III. IMUNOTERAPIA TRUPEASCĂ ŞI SUFLETEASCĂ

 

            Omul, creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, este o fiinţă duală, alcătuită din trup şi suflet.

            Sufletului omenesc Creatorul i-a dăruit haina de lumină a Duhului Sfânt (revedeţi anexa 1), ca să-l protejeze din toate direcţiile de lumea nevăzută a răului.

            La rândul său, trupul a fost înzestrat cu o armă nemaipomenită - IMUNITATEA.

            Sistemul imunitar este cel care ţine sub control permanent organismul uman. Ordinea pe care o impune sistemul imunitar în sistemul fizic este asemănătoare ordinii eterne, care guvernează întreg universul pentru a-i sluji omului, ca acesta, la rândul lui, să lucreze în vederea îndeplinirii scopului său ultim - mântuirea.

            Imunitatea este vistieria sănătăţii noastre, pe care o primim în dar încă din momentul zămislirii. Ea poate fi mai bogată la unele persoane şi mai săracă la altele, în funcţie de cum părinţii şi înaintaşii noştri, până la a patra generaţie, au ştiut să respecte legile armoniei universale.

            În acest sens, citim la Ieşire: “... Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinţilor ce mă urăsc pe Mine, până la al treilea şi al patrulea neam,

            Şi  Mă milostivesc până la al miilea neam, către cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele”. (IEŞIREA  20, 5, 6; 34, 7; Deuteronom  5,  9; Psalmi 36, 28; 108,  13; Isaia 14, 21; 13, 16; Ieremia 32, 18; Numerii 14, 18; Iov  5, 4; 21, 19)

            Aşadar, din aceste mărturii ale Sfintei Scripturi, putem înţelege de ce copiii se nasc cu deficite imunitare şi din ce pricină suferă, nevinovaţi, ispăşind păcatele părinţilor.   

            Datele cercetătorilor din ultimii ani ne aduc la cunoştinţă că omenirea are 30 - 34% indivizi subminaţi mintal; bolile ating 80% din oameni, iar restul de 20% îi cară în spate, muncind şi pentru ei. Concluzia este surprinzătoare: atât timp cât 80% din oameni sunt bolnavi, societatea însăşi este bolnavă.

Pe tot parcursul vieţii pământeşti, în funcţie de legalitatea activităţilor sale în faţa proniei cereşti, omul poate influenţa în sens pozitiv sau negativ activitatea sistemului imunitar. De aceea, imunologia este o specialitate controversată unde 2+2=4 de obicei, dar nu de puţine ori 3 sau 5, în funcţie de cum individul uman reuşeşte să ţină în inima sa energiile harice necreate ale Duhului Sfânt, ce izvorăsc din Sfânta Treime, susţinând tainic atât sistemul imunitar, cât şi viaţa sufletească a omului (revedeţi anexa 1).

            “De n-ar zidi Domnul casa, în zadar s-ar osteni cei ce o zidesc; de n-ar păzi Domnul cetatea, în zadar ar priveghea cel ce o păzeşte.

            În zadar vă sculaţi dis-de-dimineaţă, în zadar vă culcaţi târziu voi care mâncaţi pâinea durerii, dacă nu v-ar da Domnul somn, iubiţi ai Săi”. (Ps.126, 1, 2); casa şi cetatea, după tâlcuirea dată de Sfinţii Părinţi, reprezintă omul, ca zidire dumnezeiască.

            Ca urmare a acestui fapt, vom aborda problematica terapiei imunitare pe cele două direcţii menţionate chiar în titlul acestui capitol.

 

A.     IMUNOTERAPIA  TRUPEASCĂ

 

            Evaluările oamenilor de ştiinţă susţin că omul ar trebui să trăiască aproximativ 150 de ani, dacă s-ar naşte cu un sistem imuno-formator puternic şi într-un mediu lipsit de agresori, lucru ce a fost practic posibil la primele generaţii de oameni.

            Agresorii care nu mai fac posibilă această longevitate se împart în patru categorii:

            1. Fizici: traumatismele, iradiaţiile, frigul, căldura, particulele de praf din mine, lenea sau munca istovitoare, foamea sau supraalimentaţia etc.

            2. Chimici: substanţele toxice din mediul înconjurător poluat, alcoolul, tutunul, drogurile, alimentele alterate etc.

            3. Microbiologici: bacterii, virusuri, paraziţi etc. Aceşti microbi sunt invizibili pentru ochiul liber şi se văd numai cu microscopul. Ei ne înconjoară din toate părţile şi pătrund în organism pe neştiute.

            4. Psihici: stress-ul etc.

            În continuare, ne vom canaliza atenţia către agresorii microbiologici, pentru că lupta împotriva lor s-a putut face târziu, după anul 1880, de către Pasteur şi urmaşii lui, când s-au inventat vaccinurile, substanţele antiseptice, sterilizarea prin fierbere şi sub presiune.

