Kuvagalleria

Tiedot
» Nimi Tidal`s Angel, "Fessi"
» Syntynyt 10.11.2003 ( 7- vuotias )
» Sukupuoli tamma
» Rotu friisiläinen
» Säkä 161cm
» Väri musta
» Rekisteri -
» Koulutus Ko He B, Re 90 cm
» Kasvattaja Mirage
» Omistaja hörinä
» Hoitaja saatetaan ottaa

I. Tidal Wave
E. Halloween Costume

Luonne
Yleisesti Fessi on ystävällinen, mutta hieman hätäilevä tamma. Neiti ei jaksaisi oikein paikoillaan olla koskaan, vaan jaksaa hyöriä ja pyöriä aina. Välillä Fessi saattaa hösläyksellään vahingossa osua ihmiseenkin huonoin seurauksin, mutta ei neiti tahallaan ketään satuta. Tosin näykkimistä Fessi saattaa harrastaa varsin usein, varsinkin turhautuneena. Muuten Fessi on kyllä mukava tamma, pieniä pikkuseikkoja lukuun ottamatta ja tahtoo usein vain hyvää, vaikkei aina osaa asiaa ilmaista selkeästi. Kisaratsua ei Fessistä saada, mitä nyt välillä saatetaan käydä pari kertaa, näin taitojen karttumismielessä, mutta enimmäkseen tamma on hyvänä ystävänä, ja saatetaanhan pari varsaakin nätillä tammalla teettää, mutta varsakoneeksi ei tamma rupea.

Hoitaessa Fessi on rauhaton ja astelee mieluummin ympäri karsinaa, kuin seisoo paikallaan ja antaa harjata itseään. Paras keino onkin laittaa Fessi hoidon ajaksi kiinni, vältytään monelta mustelmalta ja pahalta mieleltä. Ei se tamma tahallaan satuta, mutta kun meno alkaa olla tarpeeksi rauhatonta saattaa ihminen jalkoihin jäädä, ihan vahingossakin. Huonoina päivinään Fessi usein vain luimii ja saattaa näykkiäkin, eikä se haluaisi oikein ketään karsinaansa. Harjausta Fessi ei jaksa kauaa katsoa, tamma turhautuu nopeasti ja ryhtyy niskoittelemaan ja kuopimaan. Sitten tuleekin luimiminen ja näykkiminen. Kavioita Fessi ei suostuisi millään nostamaan, mutta kun tarpeeksi kauan yrittää, kyllä se jalka lopulta nousee.

Ratsastaessa Fessi on hieman laiska ratsu. Alussa neiti vain tallustelee hitaasti pitkin kenttää, eikä jaksa oikein välittää ratsastajasta selässään. Kun sitten päästään hiukan vauhtiin, alkaa Fessikin innostua, eikä aikaakaan, kun neiti pyyhältää pitkin uraa täyttä laukkaa innosta puhkuen. Kun ratsastaja alkaa olla puhki, Fessi alkaa vasta innostua, eikä neiti ymmärrä miksi nyt pitäisi sitten lähteä takaisin talliin. Koulua Fessi ei jaksaisi mennä pätkän vertaa, mutta jos ratsastaja kauheasti vaatii, niin mennään sitten hänen mielikseen, mutta vain vähän aikaa. Liikkeet sujuvat hieman matelevasti ja kyllä ratsastajankin mielenkiinto koulua kohtaan lopahtaa, kun Fessi ei jaksa mitään tehdä.
Esteillä Fessi innostuu hieman enemmän, mutta tässäkin lajissa Fessi ei oikein loista taidoillaan, yleensä puomeja tippuu enemmän tai vähemmän. Joskus tietysti tapahtuu se ihana ihme, kun Fessi oikeasti paneutuu työhönsä ja loikkii esteiden yli, eikä edes tiputa puomeja, vaikka hyppytyyli onkin omaa luokkaansa…
Maastossa Fessi on varma ratsu, se ei tiputa selästään tahallaan ketään, eikä tunnu pelästyvän oikein mitään. Täällä Fessi eteenpäinpyrkivä ja reipas, tamma tuntuu muuttuneen täydellisesti siitä, kuka se laiskana tammana kentällä oli.
Taluttaessa Fessi on rauhallinen, se kävelee vieressä mallikkaasti ja hirnahtelee välillä terveisiä näköetäisyydelle sattuville hevosille tai poneille.

Valjakko onkin sitten tamman nimikkolaji, kun ratsastajan on poissa selästä, Fessi on innokas ja hieman vallatonkin, mutta ihan hyvässä määrin. Neiti tykkää vetää kärryjä perässään ja vielä kun kisoissa on kolme erilaista koetta, Fessin mielenkiinto ei lopahda heti, vaan tamma innostuu joka kerta vain enemmän ja enemmän. Ja vielä kaiken lisäksi kaunis tamma sopii täydellisesti kärryjen eteen.

Tarhassa Fessi on ystävällinen muille tammoille ja seuraa mieluummin muita, kuin johtaisi itse pientä laumaansa. Tamma viihtyy hyvin vain parin ystävättären kanssa, mutta suutahtaa muille heti, kun jokin vieraampi tamma yrittää hänen pieneen joukkioonsa tutustua.

Kilpailut
sijoituksia; 1 x koulukilpailuista, 2 x estekilpailuista, 0 x valjakosta

01.04.'04 - Aittala - koulu - Helppo B - 3/31
03.04.'04 - Aittala - esteet - 80-90 cm - 8/30
24.04.'04 - Amal Arabians - esteet - 100 cm - 8/20
25.04.'04 - Amal Arabians - koulu - Helppo A - 6/20
25.04.'04 - Linne - koulu - Helppo A - -/-
29.04.'04 - Orilaakson Virtuaalikylä - esteet - 80-100 cm - 2/20
29.04.'04 - heini. - esteet - 80-90 cm - 13/16
06.05.'04 - heini. - koulu - Helppo B - 12/12

Jälkeläiset
kuvat © soloventure - suurkiitos

1