Kutsumanimi: Nekku, Nerissa
Rotu: FWB
Sukupuoli: tamma
Säkä: 165 cm
Syntynyt: 25.4.'04
Ikä: 10- vuotias

Käyttö: ratsu
Koul.taso: Vaativa A, Re 100cm

Omistaja: Anni K.
Kasvattaja: Tuulenpesän Hevostila

Isä Jugenstern
Emä WF Vanilla Mousse (KTK-III)

Nerissa on oikea neiti hyväntuulisuus. Se rakastaa huomiota, mutta lapsiin ja koiriin tamma suhtautuu hyvin epäluuloisesti. Muuten Nerissa on pirteä ja hyvin sosiaalinen tamma. Kun saapuu talliin, kuulee jo ovelta kuinka Nerissa hörisee tutulle ilmestykselle ja odottaa rapsutuksia.

Hoidettaessa Nerissa on usein kauniisti paikallaan, vaikka tarkkaileekin koko ajan ympärillään hyörivää hoitajaansa. Jos harjatessa painaa liian kovaa, tai osuu johonkin herkkään paikkaan, Nerissa antaa kuulua kopauttamalla jalkaansa voimakkaasti maahan. Jos harjaaja astuu askeleenkin taaksepäin ja/tai säikähtää, Nerissa antaa parastaan pyörimällä ja näykkimällä. Nerissa vaatiikin itselleen päättäväisen hoitajan, joka ei epäröi näyttää kumpi on pomo. Kun yhteistyö pelaa, Nerissa on valloittava kaveri. Jos alkutestistä on päästy läpi, Nerissa antaa ottaa kaviot todella nätisti ja harjauskin sujuu siitä eteenpäin yleensä ongelmitta. Vesiboksiin menokaan ei ole mikään ongelma , tamma suorastaan nauttii viilentävästä pesusta kuumina kesäpäivinä.

Ratsuna Nerissa on vielä hiomaton timantti. Sillä on mahdollisuuksia vaikka mihin, mutta tamma ei vielä oikein jaksa keskittyä kunnolla harjoituksiin. Silloin kun tamma oikeasti keskittyy sen meno on lumoavaa katseltavaa. Nerissa on herkkä hevonen, joka vaatii pehmeää kättä, päättäväisyyttä ja kunnioitusta. Tamman ratsukoulutus aloitettiin varsin myöhään, mutta jo nyt se näyttää selviä merkkejä voitonhaluistaan ja taidoistaan.
Hienon kouluoriin tyttärestä toivotaan hienoa kouluhevosta ja taitojaan tamma on jo hieman kouluradoilla näyttänyt. Nekulla on kauniit askeleet ja se kuuntelee pieniäkin apuja (silloin kun se oikeasti keskittyy). Kovalla työllä Nekusta saadaan vielä taitava GP-tason kouluratsu.
Esteitä Nerissa hyppää ihan mielellään, mutta ei siitä estehevosta saisi millään. Nekusta kun ei ikinä tiedä hyppääkö se vai kieltäytyykö. Monen onnistuneen hypyn jälkeen tamma saattaa päättää, että nyt ei huvitakkaan ja hupsis, kohta maataan hajonneen esteen päällä ja Nerissa seisoo viattoman näköisenä vieressä.

Taluttaessa Nerissa pitää päätään korkealla ja kävelee reippaasti vierellä. Välillä jäädään korvat höröllä seisoskelemaan ja katselemaan vaikka tallikissaa, joka viipottaa läheiseen puskaan . Kun Nekku pysähtyy jotakin tuijottamaan, sitä ei saa liikkeelle sitten millään kunnes se itse suostuu lähtemään eteenpäin.

Hevosvaunuun/-autoon Nerissa miltei ryntää sisään, koska se tarkoittaa kisoihin lähtemistä. Nerissa rakastaa matkustamista ja onkin levollisena heinää mussuttaen koko matkan ajan hiljaa kuin hiiri. Trailerista tullaankin sitten ryminällä alas, ettei siinä aina pysy edes itse vauhdissa mukana. Onneksi Nerissa osaa kisapaikallakin jäädä seisoskelemaan paikalleen, eikä viipota täyttä laukkaa karkuun. Tajuaakohan se ikinä olevansa edes vapaana…?

Kilpailut 2004
11.11. HuRi - Vaativa A - 1/11
KRJ 14.11. FSRa - Vaativa A - 14/25
KRJ 19.11. Ruskalehto - Helppo A - 5/26
KRJ 30.11. Wirtual W - Vaativa A - -/-
KRJ 16.12. Kaviopolun ratsastuskeskus - Vaativa A - -/-

Jälkeläiset

kuva © Magpie Farm

1