            Agresorii microbiologici formează 4 grupe, care se instalează în organismul uman la 4 ore de la naştere:

            a) Agresori nepatologi: aceşti microbi nepatogeni se mai numesc şi “comensabili”, căci trăiesc în simbioză cu organismul, ajutând la formarea vitaminelor şi la digestia normală, fiziologică, prelungind viaţa către 100 de ani.

b) Agresori cu patogenitate slabă-latentă: virusuri, bacterii: herpes, stafilococ alb, candida etc.

c) Agresori cu patogenitate medie: grupul aşa numiţilor “microbi oportunişti” cu virulenţă (înmulţire) şi toxicitate medie, cantonaţi în organism de la naştere şi ţinuţi “în şah” de un sistem imunoformator destul de puternic, dar care devin activi şi periculoşi când acesta este blocat de agresorii fizici, chimici şi psihici, ducând de foarte multe ori la moarte prin septicemie (generalizare). Ei sunt: streptococul, piocianicul, virusul poliomielitic etc.

            d) Agresorii foarte patogenici: virusul variolic, bacilii tifici, difterici, holerici etc., care au produs epidemii nimicitoare de populaţii din localităţi şi regiuni întinse.

            Lumea invizibilă a microbilor este împărţită şi grupată în genuri, familii, specii etc. după anumite caracteristici care le apropie.

            Prin restrângerea caracterelor populaţiei din lumea invizibilă, s-a ajuns la noţiunea de specie, dealtfel ca şi în lumea plantelor şi animalelor. Restrângerea a continuat, ducând astfel la noţiunea de “tulpină” sau “suşe” după francezi. Pe scurt, stafilococul de la Popescu nu este identic cu cel de la Ionescu.

            Pentru a avea clară noţiunea de imunitate, să ne închipuim fiinţa ca o cetate. Zidul cetăţii îl reprezintă pielea, mucoasele. Soldaţii sunt reprezentaţi de leucocite, macrofage, imunoglobuline etc.

            Soldaţii aleargă să astupe spărturile din zid făcute de agresori. Cu cât soldaţii sunt mai numeroşi, mai puternici, mai ageri şi mai bine dotaţi cu arme specifice contra agresorilor, cu atât astupă mai repede găurile făcute de aceştia.

            De obicei, atacurile agresorilor microbiologici sunt precedate de “salve de artilerie, bombardamente aeriene” ale agresorilor fizici şi chimici.

            E bine să reţinem, în acest sens, exemplul că alcoolul, îmbătând omul, blochează reflexele, dar, în acelaşi timp, îmbată şi leucocitele care devin leneşe, iar mişcările browniene şi emiterea de pseudopode pentru fagogitarea microbilor sunt aproape paralizate.

            Organismul, în care pătrunde un microb patogen, se apără producând substanţe biologice organice corespunzătoare “ca o ştanţă” la substanţele biologice ale microbului pentru neutralizarea şi distrugerea lui. Astfel, substanţele biologice organice de apărare au fost numite “ANTICORPI”, iar microbii care le dau naştere “ANTIGENE”.

            Deci, simplist, pentru înţelegerea de către omul de rând, imunitatea este puterea de a nu-i lăsa pe agresorii patogeni să invadeze organismul şi, atunci când totuşi au pătruns, să-i blocheze, să-i neutralizeze şi, în final, să-i distrugă. Această apărare prin imunitate este naturală, moştenită de la părinţi, acţionează “non stop” de la naştere până la moarte şi cu cât părinţii au fost mai sănătoşi, cu atât ea este mai puternică. Odată cu uzura şi îmbătrânirea, puterea imunitară slăbeşte, se epuizează, iar organismul este omorât de agresori.

            Pentru o mai bună înţelegere, să ne închipuim că sistemul imunoformator care produce soldaţii reprezintă zestrea părinţilor lăsată copilului, să zicem de 10.000 lei, din care să cheltuiască zilnic 1 leu pentru întreţinere (cheltuieli de apărare), zestre care-i va ajunge până la adânci bătrâneţe.

            Cu cât zestrea este mai mică, agresorii mai mulţi şi răi, cheltuielile de apărare mai mari, cu atât mai repede depozitul de bani din bancă scade, în final dispare şi, odată cu el, şi omul.

            Aşa se explică de ce foarte mulţi oameni mor până la 40 de ani, când peste măsură, beau, fumează, mănâncă dulciuri şi grăsimi prăjite, duc o viaţă destrăbălată. Agresorii fizici şi chimici favorizează dezvoltarea agresorilor microbieni, producând boli cronice infecţioase, autoimune şi tumorale.

            Oamenii învăţaţi şi dotaţi cu spirit de observaţie au reuşit să înveţe lumea cum să se apere de agresorii fizici şi chimici care, în majoritatea lor, sunt vizibili. Aceştia au obţinut la bolnavi o vindecare prin metode fizice sau chimice, deblocând sistemul imunoformator, obţinând o imunitate paraimunologică.

