HOPEAJÄRVEN BLACK BARROCK

Nimi: Hopeajärven Black Barrock, kutsutaan Patuksi
Rotu: Newforestinponi
Syntynyt: 27.05.2004 Hopeajärvellä, ikää 0,5v
Sukupuoli: ori
Väri & merkit: musta, tähti, sukat kaikissa jaloissa
Säkäkorkeus: 139cm
Kasvattaja & Omistaja: Hopeajärvi
Koulutus: he A, re 110cm, me 90cm

Luonteeltaan Patu on varsin orimainen. Jokainen hevonen on tutustumisen arvoinen ja sen kyllä kuulee ;) Orilla on varsin komea ääni ;D Kotitallissa se käyttäytyy mallikkaasti, eikä karsinassaan sotke tai potki :) Kiltti se on myös hoitaessa, seisoo nätisti paikoillaan ja nostaa kavionsa. Ainoastaan muiden hevosten tuominen liian läheiselle etäisyydelle saa Patun puhaltamaan sieraimet suunnilleen lautasen kokoisina ja hörisemään kumeasti ;) Tosin se saattaa myös etujalkoja nostella ja on parmepi ihan varmuuden varalta hoitaa Patua tarpeeksi rauhallisessa ympäristössä :) Taluttaessa ori kulkee nätisti vierellä, mutta on ehdottomasti sitä mieltä, että ruoho kuuluu kesään ja niimpä kesäaikoina ori yrittää viedä lähimmän ruohotukun ääreen taluttajaansa ;P Myös muut hevoset ovat suurena kiinnostuksen kohteena ja Patua talutetaankin usein suitset riimun päällä tai ainakin riimunnaru suussa. Suitset Patulle saa helposti päähän, sillä se avaa aina kiltisti suunsa. Satulan saa myöskin selkään ilman mitään temppuilua, vaikka ori yleensä alkaakin pullistelemaan. Patu on kuitenkin hirveän hellyydenkipeä, rakastaa kaikenlaista rapsuttelua, joten kun sitä vähän silittelee niin pullisteleminenkin loppuu nopeasti :) Traileria Patu hieman pelkää, mutta menee taatusti sisään, jos joku toinen hevonen viedään edellä. Kuljettaessa ori syö ja juo yleensä vähän huonosti, mutta viimeistään tulomatkalla ruoka taas maistuu :)

Hypätessä Patu on kuuliainen ratsastajan avuille. Hienot hyppylahjansa se on perinyt emältään, joka onkin aikamoinen pomppija ;) Patu itse hyppää korkealta esteen yli ja kauniilla tyylillään. Kieltäytyminen ei ole yhtään Patun tapaista, koska sillä on hyvä itseluottamus ja se tietää kyllä omat rajansa.

Koulussa Patu yrittää aina parhaansa, ja hakeutuu usein itse kuolaimelle. Ori kuuntelee tarkasti ratsastajaa ja herkkänä ponina reagoi pieniinkin apuihin. Sillä on varsin nätti käynti ja laukka, mutta ravi on joskus hieman epäpuhdasta. Patu oppii yleensä uusia asioita aika helposti, ja jaksaa yrittää aika kauan, kunnes alkaa heittää päätään ja painaa kuolaimelle. Siinä vaiheessa Patu on jo aika väsynyt, eikä ole järkevää liikuttaa sitä enempää. :)

Maastossa Patu on mukava jos jossain pellolla ratsastetaan, mutta yleisillä teillä sillä ei voi oikein ratsastaa, sillä se pelkää kuollakseen autoja. Auton nähdessään se joutuu aivan pakokauhun valtaan ja syöksyy täyttä laukkaa tiehensä ja siinä on kokeneellakin ratsastajalla tekemistä, kun yrittää Patua saada rauhoittumaan. Mutta pellolla se menee täysin rauhassa ja on siellä aivan mukava ratsu :)

Jälkeläiset:
-

Kilpailutiedot:
-

Sukutaulu

FS Samuel
trn
140cm
he A, re 100cm
Laakson Sam
rt
133cm
he B, re 110cm
Big Sky
Lolita
Ch Sunrise's Dazzled Star
prn
146cm
va B, re 120cm
Judello
trt
147cm
he A, re 110cm
Dazzled by The Sun
rn
143cm
he A, re 100cm

Rain SP
rn
139cm
he A, re 110cm
Rool SP
rn
142cm
he B, re 120cm
Devonhill Replica
liinahtava rt
145cm
he A, re 100cm
Langara's Pia
trn
136cm
va A, re 80cm
One Step Closer SP
prn
143cm
he A, re 120cm
Dragon Hard
trn
139cm
va B, re 120cm
Fiin Amigara missä?