Kausi upeasti liikkeelle

ETUSIVU   UUTISET   JOUKKUE    OTTELUT     FAN CLUB     LINKIT     E-MAIL   10-KYSYMYSTÄ

Kautta 99-2000 oli odotettu kuumeisesti siitä lähtien, kun HPK:n puolustajan Tom Koiviston laukaus b-pisteen kaarelta upposi Toskalan räpsäkäden puolelta verkkoon. Näin siis oli päättynyt kausi 1998-1999, jolloin jokainen ilvesperheen jäsen sai todeta sen, mitä niin usein hoetaan: "Aina ei käy niin, miten on kirjoitettu". Tuo lausahdus on jäänyt elävästi mieleen kiekkopomo Hjallis Harkimon sanoma keväällä -98, kun Jokerit sai kokea välieräpettymyksen Ilvestä vastaan.

Pitkä odotus vihdoin palkittiin ja kausi pääsi pyörähtämään käyntiin. Alku ei luvannut hyvää, sillä julkisuudessa Ilvestä myllytettiin pelaajien palkkaleikkausten takia ja kun kaksi kertaa oli tullut kesällä Tapparalta kunnolla turpiin, niin toki asetelmat olisivat voineet olla paremmatkin.

To.16.09: Blues-Ilves 2-4
Jostain kumman syystä Ilves ei järjestänyt fanimatkaa tähän otteluun. Ilvesläisiä oli kuitenkin matkannut puhtaan hehkuvalle Länsi-Auto Areenalle kiitettävästi. Itse sain tyytyä Radio Plussan selostukseen ja Lasse Toivan ääneen, joka sekään ei ole mikään hullumpi vaihtoehto. Avauserä oli hyvin ilvesmerkkinen ja maali roikkui ilmassa. Vain kahdeksan sekunttia ennen erän päätöstä Mika Arvaja teki kauden avausmaalin. Toiva huusi kuin hinaaja ja eipä siinä meikäläinenkään kauheasti huonommaksi jäänyt. Toisessa erässä Blues otti pelin haltuun, mutta paljon arvosteltu Pasi Kuivalainen sai synninpäästön pitämällä espoolaiset nollilla unelma torjunnoillaan. Kuopion lahja Tamperelaiselle jääkiekkoilulle, eli Tommi Miettinen oli seuraavan maalin tekijä ja Ilves johti jo 0-2. Vielä pari minuuttia ennen taukoa erinomaisen kauden pelannut Vesa Viitakoski paukutti kiekon jo kolmannen kerran ohi Siekkisen. Sitä oli nälvinyt omaa joukkuettaan, mutta on se niin ihanaa, että pojat uskovat hommaan, vaikka minä tyhmä "fani" olin heittänyt kauden suhteen kirveen kaivoon jo ennen kuin se oli edes alkanut. Bluesin kavunnuksen jälkeen alkoi pelko hiipiä puseroon, mutta tällä kertaa Pasi Saarinen osoitti sen turhaksi niittaamalla 1-4-maalin. Blues tuli vielä maalin päähän, mutta se oli vain numeraalinen haitta, tänään oli meidän ilta ja kuohuva pääsi poksahtamaan samalla kun We are the kings raikui radiosta.

La.18.09: Ilves-JYP 2-2ja
Olin todella tyytyväinen Espoosta napattuihin pisteisiin, enkä vähiten siksi, että serkkuni Joensuusta olivat tulleet Tampereelle pelkästään tämän ottelun takia. Pystyin lupaamaan serkuille kunnon shown, jonka isäntänä toimi suomen jääkiekkoilun ikuinen ykkönen, eli Ilves. Ajassa 02.24 Rodrigo Lavins huudatti ensi kertaa uutta kotiyleisöään kovalla laukauksellaan. Ja kun Ilveksen pelatessa ylivoimaa, Daniel Marois survoi maalintakaa kiekon reppuun, ja silloin sai käyttää sitä ihanaa Globenista tuttua sanontaa: "Se on siinä". Ikävä kyllä taisivat pelaajat ajatella samoin. Toisessa erässä pelasi surffaileva JYP ja koomassa oleva Ilves. Siinä sai hävetä silmät päästään, kun serkkupoika alkaa vieressä vertaamaan ottelun tasoa JoKP:n vastaaviin sarjamittelöihin. Erässä tehtiin yksi maali ja tekijänä JYP:n Jaroslav Bednar. Parasta erässä oli todella upeasti kannustanut fanikatsomo, joka antoi kaikkensa varsinkin Ilveksen pelatessa alivoimaa. Fanienkin tunteita kuumensi Jarkko Nikanderin suihkukomennus. Kolmaskaan erä ei tarjonnut elämää suurempaa kiekkonäytelmää, yksi maali ja jälleen asialla Bednar. Mentiin jatkoajalle, jossa Pasi Saarinen oli räjäyttää pankin, mutta kiekko osui vain ylärimaan.