            Problema foarte grea şi de lungă durată a fost cercetarea lumii invizibile, care produce epidemiile devastatoare. De-a lungul vremurilor, prin înaintarea în cunoaştere, descoperiri şi tehnologii noi, omul a reuşit să producă în mod artificial imunitate prin vaccinare, eradicând epidemiile nimicitoare. Imunitatea este obţinută prin întrebuinţarea corpilor microbieni-antigene, care dau naştere în organism la anticorpi, proces biologic asemănător celui natural, conducând la o imunizare imunologică, spre deosebire de imunizarea paraimunologică, mai mult fizico-chimică.

            1. Imunitatea artificială este activă când se introduc în organism corpi sau toxine microbiene (antigene), care dau naştere la anticorpi. Această imunizare este activă, pentru că organismul este solicitat să se apere fabricând el însuşi anticorpi.

            2. Imunitatea artificială este pasivă când se introduce ser de la un bolnav care a trecut prin boala respectivă (este imunizat - are anticorpi în exces), unui om la care agresorul a pătruns în organism: vaccinarea artificială contra tifosului exantematic sau seroterapia antidifterică, tetanică etc, anticorpi străini.

            Timpul scurs de la pătrunderea agresorului în organism şi până la declanşarea simptomelor de boală este mai scurt decât cel al anticorpilor apăruţi după vaccinarea activă. Acest inconvenient, care aduce multă suferinţă şi scăderea temporară a capacităţii de muncă a omului, a început să fie înlăturat acum 30 de ani, când a avut loc prima administrare a autovaccinului celulomicrobian total în bolile infecţioase cronice şi autoimune, inclusiv în boala canceroasă, de doctorul român Constantin Gh. Băcanu, microbiolog, imunolog şi medic de laborator la Institutul de seruri şi vaccinuri “I. Cantacuzino”.

            Dorim, în continuare, să aducem la cunoştinţa semenilor datele cercetărilor din aceşti ani, astfel ca oamenii să se lămurească mai cu seamă asupra acestei crunte boli (cancerul), care a luat o amploare de epidemie, să înţeleagă imunitatea preventivă şi cea curativă, care capătă din ce în ce mai mare greutate şi importanţă, şi să-şi însuşească metodele pentru păstrarea sănătăţii moştenite de la părinţi.

            Astfel, oamenii trebuie să înveţe cum se prepară autovaccinul, cum se administrează, trecând prin etapele vindecării clinice, paraclinice, microbiologice, imunologice şi, corolarul acestora, vindecarea psihică.

            În anul 1998, la Ioanina, în Grecia, în cadrul celui de-al XXV-lea Simpozion al Săptămânii Medicale Balcanice, a fost prezentată lucrarea ce a purtat titlul: Aspecte imunologice, profilactice şi terapeutice ale autovaccinului celulomicrobian total complex ca factor principal şi prioritar în tratamentul afecţiunilor tumorale, la 30 de ani de la administrare.

            Metoda a fost folosită atât în tratamentul tumorilor, cât şi în alte afecţiuni virale sau microbiene.

            Plecând de la redescoperirea şi confirmarea superiorităţii principiului terapeutic dacic de acum 3000 de ani, prin tratarea întregului organism, imunologul român s-a adresat întregului amintit de Platon în scrierile sale, realizând autovaccinul celulomicrobian total complex (A.V.C.M.T.C.).

            În cei 30 de ani de cercetare privind administrarea AVCMTC în patologia majorităţii specialităţilor medicale, a reuşit să redescopere limbajul sacru al trupului, cu care viaţa s-a apărat de la apariţia ei pe pământ şi care, împreună cu o conduită spirituală bazată pe poruncile lui Hristos, vor duce societatea română la stadiul sănătăţii depline.

            Pentru a înţelege mai bine rezultatele terapiei, vom pleca de la unul din numeroasele exemple privind vindecarea, din istoria biblică a Vechiului Testament: atunci când poporul Israelit a grăit împotriva lui Dumnezeu şi a lui Moise. La acel timp, Domnul a trimis asupra poporului şerpi veninoşi, care îi muşcau, murind mulţime de popor din fiii lui Israel. Îndurerat, poporul a venit la Moise şi i-a zis: “Am greşit grăind împotriva Domnului şi împotriva ta; roagă-te Domnului, ca să depărteze şerpii de la noi”. Şi s-a rugat Moise Domnului pentru popor.

            Iar Domnul a zis către Moise: “Fă-ţi un şarpe de aramă şi-l pune pe un stâlp; şi de va muşca şarpele pe vreun om, tot cel muşcat care se va uita la el, va trăi”.

            Şi a făcut Moise un şarpe de aramă şi l-a pus pe un stâlp, şi când un şarpe muşca pe vreun om, acesta privea la şarpele de aramă şi trăia.

            Vindecarea minunată, după tâlcuirea dată de Sfinţii Părinţi, survine:

Ř      în urma ascultării poporului Israelit de proorocul Moise;

Ř      prin pocăinţa făcută de popor faţă de Dumnezeu;

Ř      cu puterea şarpelui de aramă atârnat pe stâlp de către Moise, ce era o închipuire a lemnului Sfintei Cruci, prin care a fost biruit diavolul prin jertfa Mântuitorului.

