ETUSIVU   ×   SUOMENHEVOSET   ×   YKSITYISET   ×   TOIMINTA   ×   YHTEYSTIEDOT Koon Neitoperho
 • Koon Neitoperho, Nelli
 • VH-0000
 • 150cm
 • Rautias
 • 11.7.2006, oma ikääntyminen
 • Yleispainotus
 • KO Helppo A, RE 90cm, ME 70cm
 • Omistaja: Eeva T. // Höpinä
 • Kasvattaja: Sylvi-täti / Nervanto

 • Nellin ulkoinen olemus on ehkä hiukan ristiriitainen. Sen suloinen nallekarhumainen ilme herättää jokaisessa pienen rapsuttamisen tarpeen, mutta samalla tamman jyhkeä olemus saattaa joitain jopa pelottaa. Ilme kuitenkin paljastaa tämänkin suomenhevosen luonteen. Ystävällinen ja lempeä tilanteessa kuin tilanteessa.

  Koon Neitoperho saapui meille Höpinään 21.7.2006. Höpinän ylivoimainen miesvalta alkoi pistää silmään ja niinpä alkoi uuden naisvoiman metsästäminen. Nellistä olin lukenut ja pari kertaa käynyt katsomassakin. Kumpanakin kertana se oli hurmannut ja sulattanut minut. Minä, joka tunnetaan ehkä vähän nirsona ja tarkkana hevoshankinnoissa. Minä rakastuin tähän tammaan silmänräpäyksessä. Perjantaina sitten raapustin nimet papereihin ja näin Nelli siirtyi virallisesti omistukseeni.

  Nelli on todellakin unelmani. Ei pätkääkään ilkeä, kiero tai pomotteleva, vaan pelkästään Nelli. Se luottaa täysin ihmiseen, sitä on aina rakastettu. Mitä muutakaan voi olla näin hyväluonteisen hevosen taustana.

  Hoitaessa ei koskaan ole ongelmia. Nelli seisoskelee paikallaan ja tarkkailee ystävällinen ilme kasvoilla ihmisten puuhia. Ilmeestä näkee sen nauttivan ihmisten seurasta, pienestä hälinästä ja tietenkin lautasten päältä rapsuttamisesta. Helpompaa hoidettavaa ei Höpinästä löydä.

  Selästäkin käsin yhteistyö Nellin kanssa on saumatonta. Koska olen itse lähes ainoa joka tamman selässä käy päivittäin, niin on Nellistä selvästi kehittymässä yhden ihmisen ratsu. Sehän kyllä minulle käy. Voin todella myöntää, että olen välillä todella tarkka aarteestani. Herkkänä hevosena Nellin kanssa ei tarvitse apujen olla selvästi näkyviä kentänlaidalla seisoskelevan silmiin. Tamman liikkeet ovat suuria, matkaavoittavia, joustavia ja ilmavia. Mikään hissuttelija Nelli ei todellakaan siis ole. Moni onkin ääneen ihastellut tamman askellajeja, "Voiko suomenhevosella olla tuollaiset askeleet?". Kouluratsastus onkin ehkä se meidän lajimme. Nelli osaa kunnioittaa ihmistä, jos ihminen sitä. Yhteistyömme sujuu todellakin saumattomasti, mutta välillä tässäkin tietysti ilmenee pieniä repeämiä.

  Ulkonäöllisesti Nellihän on monen mielestä hieman tönkön ja kömpelön näköinen. Kukaan ei kuitenkaan näin sanoisi, jos näkisivät ensin tamman hyppäämässä 110cm esteitä. Nelli todella liitelee, kuuntelee tarkasti ratsastajansa apuja, tekee parhaansa, eikä todellakaan pudota. Nallekarhummehan muuttuu täysiveriseksi estetykiksi. Kun jo ennemmin olen maininnut, niin tamma todella luottaa sinuun jos sinä siihen. Tämä pätee joka tilanteessa, joten esteradoilla harvoin näkee kieltämisiä tai pudotuksia. Tamman kanssa on mahtava kisata aikaa, sillä sen laukalle ei vedä vertoja kukaan. Suuri pyörivä, nopea ja silti aina hallittavissa. Yliveto suomenputte makuuni. Olemme yhdessä päättäneet luottaa toisiimme joka tilanteessa, ja sen turvin aiomme päästä pitkälle.


  kuvat © Katja K

  JÄLKELÄISET  KISAKALENTERI
  jaos - 00.00.2006 - järjestäjä - luokka - 00/00  i. Pieni Leijonamieli
     sh
  ii. Hermanni
      sh 154cm rt, KTK-II
  iii. Uljaanius
      sh 156cm trt, KTK-I
  iie. Esterin Pilke
       sh 154cm rt
  ie. Ilo-Heinä
      sph 146 m, KTK-III
  iei. Jaloheinä
       sh 150cm trt, KTK-II
  iee. Sirike
        sph 146cm m, KTK-II
  e. Ruuhkatukka KIR
      sh, vprt
  ei. Sekametsän Pentagrammi
      sh, YLA3
  eii. Vilin Vekkuli
       sh
  eie. Mintun Menijä
      sh
  ee. Karkelo
      sph, YLA2
  eei. Juhla-Humina
      sh
  eee. Lydia Express
      sph
 • 1