Herman's Bier, Holtrop Bier! View this page in EnglishView this page in English (o well, at least an older version of it that is....)
Read about Rochefort 8 in English Read all about the Rochefort 8 clone right here!

Inleiding

Even voorstellen: mijn naam is Herman Holtrop, ik heb deze pagina oorspronkelijk opgezet met als doelstelling andere amateurbrouwers te voorzien van enige informatie betreffende de formulering van recepten van enkele bekende bieren.

Allereerst excuses voor de pop-ups, maar dat krijg je met een gratis web-host. Ik brouw zelf bier sinds 1988 (eerst extract, later alleen met mout) en vond het leuk om eigen recepten uit te proberen (waarvan vooral in het begin enkele niet te drinken waren en ander wel..). Hoe dan ook, naast het brouwen van eigen recepten, vind ik het een uitdaging om enkele commerciele bieren te klonen en indien mogelijk zelfs te overtreffen. Op deze pagina kun je een deel van de informatie vinden die ik in de loop van de tijd heb verzameld, waarbij ik het natuurlijk op prijs stel om enige respons van jou als (bierbrouwende) bezoeker krijg, speciaal indien je info hebt over hoppige brouwsels. Aanvullend vind je informatie over enkele van mijn eigen bieren, sommige daarvan hebben zelfs prijzen behaald op bierbrouw kampioenschappen.

Brouw bier met veel plezier!!

  en door Counter   mensen bezocht.

Heb je enig commentaar of opmerkingen mail me dan :
Herman Holtrop h.e.holtrop@zonnet.nl