            Pentru medicină, acest episod biblic dă o rezolvare controversei din imunologie când  2 + 2 poate da 3 sau 5. Exemplul amintit este relevant pentru că, în prima etapă a neascultării poporului de legea Dumnezeiască, 2 + 2 = 3, ceea ce ne face să înţelegem că sistemul imunoformator al celor muşcaţi nu putea face faţă agresiunii veninului, iar când poporul a intrat din nou sub ascultarea poruncilor divine, 2 + 2 = 5. În acest caz fericit, se observă clar că sistemul imunitar a fost întărit miraculos de energiile harice necreate ale Duhului Sfânt ce izvorăsc din Sfânta Treime.

            De asemenea, invazia şerpilor, apărută ca din senin, este asemănătoare epidemiilor devastatoare care au venit asupra popoarelor, toate fiind scoase din visteriile lui Dumnezeu pentru necredinţa zidirii sale.

            Revenind la problema autoimunizării, taina vindecării de atunci se repetă parcă şi acum în cazurile celor care au reuşit să-şi regăsească sănătatea prin autovaccinul celulomicrobian total complex (AVCMTC).

            Şerpii amintiţi în episodul biblic sunt acum microbii bolnavului reprezentaţi de virusuri, bacterii, micete, protozoare, paraziţi, toxine, antigene, celule patologice.

            În esenţă, ei sunt colectaţi din toate cavităţile organismului, înglobaţi într-o suspensie de 5 gr.% inactivă 4 zile la rând, la 100°C, după metoda Tindall modificată sau/şi ultrasonare şi administrată pe gură  0,15 cc/Kg. corp fracţionată, după procedeul Besredka sau/şi prin grataj pe piele.

            Sistemul imunitar al bolnavului are acum posibilitatea ca pe aceşti microbi înglobaţi în AVCMTC să-i decodifice, să-i studieze mai uşor şi să-şi creeze arma specifică, cu care să fie în măsură să-i neutralizeze şi să-i distrugă. (vezi anexa 3)

            AVCMTC are 2 indicaţii:

            1. Profilactică:

Ř      Prin îndepărtarea agresorilor microbiologici latenţi slab patogeni, organismul devenind mai rezistent la îmbolnăviri;

Ř      Ridică ştacheta imunităţii prenatale la femeile însărcinate, rezultând copii normali şi foarte sănătoşi.

            2. Terapeutică, prin care se obţin:

Ř      vindecarea clinică - dispariţia simptomelor de boală;

Ř      vindecarea paraclinică - analizele de laborator revin la parametri normali;

Ř      vindecarea microbiologică - se înlătură agresorii microbieni;

Ř      vindecarea imunologică - se înlătură recidivele, imunitatea se instalează în ani de zile;

Ř      vindecarea psihică - corolarul celor 4 vindecări anterioare, psihicul revenind la normal (înlăturarea stărilor agresive şi a stărilor de indolenţă).

            Aceste vaccinări, active sau artificiale, amplifică imunitatea organismului prin producerea de anticorpi; este strict imunologică specifică, spre deosebire de imunitatea paraimunologică, obţinută după administrarea de medicamente sau procedee fizico-chimice, când nu se produc anticorpi, ci numai debarasarea de agresori, imunitatea revenind la potenţa normală anterioară, neamplificată, sau în cel mai bun caz la o imunitate nespecifică.

            În decursul celor 30 de ani de la administrarea AVCMTC, rezultatele au fost excelente, atunci când sistemul imunoformator nu era epuizat, iar agresorii fizico-chimici au fost îndepărtaţi.

            Rapiditatea cu care vindecarea se produce în cele 5 cazuri descrise, de la câteva săptămâni la câţiva ani, a depins de vârstă (copiii s-au vindecat repede), de vechimea bolii (din cauza sclerozei, ţesuturile infectate sunt prost irigate).

            Dacă agresorii fizico-chimici nu sunt îndepărtaţi, vindecarea este precară, chiar nulă, căci AVCMTC nu este un scut care să apere organismul de patimi.

            Este obligatoriu ca tratamentul cu AVCMTC să fie însoţit de vitamine (A+D2, A forte şi E forte), regim alimentar (fără alcool, tutun, exces de zahăr şi grăsimi), viaţă igienică.

            Regulile de igienă alimentară şi comportamentală, pe care le impune această metodă de tratament, se conjugă foarte bine cu regulile pe care le-a instituit Sfânta Biserică pentru restabilirea sănătăţii sufleteşti şi trupeşti.

            Menţionăm, de asemenea, că este lipsit de nocivitate şi va putea fi la îndemâna oricărui bolnav care va păşi pragul lăcaşelor de sănătate mănăstireşti (bolniţe), spitaliceşti şi săteşti din cadrul Episcopiei Argeşului.

