: Tailwind's Azman
emä: Little Star
emänisä: Moonlight Shadow
emänemä: Silver Flower