ROYAL LEP • Virallinen nimi: Royal Lep
 • Kutsumanimi: Roni
 • Rotu: Amerikkalainen Lämminverinen
 • Syntynyt: 22.4.1997
 • Ikä: 15 vuotta
 • Sukupuoli: ori
 • Väri: tummanpunaruunikko
 • Merkit: -
 • Säkäkorkeus: 160cm
 • Rek.no: VARY - 037

 • Ennätys: 1.13,9ke - 1.18,6pi
 • Statistiikka: 31 2-0-3
 • Voittosumma: 13 720 ve
 • Rankingpisteet: 22 kpl
 • Kilpailutiedot

 • Omistaja: Jaana / Iinestallit
 • Kasvattaja: Ilpo Mikkeli, Helsinki

 • Yleisesti: Roni on hiukan orimainen, mutta samalla kiltti. Se kiinnostuu uusista ihmisistä ja on seurallinen. Rakastaa ihailua ja olemista huomion keskipisteenä. Kyllä ori ilman huomiotakin vähän aikaa pärjää, mutta päivä olisi jo ihan liikaa.

  Ajettaessa: Roni toimii kuin unelma. Se käyttäytyy asiallisesti jopa liikenteen melussa ja tietää, milloin pitää juosta lujaa. Ronilla on kova matkavauhti ja se tykkää juosta kilpaa. Ainoa ongelma vauhdissa on, että kaarteisiin tullessa Roni ei aina osaa hiljentää, vaan tiukissa kaarteissa voi hypätä laukalle. Hiiteillä Roni vetää itsensä usein piippuun, mutta kisoissa jättää voimia. Hiittien jälkeen Roni on väsynyt kaikesta pullaamisesta, kisoissa hyvä jos karva kastuu. Pullaa melko kovasti, ajolenkin jälkeen kädet voivat olla aika kipeät, jos ei tajunnut antaa hevosen mennä välillä omaa vauhtiaan.

  Ratsastettaessa: Ronilla ei ole paljonkaan ratsastettu, mitä nyt muutaman kerran selässä käyty. Hienoista koulukuvioista ori ei ymmärrä pätkääkään, mutta eihään ravurin tarvitsekaan. Lähinnä "ratsastus" on Ronille käsite, joka tarkoittaa juoksemista ohjastaja selässä. Ja kyllähän ori painaakin menemään, kannattaa vähän hiljennellä mutkissa, ettei ojaan juokse.

  Hoidettaessa: Roni on asiallinen hoidettava, ei potki eikä pure. Ori ei myöskään pyöri, sillä on liian suuri moraali, että alistuisi moiseen "pentujen" temppuiluun. Roni jaksaa seistä harjattavana, ja nauttii, kun harjalla rapsutetaan sään kohdalta. Nauttii myös pitkistä hyvistä vedoista, sillä kokee näin saavansa kaiken huomion. Jos vielä puhelee oriille rauhallisesti, niin Roni aivan kuin "sulaa" hoitajansa käsiin. Kaviot nostaa kiltisti, jos osaa käyttää "taikasanaa" ("Roni, noostaaa") ja oikealla äänensävyllä vielä, niin johan polle kavionsa nostaa! Ei ole koskaan ollut ongelma kengittää, joskin pitkään seistessään koipi ylhäällä hermostuu ja näykkäisee kengittäjää (takapuolesta).

  Kisapaikoilla: Ronin hermot ovat rautaa. Se ei jännitä tai hermoile tippaakaan, vaan katselee pää pystyssä kilpakumppaneita, aivan kuin vertailisi niitten mahdollisuuksia pärjätä sille. Ei myöskään unohda hirnua tammoille, on se sellainen naistenmies. Ori on myös kiinnostunut uusista ihmisistä ja taputtelijoista. Nauttii vaan kun saa huomiota. Lähdöissä pyrkii tekemään siistin juoksun. Roni on raviratojen konkari ja osaa asiansa usein hyvinkin varmasti. Helpossa sarjassa Roni pärjää hyvillekin hevosille, mutta mitä kovempi sarja, sen suuremmiksi kasvavat Ronin mahdollisuudet pilata kulkunsa laukkaan. Hermostuu joutuessaan parijonoon juoksemaan, itse ajan aina tyyliin: "Keulaan ja karkuun", sillä kaikki Ronin voittamat juoksut on juostu juuri keulasta.

  Tarhassa: Roni juoksee villisti hypähdellen puolelta toiselle ja on valmis haastamaan riitaa jokaisen orin kanssa, joka uskaltaa tunkeutua sen alueelle. Mutta jos tunkeilijoita ei näy, Roni rauhoittuu ja alkaa haistella tuulenvirettä. Napsii mielellään heinää, jota sitä rakastava omistaja on tuonut tarhaan. Roni on myös pari kertaa yrittänyt tulla aidoista läpi, mutta (onneksi) yritykseksi se on jäänyt. Tammoille esittää oikein hurjaa oritta, mutta niin kai jokainen ori tekee :) Kun tamma on mennyt ohitse, muuttuu viriili poikamies takaisin löntysteleväksi polleksi, joka uneksii vain kauniista tammoista ja hyvästä huomiosta.

  Sukuselvitys

  i. Royal Castle ii. Royal Wind iii. Windy Wayne
  iie. Royal Milia
  ie. Castle's Queen iei. Castle's Pride
  iee. Castle's Primadonna
  e. Lovely Lep ei. Nimrod Lep eii. Nimrodian Tennee
  eie. Lindiana Milf
  ee. Lovely Move eei. Move Your Feet
  eee. Lovely Filly

  Jälkeläiset

  Synt.pvm
  Sukupuoli
  Nimi
  Emä
  Omistaja
  12.6.2004
  tamma
  S.R.Red Lady
  Cornelia
  Siittola Havuharja
  30.9.2004
  ori
  Silk Rose's Cornelius
  Cornelia
  Talli Nocturel
  21.11.2004
  tamma
  I.K My Feel
  Tibbar Feeling
  Iinestallit
  6.12.2004
  tamma
  I.K Nelli's Memory
  Diana Express
  Life Memory Farm
  30.5.2005
  tamma
  I.K I Can Feel
  Tibbar Feeling
  Iinestallit
  2.8.2005
  tamma
  I.K Know-How
  Gola Rose
  Life Memory Farm
  1.9.2005
  ori
  Im Hot But I Love You LF
  Aamurusko's Hole of The Dark
  Denny-Boy
  14.10.2005
  ori
  Vildsint's Royal Brave
  Wonderful Wie
  Stall Vildsint
  17.2.2006
  ori
  I.K Fool To Remain Sane
  Prum Lum Acca
  Lv_siittola

  ei astutuksia

  Arvostelut

  arvosteli: -
  -ei arvosteltu- arvosana: -

  arvosteli: -
  -ei arvosteltu- arvosana: -

  Kuvagalleria

  Klikkaa kuvat oikeaan kokoonsa (aukeavat uuteen ikkunaan).

  Copyright

  Layout: Jaana
  Kuvat: Kemppitalli (Kuvissa oikeasti lv.ori Stags Breath)
  Tekstit: Jaana
  Kaikenlainen kopiointi kielletty Don't copy

  1