            Începutul acestei colaborări a imunoterapiei cu terapiile spirituale săvârşite în cadrul aşezărilor monahale, a fost iniţiată, urmând să fie materializată în cadrul bolniţelor mănăstireşti Brazi-Panciu (Vrancea) si Văleni-Argeş (comuna Suici), din iniţiativa Prea Sfinţitului CALINIC - Episcop de Argeş şi Muscel.

            Acest efort conjugat al Sfintei Biserici cu ştiinţa medicală va duce la întărirea conştiinţei omului, venind în sprijinul atât al vieţii spirituale, cât şi al medicinei în general.

            Cunoscând acum clar legătura tainică a sistemului imunitar cu trupul şi sufletul uman, putem considera metoda de tratament a autoimunizării ca o binecuvântare dumnezeiască, care se adaugă şi ea mijloacelor prin care Dumnezeu, alături de celelalte tehnici ale medicinei, poate să aducă în lume vindecarea trupului de foarte multe boli. Din punct de vedere financiar, poate să fie la îndemâna populaţiei nevoiaşe.

            Cert este că oamenii, învăţând să-i asculte pe medici, învaţă să-L asculte şi pe Dumnezeu, căpătând deprinderea ascultării, iar medicii, la rândul lor, trebuie să asculte şi să afle că dacă nu toate bolile pot fi vindecate de medicină, ştiinţă, cunoaştere, înţelepciune sau tehnică, le vindecă credinţa fierbinte şi desăvârşită în Dumnezeu. Să asculte şi să creadă că : ”cele ce la oameni sunt cu neputinţă, la Dumnezeu sunt cu putinţă” şi, unde voieşte Dumnezeu, se biruieşte rânduiala firii.

   

METODICA  PREPARĂRII  ŞI  ADMINISTRĂRII AUTOVACCINULUI  ANTIGRIPAL

 

            Marile epidemii devastatoare, datorită vaccinărilor şi antibioticelor, au fost eradicate.

            Se pare că epidemia de gripă rămâne cel mai greu de stăpânit, din cauză că agentul patogen, virusul gripal, îşi schimbă antigenitatea de la epidemie la epidemie şi de la an la an.

            Astfel, Stockvaccinul standard este preparat cu virusul din epidemia anterioară, obţinându-se imunitate de specie, care are o eficienţă redusă, aşa cum s-a observat de-a lungul anilor.

            Prepararea unui vaccin cu virusul din epidemie ar fi ideală, căci s-ar obţine o imunitate specifică de suşe (tulpină) cu eficienţă maximă. Dar cele 30 de zile, necesare izolării, preparării şi obţinerii imunităţii după injectare, fac ca profilaxia să devină inoperantă, datorită apariţiei explozive şi de scurtă durată (2-3 luni) a epidemiei.

            Epidemia de gripă, cu exacerbarea patogenităţii virusului, este foarte periculoasă pentru bolnavii cronici, cu sistemul imunitar epuizat, căci microbii “oportunişti” devin agresori foarte patogeni, conducând chiar la decese, mai ales prin bronhopneumoniile în care antibioticele sunt ineficiente uneori.

            Odată îmbolnăvirea produsă, se va prepara şi administra autovaccinul celulomicrobian total rapid.

            În cazul gripei, autovaccinul antigripal se prepară după 50-60 minute de la apariţia simptomelor de boală. Acestea sunt: iritarea mucoaselor şi a cavităţii naso-faringo-bronşice, secreţii apoase sau mucopurulente, dureri de muşchi, tuse, febră, prinderea ganglionilor, frisoane.

            Preparare: se începe cu gargară şi spălătură bucală, folosind o priză de apă de 250 ml, până se obţine o soluţie opacă. Dacă secreţiile sunt consistente, se bat cu furculiţa. Apa plimbată energic prin gură şi gât se strânge treptat într-un borcan şi se fierbe la 100 grade în “bain-marie” timp de 2 ore într-o sticlă de 250 cmc.

            În timp ce apa fierbe, se face o baie fierbinte la picioare aproximativ 30', până când acestea se înroşesc. Se trag în picioare ciorapi groşi de lână şi ne aşezăm repede în pat la căldură pentru transpiraţie. E un lucru dovedit că masarea faringelui prin gargară şi căldura la picioare stimulează sistemul imunoformator aşa după cum au arătat într-un experiment publicat la Paris de prof. dr. Şuteu I., dr. Giurgiu T., dr. Ionescu P. şi dr. Safta T.

Apoi se începe administrarea autovaccinului: câte o lingură sub limbă, la fiecare oră. Administrarea va continua 24 de ore, chiar şi după dispariţia simptomelor de boală.

            Este bine ca administrarea vaccinului să fie însoţită de vitamine (A+D2 buvabile, A forte şi E forte). Dacă autovaccinul se prepară după 50-60 minute de la apariţia simptomelor, acestea trebuie să dispară în 5-6 ore. Dacă el se face după 48 ore de la declanşarea bolii, vindecarea are loc după 6-7 zile. Dar, dacă după procedurile amintite (gargară, baie la picioare), nu cedează cât de cât, înseamnă că situaţia e mai gravă: în gât se poate afla un streptococ hemolitic şi atunci e nevoie de prezenţa medicului şi de administrarea de antibiotice.

