"de heks....!"
Dit is wel een idee van mij zelf. Ik heb veel ruzie met de heks gehad! Ze wilde niet hangen want haar hoofd was te zwaar.............................................
Als eerste stap heb ik het bezemsteeltje gekocht. Toen heb ik een heksekop gemaakt. Ik heb geen aluminiumfolie gebruikt want anders was ik bang dat er allemaal puntjes in het gezicht kwam van de folie. Dus ik heb veel klei gebruikt! Ik heb een ovaal geboetseert en vervolgens heb ik er een kin aangemaakt en een lange neus. Zorg er wel voor dat de heks een nek heeft! Ook heeft de heks veel rimpels. Dat heb ik gedaan door kleine siertjes plat te wrijven...maar kijk wel uit want je kan zo het hele sliertje plat wrijven. Je hoeft alleen de zijkant plat te strijken en dat is nogal lastig met zulke dunne sliertjes. Vervolgens heb ik de ogen en de mond er in gemaakt. Voor de ogen heb ik grote gaten gemaakt en daar een witte bol ingelegd. Op het witte klei weer een plat zwart bolletje en een wit klein plat gedrukt bolletje. Boven en onder de ogen heb ik weer huidskleur gelegd en plat gewreven zo heeft de heks een beetje wallen onder de ogen. Voor de mond heb ik ook een groot gat gemaakt. En vervolgens heb ik sliert gemaakt en rond het gelegd. Dit zijn de lippen. De lippen heb ik een beetje roodachtig gemaakt met make-up. Maak nog een wrat door een bolletje te maken en een beetje met een oude tandenborstel er op te drukken. Het haar van de heks is een boa. Dit is in de hobby winkel te koop in diverse kleuren. Ik heb de kleur wit gebruikt. De hoed is ook gemaakt van klei. Ik heb eerst een cirkel gemaakt, hier komt de punt op te staan. De punt is gemaakt van een grote driehoek. Je vouwt de punten naar elkaar toe en klaar is de hoed. Als je het leuk vind kun je nog een lint van klei maken en op de hoed vast maken.

Nou het moeilijkste gedeelte!  Dit vind ik ook heel moeilijk om uit te leggen....
Ik heb het lichaam gemaakt van gaas. Ik heb zo maar wat in elkaar gedraait en het was wel goed. Ik heb een soort kegel gemaakt. Zorg dat de nek in het "lichaam" past! De kleren heb ik gemaakt van zwarte t-shirt stof. Gewoon een lapje uit geknipt en niet gelet op de maat. Het mag ook best wel een beetje scheef zijn, dat hoort zo bij een heks. De cape heb ik gemaakt van maillot. Ook hier heb ik niet gelet op de maten. Ik heb eerst de zwarte stof om het lichaam gedaan en een beetje vast gemaakt. Wanneer het gaas "bedekt" is heb ik het paarse lapjes vast gemaakt. En toen moest ik nog weten hoe ik de heks op wilde hangen. Toen heb ik de kleding een beetje los gemaakt en door het lichaam heb ik vis draad geregen. Aan de beide kanten moet je de uit eindes van het draad vast knopen en zo kun je de heks ergens ophangen.

Het is misschien een beetjes lastig uitgelegd maar dat is ook moeilijk met de heks!
Heb je vragen? Emailen kan altijd!!!!

             terug naar de fimopagina
1