Luonne/Muuta: Hoitaessa Pomppis on välillä hieman ärhäkkä ja saattaa näykkiä muttei mitään sen kummempaa. Se rakastaa kun sille lörpöttelee samalla kun rapsuttelee kaulasta tai otsasta. Se nauttii sanoin kuvaamattoman paljon, ummistaa silmänsä ja lerputtaa alahuulta, se vaipuu melkein transsin…X] Toisinaan hoidon aikana se on hiukan eläväinen, jolloin se on parempi laittaa kiinni ettei satu vahinkoja. Pyöriessään se ei nimittäin paljon varo. Silloinkin jos tammoja kulkee ohi se on todella innokas eikä todellakaan katso mihin astuu… Muttei se tarkoituksella kenellekään pahaa tee.

Taluttaessa Pomppis on tavallisesti rauhallinen ja kulkee nätisti taluttajan vierellä/takana. Yleensä se vain löntystää minkä jaksaa ja kerkiää, mutta kun tammoja tulee näköpiirin loppuu löntystys kuin seinään ja tilalle tulee aivan uudenlainen Pomppis. Se kasvaa silmissä ja ryhdistäytyy, alkaa kannatella häntäänsä ja vetää kaulan kaarelle ja alkaa hipsuttaa ravia joka alkaa mennä jopa piaffen puolelle välillä… Jos kokemattomampi ihminen taluttaa sitä pitää muistaa laittaa suitset päähän ettei tule vaaratilanteita, muuten voi taluttaa ihan täysin hyväkuntoisilla ja vahvoilla päitsillä. Saattaa säikkyä kovia ääniä ja rapinaa/rätinää. Muttei yleensä juokse taluttajan yli:) Pomppis on hyvä kujettaa ja käsitellä kilpailuissa

Ratsastaessa se intoutuu helposti varsinkin esteillä ja maastossa. Kuumuu muutenkin helposti, varsinkin kilpailuissa. Kouluun miehellä kyllä liikettä riittäisi, muttei niinkään nöyryyttä ja tahdonvoimaa. Se yleensä mennä hompsauttaa kiireisenä keskittymistä vaativat liikkeet kuten etuosa ja takaosakäännökset. Koulutustaso on tällä hetkellä vasta helppo B mutta kyllä Pomppis laukan vaihtaa yksittäisenä. Pomppis pitää esteistä erityisen paljon. Silloin se kuumuu ja ratsastajalla on täysi työ pidätellä sitä samanaikaisesti kun yrittää ratsastaa rataa mahdollisimman oikeaoppisesti ja siistisi. Mutta siitä on sinäällään hyötyä koska Pomppis on todella rohkea ei paljon kyttäile, paitsi ei sille aikaakaan semmoiseen jäisi. Kisoissa uusinnassa sen nopeus on valttia koska Pomppis kääntyy kuin kone ja ylittää esteet yleensä virheittä, ilman pudotuksia.

Ajaessa Pomppis toimii myös mainiosti, vaikka silloinkin vauhtia tahtoo piisata hieman liiankin paljon.

1