            În general, sistemul imunitar reacţionează eficient şi cu promptitudine, pentru că germenii morţi din autovaccinul rapid sunt segmentaţi şi asimilaţi mai repede decât germenii vii, care rămân în cavitatea bucală mai multă vreme şi întârzie fabricarea anticorpilor.

            Germenii morţi din autovaccinul rapid ajunşi în această stare atenuată datorită fierberii la 100°, prin antigenele pe care le conţin, introduse din nou în organism, prin sistemul imunoformator, declanşează producerea substanţei numită anticorp, replică identică a antigenelor.

            Cuplarea antigenelor cu anticorpii neutralizează agresiunea, iar când anticorpii sunt foarte mulţi, imunitatea devine puternică, înlăturând recidivele.

            Faţă de vaccinurile Stock standard, ce se găsesc prin farmacii, ce produc imunitate specifică de specie, cu eficienţă redusă, autovaccinul rapid produce imunitate specifică de tulpină (suşă) cu maximă eficienţă, datorită faptului că organismul intră în contact rapid cu propriii lui germeni, fabricând, cum de altfel am amintit mai înainte, anticorpi specifici de tulpină (suşă).(vezi anexa 3)

            Acest tratament simplu şi foarte actual, ce şi-l pot prepara oamenii acasă, îl propune doctoriţa Judith Ardeleanu spre administrare la toată populaţia sănătoasă, odată cu apariţia epidemiei, câte 5 linguri pe zi, 10 zile,  datorită eficienţei deja constatată la multe persoane ce şi l-au administrat preventiv.

 

B.     IMUNOTERAPIA  SUFLETEASCĂ

 

            Încercând să privim din nou cu ochi duhovniceşti acelaşi episod biblic al Vechiului Testament, putem constata următoarele aspecte:

¨      ieşirea de sub ascultarea legii de vieţuire morală, dată de Dumnezeu prin gura lui Moise, a dus la apariţia şerpilor veninoşi care, prin muşcăturile lor, provocau moartea;

¨      şerpii simbolizează lucrarea diavolului, care vine asupra omului sub forma patimilor în toată varietatea lor, atunci când acesta este lipsit de haina protectoare a proniei cereşti;

¨      moartea trupului a fost învinsă atunci când cei în cauză au făcut ascultare de cuvântul lui Dumnezeu.

            Revenind în contemporaneitate, putem constata cu amărăciune că, la baza apariţiei bolilor fără leac şi a morţii înainte de vreme, stau tot aceleaşi cauze:

Ř      ieşirea de sub ascultarea Bisericii şi a slujitorilor săi;

Ř      necredinţa în Dumnezeu şi indiferenţa religioasă;

Ř      mândria şi desfrânarea cu toate fiicele ei.

            Ne aflăm în momentul când ne pecetluim voit cu lucrarea diavolului, dezbrăcându-ne de haina protectoare a botezului, refuzând să lăsăm să intre în noi lucrările sfinţitoare ale Tainelor Dumnezeieşti.

            Păgubit de absenţa îndelungată a energiilor harice necreate, sistemului imunitar îi scad forţele de apărare şi, în anumite momente critice ale vieţii, nu mai poate ţine sub control agresivitatea microbiană, ducând la apariţia bolilor. În consecinţă, putem afirma cu siguranţă că omul este creatorul bolilor sale sufleteşti şi trupeşti, prin însuşirea stărilor de păcătoşenie, care au dus la îndepărtarea Harului Dumnezeiesc.

            Singura soluţie de ieşire din acest impas al morţii sufleteşti şi trupeşti rămâne numai acceptarea cu credinţă puternică a mijloacelor de imunizare sufletească pe care ni le pune la dispoziţie Biserica lui Hristos. Acestea sunt:

Ř      respectarea poruncilor;

Ř      respectarea Legii Botezului şi împlinirea Tainelor lui Hristos;

Ř      cunoaşterea şi respectarea Legii Harului în care am fost binecuvântaţi să vieţuim. Toate acestea la rândul lor, odată cu sfinţirea zidirii umane, sporesc imunitatea organismului prin activarea centrilor mintali, endocrin şi imunoformatori.

            Dobândind libertatea faţă de patimi, vom îndrepta părţile pasionale de la cele rele spre cele bune, spre cele dumnezeieşti care sunt izvor de sănătate şi bucurie sfântă.

            Sănătatea şi bucuria dumnezeiască dobândită în suflet, prin harul dumnezeiesc, se va da şi trupului ca o arvună a viitoarei lui nestricăciuni.

            “Domnul este ajutorul şi apărătorul meu; în El a nădăjduit inima mea şi mi-a ajutat.

