© Stutteri Stjernen

Nimi: NMH Elvenpath
Lempinimi: Eetu, Elmo, Putte, Atte
Syntynyt: 5.8.2004
Ikä: 4-vuotias
Sukupuoli: ori
Rotu: shetlanninponi
Väri: palomino/voikko
Koulutus: kesken
Käyttö: tuleva ratsu ja valjakkoponi
Omistaja: Kahvipavun
Kasvattaja: Nightmary's
Ex-omistaja: Jessica/Nightmary's

Luonne:

Elmo on itsepäinen ja kekseliäs shetlanninponi. Sillä on aina joku jekku tallessa takataskussa. Se on kekseliäs poni ja sen ansiosta se osaa avata erilaisia salpoja ja hakoja. Siksi Elmon karsinanovessa onkin alhaalla "puukapula", jonka saa helposti pyöräytettyä pois oven edestä. Se täytyy aina muistaa laittaa oven eteen, kun jättää Elmon karsinaansa. Paitsi tietysti on eriasia jos tykkää jahdata ponia, joka ei anna helposti kiinni. ^^

Ratsastaessa Elmo on myöskin erittäin… erikoislaatuinen. Sillä pitää osata ratsastaa oikein, jotta se menee hyvin. Elmolle pitää antaa mahdollisimman herkät avut, käyttää mahdollisimman paljon ääni- ja painoapuja, sekä pohkeen sijasta käyttäisi istuinluutaan. Siksi Elmolla ratsastaa lähinnä kokeneet ratsastajat.
Maastossa Elmo kulkee korvat hörössä ja iloisesti. Se ei säiky esimerkiksi autoja tai mopoja, vaikka ajaisivat kuinka lujaa ohi. Ainoa mitä se pelkää on sade. Jos sataa, niin ei kannata lähteä Elmon kanssa maastoon. Pian nimittäin huomaat, että poni on tehnyt täyskäännöksen ja matkalla kotiin täyttä vauhtia. Mutta muuten Elmo on iloinen, varsinkin hyvällä ilmalla. Aina laukkapätkän alussa se heittää takamustaan ilmaan iloisesti ja lähtee juoksemaan. Elmo onkin meidän tallin laukkaponi. ^_^ Joskus se päihittää jopa isotkin hevoset. Sänkipelto laukassa Elmo yrittää aina ohittaa kaikki jo olla ensimmäinen. Tällä ponilla on kisaviettiä. :)
Koulusta Elmo ei välitä. Kerran, kesken koulukisojen, sen päähän pälkähti lähteä pois kentältä. Kyllä nolotti. Elmokin tajusi oman typeryytensä ja olikin koko päivän mahdollisimman esimerkillinen. :) Mutta siis vaikeita koulukiemuroita ei saa Elmon päähän, ei sitten millään. Kyllä se voltit, etuosakäännökset ja pohkeenväistöt osaa, mutta siihen se sitten jää. Peruutuksenkin se hallitsee, toisin se on joskus todella vaikeaa.
Esteistä Elmo innostuu. Se loikkii niiden yli kuin gaselli. Joskus voi olla vaikea hallita Elmoa, kun se haluaisi mennä jo toiselle esteelle. Joskus Elmo tekee kenguruhyppyjään (eli hyppää tasajalkaa), jolloin selässä on todella vaikea pysyä. Jos ratsastaja sattuu tippumaan, niin Elmo kiiruhtaa tämän luokse ja katsoo kävikö mitään. Siitä se on fiksu poni.
Ajaessa Elmo on esimerkillinen. Silloin se ei välittäisi vaikka sataisi ja kaatamalla. Se pitää siitä kun saa vetää kärryjä. Elmolla voi siis ajaa valjakkoa. Se omimmillaan tarkkuuskokeessa ja maratonissa. Koulukokeesta se ei niinkään pidä ja saattaa kyllästyä helposti. Mutta kyllä se yleensä sitten keskittyy.

Hoitaessa Elmo on temppujen tekijä. Se osaa avata vetosolmut, joten sille on tehty ulos hoitopuomille sellainen ketju, jota se ei saa auki. Karsinassa sitä voi pitää irti, ei se tee mitään. Paitsi ehkä välillä se voi tarrata paidanhelmastasi kiinni kun olet lähdössä. Mutta senkin Elmo tekee vain ihmisille, johon luottaa täydellisesti, eikä halua lähtevän luotaan. Se on yleensä ensimmäinen merkki jonka Elmo näyttää kun luottaa johonkin ihmiseen. Ja yleensä Elmo ei ala luottamaan ihmiseen kauhean herkästi. Voi mennä kauankin ennen kuin Elmo edes hörisee tai tulee luoksesi kun haet sitä laitumelta. Jos Elmo on juuri oppinut luottamaan sinuun ja yllättäen lopetat tallilla käymisen ja ilmestyt taas, niin Elmo voi näyttää jonkin aikaa nyrpeää naamaa. Tämä on tosiaan poni joka on erikois- ja ainutlaatuinen.

Uimista Elmo suorastaan rakastaa! Se onkin melkeinpä innokkain uimari koko tallista. Kun Elmo nousee vedestä, niin se ravistelee kovasti ja heittäytyy piehtaroimaan. Aina kun Elmo tulee ylös järvestä, niin kannattaa heittäytyä nopeasti pois selästä.
Elmo rakastaa myös suihkuttamista. Mikäs onkaan sen ihanampaa kuin viileä vesisuihku kuumana kesäpäivänä?

Kaikenkaikkiaan Elmo on ihastuttava persoona, johon ei voi olla ihastumatta. <3
isä.
KV Pieni Mutta Pippurinen
ii.
Liinahrajan Poutapilvi
iii.
-
iie.
-
ie.
BS's Vaahtokarkki
iei.
Black Boy
iee.
Tuttu-Tyttö
emä.
Pukkilaukan Tiainen
ei.
Litllehoof's Kestrel
eii.
Dollarin Titan KTK III
eie.
JemanD's Karrie
ee.
Marjamäen Varpunen
eei.
L.P. Black Star
eee.
Ruusulahden Marmelaadi
© Stutteri Stjernen 1