RAFAEL'S ANGEL • Virallinen nimi: Rafael's Angel
 • Kutsumanimi: Rafu
 • Rotu: Amerikkalainen Lämminverinen
 • Syntynyt: 27.4.1998
 • Ikä: 14 vuotta
 • Sukupuoli: ori
 • Väri: punaruunikko
 • Merkit: -
 • Säkäkorkeus: 160cm
 • Rek.no: VARY - 038

 • Ennätys: 1.14,9ly - 1.13,7pi
 • Statistiikka: 26 2-3-2
 • Voittosumma: 6005 ve
 • Rankingpisteet: 8 kpl
 • Kilpailutiedot

 • Omistaja: Jaana / Iinestallit
 • Kasvattaja: Ilmari Koskelo, Lahti

 • Yleisesti: Rafu on jämpti ja viileän rauhallinen ori, mutta silläkin on päivänsä, jolloin se on arvaamaton. Silloin täytyy olla varovainen, vaikka Rafu näyttääkin helposti, milloin sillä on huono päivä. Suhtautuu lapsiin yleensä hienosti, tietää, että heitä ei saa satuttaa edes vahingossa.

  Ajettaessa: Rafu on hieman passiivinen, usein se paras vauhti on kateissa. Sillä ei ole kovin kummoinen juoksupää. Toimii kuitenkin kärryjen edessä hyvin, ei viskele päätään eikä muutenkaan temppuile. Hiiteillä Rafua ei juokseminen paljonkaan kiinnosta, lähinnä se keskittyy "mainosten lukuun" ja siirtelemaan jalkojaan verkkaisessa tahdissa eteenpäin. Rafun ongelma on aina ollut kiinnostuksen puute juoksemiseen. Vaatii aina ennen kisaa herkistyshiitin, muuten ei kisassa vauhti kulje.

  Ratsastettaessa: Rafulla ratsastellaan aika usein, koska sitä ei kärryajelut kiinnosta. Herkkänä kuuntelee apuja - enimmäkseen ääntä -, eikä yritä ryöstää. Silti aivan aloittelijaa ei pidä Rafun selkään nostaa, siitä kun ei koskaan mene satavarmaan takuuseen.

  Hoidettaessa: Rafu käyttäytyy herrasmiehen tavoin ja se onkin yksi tallin hyväkäytöksisimmistä hevosista (varsinkin oreista). Seisoo mielellään vesikarsinassa vesiletkut jaloissa mietiskellen omiaan. Tällöin Rafun voi jättää vesikarsinaan seisomaan yksikseenkin vähäksi aikaa, ei se siitä mihinkään yritä. Ei ole mikään huomionkipeä. Kengitys sujuu hyvin, ori nostaa kaviot kiltisti eikä temppuile. Eläinlääkärin tarkastuksissa hieman yrittää tehdä tenää, mutta tutun ihmisen ollessa lähellä antaa koskea joka paikkaan.

  Kisapaikoilla: Rafu ei paljon hermoile. Se on selvästi kiinnostunut uusista ihmisistä ja hevosista, mutta osaa olla jämpti myös niissä tilanteissa. Helppo valjastaa, ei temppuile sen enempää kuin kotonakaan. Radalle päästyään Rafua pitää hieman innostaa, jotta se motivoituisi hyvin. Ori jaksaa juosta, mutta ei yllä kovinkaan usein palkintosijoille. Itse startissa jää usein huonon lähtövauhtinsa takia häntäjoukkoihin, mutta Rafu tykkää juosta hyvässä selässä. Jos saa lopussa kiritilaa tarpeeksi aikaisin, voi tulla lähellekin voittoa.

  Tarhassa: Rafu on yksin ja se mietiskelee usein omiaan. Se kohottaa katseensa vain, jos tallipihalla tapahtuu jotakin todella merkittävää. Kuten esimerkkinä mainittakoon hemaiseva tamma kävelemässä. Silloin Rafu muuttuu uneliaasta aasista täynnä rautaa ja virtaa olevaksi ravioriiksi, joka mielellään ottaisi tamman vastaan :) Tamman mentyä riiputtaa jälleen päätään ja kellahtaa usein jopa kyljelleenkin nukkumaan!

  Sukuselvitys

  i. Rafael`s Friend ii. Rafael Foal iii. Colt Named Jack
  iie. Rafalina
  ie. Friendly Day iei. Day After Day
  iee. Friendly Heart
  e. Love Angela ei. Angels From Heaven eii. Angels In Here
  eie. From USA
  ee. Love Mistel eei. Mistery Man
  eee. Love Yourself

  Jälkeläiset

  Synt.pvm
  Sukupuoli
  Nimi
  Emä
  Omistaja
  9.10.2004
  ori
  I.K Capitalistic Feel
  Tibbar Feeling
  RT Leader Circle
  29.11.2004
  ori
  I.K Crossfire
  Lot Of Money
  Omenahillon talli
  28.8.2006
  ori
  I.K Lightning
  Fallen Crimit
  Freuds

  ei astutuksia

  Arvostelut

  Arvosteli: Tiiah, Hevoset.com 30.8.2005
  "Ensivaikutelma sivuista näyttää hyvältä. Värit eivät sokaise silmiä, eikä teksti hypi silmille.
  Perustiedot selviävät hyvin ensimmäiseksi ja vieressä on komea pääkuvakin.
  Luonne on pitkä, mutta sen jaksaa lukea. Tekstissä ei ole käytetty liikaa hymiöitä ja se on kirjoitettu kirjakielellä, mikä on hyvä asia luonteen kirjoittamisessa.
  Koska ori on suvuton, voisi sillä olla jonkinlainen sukuselvitys, varmasti saattaisi tuoda muutamia jälkeläisiä lisää, tai edes kiinnostuneita. (;
  Orilla on paljon kisoja, lisää voisi tietysti olla, mutta tuo on ihan hyvä määrä. Sijoituksia näkyy olevan muutamia ja näyttelyissäkin on ori menestynyt. Kisakalenteri voisi kuitenkin olla hiukan selvempi, se näyttää sekavalta ja sitä on hankala lukea.

  Ori näyttää kuvasta päätellen lihaksikkaalta. Harja ja häntä ovat hyvin hoidetut, eikä missään näy minkäänlaisia hankaumia. Jalat ovat sopusuhtaiset, samoin pää. Häntä ja harja ovat ohuet ja silmät ilmeikkäät. Sukupuolileima on hieman heikko. Ori näyttää kaikinpuolin terveeltä ja pirteältä. Hyvä."

  Kuvagalleria

  Klikkaa kuvat oikeaan kokoonsa (aukeavat uuteen ikkunaan).

  Copyright

  Layout: Jaana
  Kuvat: Kemppitalli (Kuvissa oikeasti lv.ori Arbor)
  Tekstit: Jaana
  Kaikenlainen kopiointi kielletty. Don't copy!

  1