            Şi a înflorit trupul meu şi de bunăvoia mea Îl voi lăuda pe El”. (Ps. 27, 9-10)

 

 

ASPECTE  PRIVIND  ISPITA  ŞI  SUFERINŢA  ÎN  VIAŢA  CREŞTINĂ

 

            a. Aspecte privind ispita

            Toate păcatele şi fărădelegile din lume rezultă din şapte păcate de moarte: mândria, iubirea de argint, curvia, mânia, lăcomia pântecelui, zavistia şi lenea. Cu acestea ne dau război trei vrăjmaşi mari: trupul, lumea şi diavolul.

            Trupul ne îndeamnă, ne sileşte şi ne trage aruncându-ne în curvie, lăcomia pântecelui şi în lene.

Lumea ne trage spre iubirea de argint şi pofta nesăturată a lucrurilor celor pământeşti.

            Diavolul ne împinge la mândrie, la mânie şi la zavistie.

            Omul a fost lăsat de Dumnezeu să fie ispitit de diavol şi de slugile lui, oamenii cei răi (Iacob 1, 13), “spre încercarea dragostei faţă de Dumnezeu” (Deuteronom 8, 2); spre încercarea supunerii noastre (Deuteronom 8, 2); spre încercarea nedoririi de câştig (Iov 1, 9, 12). De fapt, ispitele corespund întotdeauna slăbiciunii firii omeneşti. Celor mai tari în credinţă, le rânduieşte Dumnezeu ispite mai grele, ca să sporească în sfinţenie şi să se învrednicească de cununi mai mari. Iar celor mai slabi în credinţă şi răbdare, le rânduieşte pronia divină ispite uşoare, ca să le poată birui şi să nu deznădăjduiască.

            Iată ce spune proorocul David în acest sens: “Nu va lăsa Domnul toiagul păcătoşilor peste soarta drepţilor până la sfârşit, ca să nu-şi tindă drepţii spre fărădelegi mâinile lor”. (Psalmi 124, 3)

            Creştinul este ispitit de diavol din opt părţi, după mărturia Sfântului Meletie Mărturisitorul, şi anume:

            1. De sus ne ispitim când ne silim la nevoinţe şi virtuţi peste puterile noastre proprii. Adică post până la epuizare, osteneală peste măsură trupului, priveghere de toată noaptea şi alte fapte bune, la care abia ajung cei desăvârşiţi.

            2. De jos ne ispitim de diavoli prin moleşeală şi lenevire la lucrarea faptelor bune, slăbindu-ne astfel voinţa, raţiunea, mustrarea conştiinţei, bărbăţia şi stăruinţa în lupta cea duhovnicească.

            3. Din stânga ne ispitesc diavolii prin patimi trupeşti de tot felul, prin beţie, lăcomie, zgârcenie, mânie, ură, răzbunare şi tot felul de răutăţi trupeşti  şi sufleteşti.

            4. Din partea dreaptă ne ispitesc diavolii prin patimi sufleteşti şi raţionale subţiri, greu de desluşit şi foarte greu de cunoscut şi biruit, cum sunt: mândria, trufia, părerea de sine, slava deşartă, osândirea altora, răzvrătirea minţii, neascultarea, egoismul, eresurile, sectele, încrederea prea mare în mila lui Dumnezeu, cugetarea înaltă, hula, îndoiala, necredinţa, visurile, vedeniile, vrăjitoria şi altele.

            5. Din faţă ne ispitesc şi ne tulbură diavolii cu nălucirea celor viitoare, adică ne aruncă în griji, în bănuieli asupra altora şi în osteneli trupeşti peste puteri pentru “ziua de mâine”, ca şi cum Dumnezeu nu ne-ar purta de grijă în toată viaţa. Cei ispitiţi de aceste gânduri adună averi pentru bătrâneţe, se ostenesc numai pentru viaţa aceasta, se tem că nu vor avea ce mânca şi ce bea, îşi avortează copiii, spunând că nu vor avea cu ce-i hrăni, se ceartă pentru averi, sunt foarte zgârciţi şi iubitori de bani, nu fac milostenie şi sunt egoişti.

            6. Din spate ne ispitesc diavolii cu aducerile aminte ale păcatelor care ne-au stăpânit în tinereţe, îndemnându-ne să le facem din nou.

7. Dinlăuntru, adică din inimă, ne ispitesc vrăjmaşii cu toate patimile care stăpânesc inima, precum: mânia, răutatea, pofta, răzbunarea, zavistia, mândria şi celelalte, cum spune Domnul: “Iar ce iese din gură, iese din inimă, şi aceasta spurcă pe om. Căci din inimă ies gândurile cele rele, uciderile, desfrânările, mărturiile mincinoase, hulele...”(Matei 15, 18-19)

            8. Din afară ne ispitesc şi ne biruiesc diavolii prin cele cinci simţuri, care sunt ferestrele sufletului. Mai ales prin vedere, prin auzire şi prin limbă. Despre ispitele ce intră în inimă prin simţiri auzim pe proorocul Isaia, zicând: “Doamne, a intrat moartea prin ferestrele noastre”.

            Iată, dar, că din toate părţile satana aruncă săgeţile asupra noastră, căutând să ne rănească prin păcate şi să ne tragă la pierzare.

            Diavolul nu ne sileşte la păcat, ci doar ne forţează voinţa noastră, aţâţă patimile şi pornirile trupeşti şi sufleteşti ale firii noastre, creează ocazii de păcat, aducându-ne aminte mereu de căderile noastre. El aşteaptă doar ca omul să slăbească în voinţă şi în rugăciune, fapt care-l va determina să accepte păcatul, făcându-l răspunzător de acesta.

            De aceea, i s-a rânduit omului înger păzitor ca să-l ajute, i s-a dat harul Duhului Sfânt ca să-l întărească, i s-a rânduit Biserică, spovedanie, adică baie de curăţie a păcatelor şi duhovnic să-l dezlege şi să-l sfătuiască. De aceea, i s-a hotărât omului plată, dacă biruieşte, sau osândă, dacă este biruit.

            Cele mai puternice arme cu care biruim toate cursele şi ispitele diavolului sunt:  rugăciunea stăruitoare cu lacrimi, cu post, cu inimă înfrântă şi smerită, socotindu-ne cei mai păcătoşi, considerând că pentru păcatele şi mândria noastră suntem ispitiţi.

            Alte arme în vreme de ispite sunt: răbdarea ispitelor cu bărbăţie, mărturisirea deasă a gândurilor, citirea cărţilor sfinte, ocolirea pricinilor de păcat, Sfânta Împărtăşanie, tăcerea, înstrăinarea de cele pământeşti şi altele.

            Dumnezeu a îngăduit diavolului să ispitească pe om, ca să-l facă mai tare în credinţă, ca omul să-şi pună toată nădejdea mântuirii numai în Dumnezeu, iar nu în puterile sale, pentru ca omul credincios să-şi agonisească mai multă plată de la Dumnezeu.

 

            b. Aspecte privind suferinţa

            Omul este născut pentru suferinţă (Iov 5, 7). Iar Sfântul Pavel zice că toată făptura este în suferinţă (Romani 8, 21).

            Scopul suferinţei pentru creştini este unul singur: ispăşirea păcatelor pe pământ prin tot felul de boli, necazuri şi dureri, spre curăţirea şi mântuirea sufletului.

            Pentru cei răi, care nu voiesc să se îndrepte, să se pocăiască, suferinţa de pe pământ rămâne ca o arvună a suferinţelor celor veşnice. Iar pentru cei ce primesc suferinţa cu răbdare şi cu mulţumire către Dumnezeu şi se întorc la pocăinţă, suferinţa, de orice fel ar fi, este cea mai bună cale de îndreptare şi ispăşire a păcatelor, izbăvindu-i prin aceasta de chinurile cele veşnice.

            Suferinţa este rânduită de sus spre mântuire, spre ispitire, spre iertarea păcatelor şi spre creştere duhovnicească. Numai să o primim cu mulţumire, ca din mâna lui Dumnezeu, precum spune şi proorocul David: “Toiagul Tău şi varga Ta, acestea m-au mângâiat”. (Ps. 22, 5)

            Răbdarea în suferinţă sporeşte în noi prin rugăciune, prin spovedanie deasă şi prin Sfânta Împărtăşanie, prin citirea cărţilor sfinte, prin cugetarea la patimile Domnului nostru Iisus Hristos şi ale tuturor sfinţilor Lui, prin cercetarea celor ce sunt în suferinţe mai grele decât ale noastre şi prin cugetarea la fericirea veşnică din Rai.

            Nu există altă cale de mântuire decât numai prin cruce, prin suferinţă, prin răbdare şi jertfă, precum spune Mântuitorul: “Întru răbdarea voastră veţi dobândi sufletele voastre (Luca 21, 19). Cel ce va răbda până la sfârşit, acela se va mântui”. (Matei 24, 13)

            Reamintim că Biserica a rânduit diferite rugăciuni pentru alinarea şi vindecarea suferinţei. Cea mai importantă rugăciune şi slujbă pentru cei bolnavi este Taina Sfântului Maslu, precum şi diferite molitfe pentru dobândirea sănătăţii.

            Datoria creştinilor, faţă de cei în suferinţă, este ca să-i ajute după putere, atât prin mijloace materiale, cât şi prin mijloace spirituale: rugăciune pentru cei bolnavi, îmbărbătare prin cuvinte duhovniceşti, compătimire, mângâiere etc., aşa cum ne învaţă Sfântul Apostol Pavel, care zice:

            “Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură şi plângeţi cu cei ce plâng”. (Romani 12, 15)

            Marele Atanasie întreabă pe Sfântul Nifon înainte de a pleca la Domnul:

            “- Părinte, are omul oarecare folos din boală sau nu ? Sfântul a răspuns:

             - Precum se curăţă aurul de rugină arzându-se în foc, aşa şi omul bolnav se curăţeşte de păcatele sale”.  (V. Sf. 23 a XII-a pg. 1203)